A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

A BABA SZOBÁJA

2016. 10. 12. 11:48:08

ESPRIT BUTTERFLY PARTY GYEREKSZŐNYEG, 150 CM - A-Z Bútor WebáruházAz első hat hónapban a baba élettere tulajdonképpen az ágyra, fekhelyére koncentrálódik, míg jelentősen megnövekszik a csúszás-mászás és felfedező időszak eljövetelével, így a babaszoba kialakításának nem csak a kicsi, hanem a gondoskodó szülői igényeknek is meg kell felelnie. Tervezésekor a biztonságos, harmonikus, nyugodt környezet megteremtése a cél, ugyanakkor fontos a funkcionalitást is főbb szempontként kezelni.

Méret és szín

A vélemények megoszlanak arról, hogy a pici megszületését követően egy szobában, akár egy ágyban aludjunk-e vele, de az biztos, hogy előbb-utóbb úgy is meg kell teremtenünk a saját kis birodalmát. A babaszoba mérete lehet kicsi vagy nagy, ez számos körülmény befolyásolhatja, a lényeg, hogy legyen benne elegendő természetes fény, jó fűtés és szellőzés. Az ablakokon célszerű sötétítőt vagy redőnyt használni, a lámpákból pedig inkább szórt és kevésbé erős, akár szabályozható fényerősségűeket beszerelni. A falak és a bútorok színét a gyermek neméhez szokás választani és nyugodtan elvonatkoztathatunk a hagyományos rózsaszín, kék színektől, viszont kerüljük az erős, harsány tónusokat, inkább a megnyugtató pasztell árnyalatokban gondolkodjunk. Arra pedig nem árt felkészülni, hogy előbb-utóbb a falakon megjelennek a kis kezek nyomai, a kisebb-nagyobb „műalkotások”, ezért a falak legyenek könnyen tisztíthatóak, és a falfesték összetételére is figyeljünk.

Bababútorok

A babaszoba alapvető bútora a kiságy, amely biztonságos és nyugodt alvást nyújt a kicsinek. Lehetőleg ne helyezzük külső fal mellé, az ablaktól, fűtőtesttől távolabbi pontra tegyük, hogy a csöppséget ne tegyük ki huzatnak, túl melegnek, vagy hidegnek sem. Nem újdonság, hogy a lekerekített vagy sarkain élvédővel ellátott, biztonságos bútorok ajánlottak a babaszobába, amelyek lehetőleg a gyermek méreteihez igazodjanak: a nehezebbek ne legyenek könnyen felboríthatóak, míg például egy ülőalkalmatosságnál jó, ha az örökké rendezgető kicsi is könnyedén fel tudja kapni. Ahogy a nagyobb, úgy a kisebb gyerekeknél is sokat számít a szervezettség és funkcionalitás megteremtése, azaz a játékok, pelenkázó szett tárolására a kisebb komódok, konténerek, tároló dobozok használata.

Földközelben

SIGIKID BANDILEROS JUMP GYEREKSZŐNYEG - A-Z Bútor WebáruházA kisgyerekek földközelben, azaz a padlón töltik ébrenlétük jelentős részét, számukra egy ideig ez a leggyakrabban használt élettér, hiszen ott játszanak, másznak, sőt egy kimerítő nap után képesek ott elszundítani is. A babaszobában a legideálisabb, ha a könnyen tisztán tartható, strapabíró parketta mellett döntünk, amelyet azonban érdemes kisebb-nagyobb gyerekszőnyeggel feldobni.

De milyen szőnyeget válasszunk? Elsődleges szempont az egyszerű tisztíthatóság, és lehetőleg olyan mellett döntsünk, amely mentes az egészségre káros anyagoktól. A csúszó-mászó csöppségek szeretnek mindent megkóstolni, ezért fontos, hogy a szőnyeg ne szöszölődjön, anyagszálai ne legyenek kiszedhetőek, ugyanakkor legyen antiallergén, és szükség esetén padlófűtéses lakásokban is használható. És persze nem utolsó szempont a szőnyeg színe, illetve mintázata sem, legyen olyan, amely beindítja a gyermek fantáziáját, kedves, barátságos figurákkal, motívumokkal, és meleg színekkel járul hozzá a harmonikus, idilli környezethez.

Az Esprit, a Smart Kids, a Sigikid és a WECONhome gyerekszőnyegek webáruházunkban is megvásárolhatóak.