A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

A BABA SZOBÁJA

2016. 10. 12. 11:48:08

ESPRIT BUTTERFLY PARTY GYEREKSZŐNYEG, 150 CM - A-Z Bútor WebáruházAz első hat hónapban a baba élettere tulajdonképpen az ágyra, fekhelyére koncentrálódik, míg jelentősen megnövekszik a csúszás-mászás és felfedező időszak eljövetelével, így a babaszoba kialakításának nem csak a kicsi, hanem a gondoskodó szülői igényeknek is meg kell felelnie. Tervezésekor a biztonságos, harmonikus, nyugodt környezet megteremtése a cél, ugyanakkor fontos a funkcionalitást is főbb szempontként kezelni.

Méret és szín

A vélemények megoszlanak arról, hogy a pici megszületését követően egy szobában, akár egy ágyban aludjunk-e vele, de az biztos, hogy előbb-utóbb úgy is meg kell teremtenünk a saját kis birodalmát. A babaszoba mérete lehet kicsi vagy nagy, ez számos körülmény befolyásolhatja, a lényeg, hogy legyen benne elegendő természetes fény, jó fűtés és szellőzés. Az ablakokon célszerű sötétítőt vagy redőnyt használni, a lámpákból pedig inkább szórt és kevésbé erős, akár szabályozható fényerősségűeket beszerelni. A falak és a bútorok színét a gyermek neméhez szokás választani és nyugodtan elvonatkoztathatunk a hagyományos rózsaszín, kék színektől, viszont kerüljük az erős, harsány tónusokat, inkább a megnyugtató pasztell árnyalatokban gondolkodjunk. Arra pedig nem árt felkészülni, hogy előbb-utóbb a falakon megjelennek a kis kezek nyomai, a kisebb-nagyobb „műalkotások”, ezért a falak legyenek könnyen tisztíthatóak, és a falfesték összetételére is figyeljünk.

Bababútorok

A babaszoba alapvető bútora a kiságy, amely biztonságos és nyugodt alvást nyújt a kicsinek. Lehetőleg ne helyezzük külső fal mellé, az ablaktól, fűtőtesttől távolabbi pontra tegyük, hogy a csöppséget ne tegyük ki huzatnak, túl melegnek, vagy hidegnek sem. Nem újdonság, hogy a lekerekített vagy sarkain élvédővel ellátott, biztonságos bútorok ajánlottak a babaszobába, amelyek lehetőleg a gyermek méreteihez igazodjanak: a nehezebbek ne legyenek könnyen felboríthatóak, míg például egy ülőalkalmatosságnál jó, ha az örökké rendezgető kicsi is könnyedén fel tudja kapni. Ahogy a nagyobb, úgy a kisebb gyerekeknél is sokat számít a szervezettség és funkcionalitás megteremtése, azaz a játékok, pelenkázó szett tárolására a kisebb komódok, konténerek, tároló dobozok használata.

Földközelben

SIGIKID BANDILEROS JUMP GYEREKSZŐNYEG - A-Z Bútor WebáruházA kisgyerekek földközelben, azaz a padlón töltik ébrenlétük jelentős részét, számukra egy ideig ez a leggyakrabban használt élettér, hiszen ott játszanak, másznak, sőt egy kimerítő nap után képesek ott elszundítani is. A babaszobában a legideálisabb, ha a könnyen tisztán tartható, strapabíró parketta mellett döntünk, amelyet azonban érdemes kisebb-nagyobb gyerekszőnyeggel feldobni.

De milyen szőnyeget válasszunk? Elsődleges szempont az egyszerű tisztíthatóság, és lehetőleg olyan mellett döntsünk, amely mentes az egészségre káros anyagoktól. A csúszó-mászó csöppségek szeretnek mindent megkóstolni, ezért fontos, hogy a szőnyeg ne szöszölődjön, anyagszálai ne legyenek kiszedhetőek, ugyanakkor legyen antiallergén, és szükség esetén padlófűtéses lakásokban is használható. És persze nem utolsó szempont a szőnyeg színe, illetve mintázata sem, legyen olyan, amely beindítja a gyermek fantáziáját, kedves, barátságos figurákkal, motívumokkal, és meleg színekkel járul hozzá a harmonikus, idilli környezethez.

Az Esprit, a Smart Kids, a Sigikid és a WECONhome gyerekszőnyegek webáruházunkban is megvásárolhatóak.