A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

A FOTEL ÉS A SZŐNYEG, TÖBB MINT KIEGÉSZÍTŐ

2018. 08. 15. 11:01:00

WECONhome EMBRACE SZŐNYEG, LILA - A-Z Bútor WebáruházA fotel és a szőnyeg sajátos elemei a lakberendezésnek, egy-egy jól választott darabbal különleges hatást érhetünk el, feldobhatjuk a már megunt hangulatú miliőt, segítségükkel jelezhetjük a tér különböző funkciójú részeinek határait, és persze a komfortot szolgáló kedvencek is.

Fotelek a klasszikustól a modernig

A fotelek napjainkban nagyon divatos elemei a modern otthonoknak, a reneszánszukat élő, mintás kárpitozású, klasszikus, füles fotelektől kezdve, a retro stílusún át, a különleges kialakítású, trendi karosszékekig. A kényelmüket elsősorban a kellemes érzetet adó kárpitanyag, az optimális párnázottság és a megfelelő méretarányok biztosítják. Nem túl ideális az a karosszék, amely túl alacsony a testmagasságunkhoz képest, így leüléskor jóformán belezuhanunk, és csak nagy nehezen tudunk kikászálódni belőle. A megfelelő az lehet, ha az ülés magassága körülbelül a térdmagassággal megegyező.

HALMAR CHESTER FOTEL, BÉZS - A-Z Bútor WebáruházEgy jó fotel kiválasztásához nem csupán azt kell mérlegelnünk, hogy elég kényelmes-e, fontos, hogy a szoba stílusához is passzoljon. Az idei év trendje az erős, intenzív színeket és a különféle mintákat helyezi előtérbe, ezért bátran választhatunk élénk színű, trendi fotelt kiegészítőként, semleges bézs, szürke vagy csontszínű falak és függönyök hátterezésével. Formavilágukban idén a klasszikus, a modern és a vintage stílus jellemzői is visszaköszönnek. A huszadik század elejének bécsi szalonjait idéző, látványos, bársony fotelek vagy a letisztult vonalvezetésű, egy illetve kétszemélyes kanapéfotelek mellett, a fa lábakon álló, alacsony háttámlájú, retro ülőalkalmatosságok, a párnával vagy lábtartóval kiegészített darabok is divatosak. No és persze a méltóságteljességet sugárzó, ismét népszerű, füles fotelekről sem feledkezhetünk meg, amelyek elődjei már a XVI. században is kedvelt lakberendezési tárgyak voltak.

 

Főszerepben a szőnyeg

WECONhome STONY ISLAND SZŐNYEG, EZÜST - A-Z Bútor WebáruházKülönösen fontos darabjai a szobának, mégis a berendezéskor sokszor méltatlanul kevés figyelmet fordítunk rájuk. Pedig a szőnyeg akár főszerepet is kaphat a nappaliban, hálószobában, nem beszélve arról, hogy hatalmas a választékuk, mind formában, anyagban, textúrában, méretben. Idén főként a diszkrét geometrikus vagy játékos absztrakt minták jelennek meg ezeken a kárpitokon például szürke, fekete és fehér színkombinációkkal, vagy éppen fapadló vagy kavics imitációkkal. A színesebb modellek közül népszerűek a kopottas hatású, vintage szőnyegek, amelyek sokszor a perzsa mintázatokat idézik. Ha a lakás stílusán egy kicsit változtatni szeretnénk, a legegyszerűbb megoldás, ha egy új szőnyeggel frissítjük fel a szoba hangulatát. Natúrabb környezetet rajzolatos, színes darabokkal, míg a mintás közeget a visszafogottabb modellekkel varázsolhatjuk újszerűvé. Az összképen változtathatunk azzal is, ha ezúttal a már megunt, szögletes forma helyett, kerek vagy ovális szőnyeget választunk. A színeikben vagy mintájukban harmonizáló, kanapét is díszítő párnákkal, plédekkel pedig tovább erősíthetjük az újdonság varázsát.

Tekintse meg legújabb WECONhome szőnyeg kínálatunkat!