A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

A FOTEL ÉS A SZŐNYEG, TÖBB MINT KIEGÉSZÍTŐ

2018. 08. 15. 11:01:00

WECONhome EMBRACE SZŐNYEG, LILA - A-Z Bútor WebáruházA fotel és a szőnyeg sajátos elemei a lakberendezésnek, egy-egy jól választott darabbal különleges hatást érhetünk el, feldobhatjuk a már megunt hangulatú miliőt, segítségükkel jelezhetjük a tér különböző funkciójú részeinek határait, és persze a komfortot szolgáló kedvencek is.

Fotelek a klasszikustól a modernig

A fotelek napjainkban nagyon divatos elemei a modern otthonoknak, a reneszánszukat élő, mintás kárpitozású, klasszikus, füles fotelektől kezdve, a retro stílusún át, a különleges kialakítású, trendi karosszékekig. A kényelmüket elsősorban a kellemes érzetet adó kárpitanyag, az optimális párnázottság és a megfelelő méretarányok biztosítják. Nem túl ideális az a karosszék, amely túl alacsony a testmagasságunkhoz képest, így leüléskor jóformán belezuhanunk, és csak nagy nehezen tudunk kikászálódni belőle. A megfelelő az lehet, ha az ülés magassága körülbelül a térdmagassággal megegyező.

HALMAR CHESTER FOTEL, BÉZS - A-Z Bútor WebáruházEgy jó fotel kiválasztásához nem csupán azt kell mérlegelnünk, hogy elég kényelmes-e, fontos, hogy a szoba stílusához is passzoljon. Az idei év trendje az erős, intenzív színeket és a különféle mintákat helyezi előtérbe, ezért bátran választhatunk élénk színű, trendi fotelt kiegészítőként, semleges bézs, szürke vagy csontszínű falak és függönyök hátterezésével. Formavilágukban idén a klasszikus, a modern és a vintage stílus jellemzői is visszaköszönnek. A huszadik század elejének bécsi szalonjait idéző, látványos, bársony fotelek vagy a letisztult vonalvezetésű, egy illetve kétszemélyes kanapéfotelek mellett, a fa lábakon álló, alacsony háttámlájú, retro ülőalkalmatosságok, a párnával vagy lábtartóval kiegészített darabok is divatosak. No és persze a méltóságteljességet sugárzó, ismét népszerű, füles fotelekről sem feledkezhetünk meg, amelyek elődjei már a XVI. században is kedvelt lakberendezési tárgyak voltak.

 

Főszerepben a szőnyeg

WECONhome STONY ISLAND SZŐNYEG, EZÜST - A-Z Bútor WebáruházKülönösen fontos darabjai a szobának, mégis a berendezéskor sokszor méltatlanul kevés figyelmet fordítunk rájuk. Pedig a szőnyeg akár főszerepet is kaphat a nappaliban, hálószobában, nem beszélve arról, hogy hatalmas a választékuk, mind formában, anyagban, textúrában, méretben. Idén főként a diszkrét geometrikus vagy játékos absztrakt minták jelennek meg ezeken a kárpitokon például szürke, fekete és fehér színkombinációkkal, vagy éppen fapadló vagy kavics imitációkkal. A színesebb modellek közül népszerűek a kopottas hatású, vintage szőnyegek, amelyek sokszor a perzsa mintázatokat idézik. Ha a lakás stílusán egy kicsit változtatni szeretnénk, a legegyszerűbb megoldás, ha egy új szőnyeggel frissítjük fel a szoba hangulatát. Natúrabb környezetet rajzolatos, színes darabokkal, míg a mintás közeget a visszafogottabb modellekkel varázsolhatjuk újszerűvé. Az összképen változtathatunk azzal is, ha ezúttal a már megunt, szögletes forma helyett, kerek vagy ovális szőnyeget választunk. A színeikben vagy mintájukban harmonizáló, kanapét is díszítő párnákkal, plédekkel pedig tovább erősíthetjük az újdonság varázsát.

Tekintse meg legújabb WECONhome szőnyeg kínálatunkat!