A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

A HÁLÓSZOBA TITKAI

2016. 08. 03. 12:21:43

Loft hatású hálószoba - A-Z Bútor WebáruházÉletünknek egyharmadát alvással töltjük, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás fontos szerepet játszik szervezetünk regenerálódásában, feltöltődésében. Ilyenkor testünk csökkentett üzemmódra kapcsol, hogy energiát nyerjen, az alvással töltött idő nem elpocsékolt órákat jelent, az egészséges működéshez szervezetünknek szüksége van erre a nyugalmi állapotra. Az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mindezt milyen körülmények között tesszük.

A pihentető alvás óráinak nagy része hálószobai környezetben zajlik, ezért a hálószoba berendezésénél lényeges szempont a nyugalmas, békés miliő létrehozása. A lakás többi részéhez képest, ezért talán itt van legnagyobb szerepe a színek és fények használatának. Általánosságban elmondható, hogy a nyugtató pasztellszínekkel, a fehér, a kék, a krém, zöld vagy éppen a levendula árnyalatokkal, a földszínekkel nem foghatunk mellé, míg például az élénkítő vörös vagy napsárga színeket jobb, ha kerüljük ebben a lakótérben. A harmónia eléréséhez használjunk egymástól kismértékben eltérő árnyalatokat, ha pedig fel akarjuk dobni egy kicsit a helyiséget, egy kisebb falrészt tegyünk eltérő, izgalmasabb színűvé vagy mintázatúvá.

A nagy ablakokkal rendelkező, így sok természetes fénnyel bíró hálószobában, a pihentető, éjszakai alvás biztosításához érdemes a megfelelő sötétítésről gondoskodni redőny, reluxa vagy sötétítőfüggönyökkel. Ebben a lakótérben ideális lehet a mesterséges hangulatfények, rejtett fények használata, míg olvasáshoz, öltözködéshez az erősebb, irányított fényforrásokkal, lámpákkal világíthatunk egy nagyobb méretű függőlámpa kiegészítéseként.

Fókuszban az ágy

HALMAR VERONICA 180 ÁGYKERET - A-Z Bútor WebáruházA hálóban központi helyet foglal el az ágy, amelynek kiválasztásakor alapvető szempont, hogy egy vagy két személy használja-e, de vitathatatlanul kényelmesebb a minél nagyobb fekvőhely. Az ágyak hossza általában 200 cm-es, a tapasztalatok alapján pedig elmondható, hogy a kényelem érdekében érdemes a magasságunknál 15-20 cm-rel hosszabb méretben gondolkodni. A szélesség tekintetében, egyszemélyes felnőtt ágyak esetén a standard a 90 cm, de lehetőleg semmiképpen ne legyen kisebb 80 cm-nél. A franciaágyak általában 160-180-200 cm szélességűek, de monumentálisabb méretekben is kaphatóak. Elhelyezésüknél ideális, ha legalább három oldalukon 90-100 cm-es szabad területen körbejárhatóak. A bonell rugós kárpitozott heverők mellett, a személyre szabható ágykeretből és ágybetétből álló fekhelyek a legnépszerűbbek. Az utóbbiak esetében a matrac adja a kényelmet, míg az esztétikumot az ágykeret. A klasszikus elegancia hívei számára a nagyméretű fejvéggel rendelkező ágykeret nyújt előkelő hatást, de számtalan modell közül válogathatnak a minimál, a skandináv, rusztikus vagy romantikusabb stílus kedvelői is. A hálószoba praktikus eleme az éjjeli szekrény, vagy az ágy mellé helyezett lerakóasztalka, amelyen aktuális olvasnivalónkat, illatgyertyát, olvasólámpát helyezhetünk el. Sokan a hálószobában alakítanak ki egy kényelmes fotelből, állólámpából álló olvasósarkot is a reggeli vagy az esti olvasgatáshoz. A háló komfortjához és megjelenéséhez sokat hozzátesz egy puha, méretében, színében és mintázatában stílusos szőnyeg is, egy karakteres darab jelentősen erősítheti az összhangot.

Egy hálószobában, a kellemes és nyugalmas légkör megteremtéséhez különösen fontos a rend fenntartása, felesleges bútorokkal túlzsúfolni.  Az új, fiókos modellek extra tárolókapacitással segítenek ebben. Egy kisebb hálótér esetén – kivéve, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy külön gardróbszobával büszkélkedhetünk – a világos színű, beépített, akár tükrös szekrényekkel biztosíthatjuk nem csak a tárolást, de a szoba optikai tágítását is.

Tekintse meg webáruházunk hálószoba bútor, szőnyeg, lámpa, lerakóasztal és fotel választékát is!