A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

A KONYHA AZ ÚJ SZOBA

2019. 02. 05. 16:00:58

A lakberendezési trendek tekintetében a konyha, illetve az étkező jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben. A különálló, zárt terek helyett manapság már a konyha az étkezővel és a nappalival egy légtérben található, kialakításában sokkal inkább szoba kinézetű.  Perla blokk konyha - A-Z Bútor Webáruház

Funkciója nem csak a főzésre és tálalásra korlátozódik, olyan társasági zóna, amely egyre több „szobaszerű” elemmel egészül ki, szervesen kapcsolódva a lakás többi részéhez. Ezt erősíti a nappali konyhába befutó padlóburkolata, annak színeivel és stílusával harmonizáló szőnyegek, dísztárgyak, szobanövények elhelyezése is.

Az idei konyha trendekben egyre nagyobb teret nyernek a természetes és időálló alapanyagok. A természetes kő és fa elsősorban a padló- és falburkolatok anyagaként jelenik meg, de a természetközeliséget fokozza a nagy üvegfelületek használata is. Ugyanakkor jellemző a bátrabb színhasználat is, különösen a konyhabútoroknál a világos és meleg, sötét színek kontrasztja, illetve a hagyományos fehér, barna árnyalatok helyett a fekete, a sötétkék vagy a sötétzöld. Divatos a természetes kő kinézetet kölcsönző kvarc munkalap, a merész hátterek, a látványos mintázatú kerámiaburkolatok, és nem utolsó sorban az ötletes, mégis praktikus megvilágítások. A felső konyhai szekrényeket a nyitott polcok váltják fel, fém- vagy fakeretes megoldásokkal, és üveggel, de továbbra is meghatározóak a rejtett tárolók. A vintage stílus további térhódítása mellett jellemző a modern és klasszikus stílusok keverése is.

Persze a divatos megjelenés mellett a konyha esetében a praktikum legalább olyan fontos. A hely adottságain túl a saját igényeink felmérésével válasszuk ki a megfelelő méreteket, távolságokat, az ideális mennyiségű és elhelyezkedésű fiókokból, szekrényekből álló konyhabútort. Egy szűkebb területen például a konyhaszekrény ajtók nyithatóságát is érdemes figyelembe venni. Az egyszárnyú ajtókkal szemben a kétszárnyú, vagy tolóajtós változatok kisebb ívben nyílnak, ami célszerűbb megoldás a kisebb terekben.

Étkezőasztal székek ölelésében

Modern étkezőasztal és étkezőszékekA nagyobb térrel rendelkező lakások esetében, már-már kötelező a hagyományos étkezőn kívül megjelenő, kávézásra, kisebb falatozásokra kialakított, hangulatos kis „büférész”, a konyhasziget vagy bárpult köré helyezett puha kárpitos, kényelmes, magasított székekkel, bárszékekkel.

Az étkezők esetében jelentős hangsúly helyeződik a kényelemre. A színes, fotelszerű, vagy kárpitozott, fa étkezőszékek mellett az étkezőasztal központi eleme ennek a térnek. A fotelszerű székekkel körülvett, letisztult vonalvezetésű, négyszögletes, rusztikus stílusú fa asztalok tökéletes megoldást jelentenek a nem hagyományos dizájn kedvelőinek. A közepes, nagy vagy bővíthető asztalok fa hatású asztallapjait keretező, sötétszínű, vastag, fém lábak az indusztriális és a naturális jellemzők remek keverékét adják.  A kicsit bohémabb megjelenéssel rokonszenvezők számára a színes székekhez rendelt, üveggel és fémmel kombinált étkezőasztal választható, ugyanakkor utóbbi kör alakú változatai mellett fényűző és elegáns lehet a hasonló réz, illetve vintage arany tónusú lábakkal kialakított székek elhelyezése. 

Tekintse meg webáruházunk étkezőasztal, étkezőszék és konyhabútor kínálatát!

Tartalomhoz tartozó címkék: étkező és konyha