A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

A KONYHA AZ ÚJ SZOBA

2019. 02. 05. 16:00:58

A lakberendezési trendek tekintetében a konyha, illetve az étkező jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben. A különálló, zárt terek helyett manapság már a konyha az étkezővel és a nappalival egy légtérben található, kialakításában sokkal inkább szoba kinézetű.  Perla blokk konyha - A-Z Bútor Webáruház

Funkciója nem csak a főzésre és tálalásra korlátozódik, olyan társasági zóna, amely egyre több „szobaszerű” elemmel egészül ki, szervesen kapcsolódva a lakás többi részéhez. Ezt erősíti a nappali konyhába befutó padlóburkolata, annak színeivel és stílusával harmonizáló szőnyegek, dísztárgyak, szobanövények elhelyezése is.

Az idei konyha trendekben egyre nagyobb teret nyernek a természetes és időálló alapanyagok. A természetes kő és fa elsősorban a padló- és falburkolatok anyagaként jelenik meg, de a természetközeliséget fokozza a nagy üvegfelületek használata is. Ugyanakkor jellemző a bátrabb színhasználat is, különösen a konyhabútoroknál a világos és meleg, sötét színek kontrasztja, illetve a hagyományos fehér, barna árnyalatok helyett a fekete, a sötétkék vagy a sötétzöld. Divatos a természetes kő kinézetet kölcsönző kvarc munkalap, a merész hátterek, a látványos mintázatú kerámiaburkolatok, és nem utolsó sorban az ötletes, mégis praktikus megvilágítások. A felső konyhai szekrényeket a nyitott polcok váltják fel, fém- vagy fakeretes megoldásokkal, és üveggel, de továbbra is meghatározóak a rejtett tárolók. A vintage stílus további térhódítása mellett jellemző a modern és klasszikus stílusok keverése is.

Persze a divatos megjelenés mellett a konyha esetében a praktikum legalább olyan fontos. A hely adottságain túl a saját igényeink felmérésével válasszuk ki a megfelelő méreteket, távolságokat, az ideális mennyiségű és elhelyezkedésű fiókokból, szekrényekből álló konyhabútort. Egy szűkebb területen például a konyhaszekrény ajtók nyithatóságát is érdemes figyelembe venni. Az egyszárnyú ajtókkal szemben a kétszárnyú, vagy tolóajtós változatok kisebb ívben nyílnak, ami célszerűbb megoldás a kisebb terekben.

Étkezőasztal székek ölelésében

Modern étkezőasztal és étkezőszékekA nagyobb térrel rendelkező lakások esetében, már-már kötelező a hagyományos étkezőn kívül megjelenő, kávézásra, kisebb falatozásokra kialakított, hangulatos kis „büférész”, a konyhasziget vagy bárpult köré helyezett puha kárpitos, kényelmes, magasított székekkel, bárszékekkel.

Az étkezők esetében jelentős hangsúly helyeződik a kényelemre. A színes, fotelszerű, vagy kárpitozott, fa étkezőszékek mellett az étkezőasztal központi eleme ennek a térnek. A fotelszerű székekkel körülvett, letisztult vonalvezetésű, négyszögletes, rusztikus stílusú fa asztalok tökéletes megoldást jelentenek a nem hagyományos dizájn kedvelőinek. A közepes, nagy vagy bővíthető asztalok fa hatású asztallapjait keretező, sötétszínű, vastag, fém lábak az indusztriális és a naturális jellemzők remek keverékét adják.  A kicsit bohémabb megjelenéssel rokonszenvezők számára a színes székekhez rendelt, üveggel és fémmel kombinált étkezőasztal választható, ugyanakkor utóbbi kör alakú változatai mellett fényűző és elegáns lehet a hasonló réz, illetve vintage arany tónusú lábakkal kialakított székek elhelyezése. 

Tekintse meg webáruházunk étkezőasztal, étkezőszék és konyhabútor kínálatát!

Tartalomhoz tartozó címkék: étkező és konyha