A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

A LAKÁS FÉNYEI

2016. 06. 15. 14:06:42

K DESIGN TRIVET ÁLLÓLÁMPA, FEHÉR-NATÚR - A-Z Bútor WebáruházLehet, hogy sokan úgy vélik, különösebb átgondolást nem igényel a lakás helyiségeinek megvilágítása, mégis ez egy fontos kérdés, melyet célszerű a lakás berendezésekor átgondolni. Lényeges szempont az elhelyezésük, hogy a választott világítótestek otthonunk berendezésével harmonizáljanak, ugyanakkor optimális fényerőt szolgáltassanak az adott lakótér funkciójának megfelelően.

A világítás jelentősen befolyásolja az adott tér hangulatát, a nappali időszak az üvegfelületeken keresztül természetes fényt kölcsönöz otthonunknak, ám este, éjszaka, vagy a kevésbé világos helyiségekben nem mindegy, milyen fényforrást használunk. A szükséges megvilágítás előre felmérhető, hogy a funkció alapján általános vagy helyi, azaz szórt vagy pontszerű, irányított fény lesz-e az ideális. A konyhában a főzéshez például a szórt fény nem elegendő, ahogy a kanapén való olvasgatáshoz is kevés lesz, ezért mindenképpen hasznos, ha helyi megvilágítást is alkalmazunk. Összességében is elmondható, hogy a szobákban, nagyobb helyiségekben érdemes több világítás fajtát használni. Tervezésekor célszerű figyelembe venni a szóban forgó tér rendeltetését, a berendezését, különösen az ülőterek elhelyezkedését, hogy milyen hangulatot szeretnénk kialakítani, esetleg mely tárgyakat szeretnénk a megvilágítással kiemelni. Ugyanakkor egy-egy izgalmas megjelenésű, karakteres lámpa meghatározhatja a teljes összképet, önmagában is meghatározó stílust képviselhet.

Előszoba

Sokszor ez a lakás kevésbé világos, sokszor ablaktalan része, ugyanakkor az a hely, ahol az első benyomás megszületik az otthonunkba belépőben. Az előszoba általában tükörrel, akasztókkal kombinált nyitott vagy zárt előszobabútorral felszerelt helyiségébe egy nagyobb a plafonról függő, vagy több falikaros lámpatestet érdemes választani, amelynek szórt fénye elegendő a terület funkciójához.

A konyha és az étkező

K DESIGN BELL FÜGGŐLÁMPA, FEHÉR - A-Z Bútor WebáruházMíg a konyha elsősorban munkaterület, ahol a gasztronómia oltárán áldozunk egy-egy finom étel elkészítésével, addig az étkező sokkal inkább közösségi tér, ahol családi, baráti körben élvezzük az étkezés és az együttlét örömét.

A konyhában elengedhetetlen az általános, mennyezeti világítás mellett, hogy munkaterületein irányított, helyi világítást is használjunk, így a mosogatónál, a konyhapultnál, tűzhelynél, a konyhaszekrénynél. Ezek lehetnek spotlámpák, falba vagy a bútorba süllyesztett lámpatestek is, a lényeg, hogy erős fényükkel jól megvilágítsák az adott területet. Ezzel szemben az étkezőben elegendő az asztal fölé helyezett egy vagy több függőlámpa is, amely lefelé irányuló fényével helyi világítást ad az asztalnak, egy fényszabályozóval ellátva pedig kellemes hangulatvilágítást is biztosíthat. Megfelelő belmagasság esetén bátran használhatunk az egyszerűbb vonalú berendezéshez is nagyméretű, ragyogó csillárt, amely nem csak praktikus, hanem egyedi stílust is kölcsönöz az étkezőnknek.

Nappali, dolgozószoba

K DESIGN BIGHO ÁLLÓLÁMPA, KRÓM - A-Z Bútor WebáruházA nappaliban sokféle tevékenységet folytatunk, amelyek különböző fényigényűek. Az általános megvilágítás alapvető kívánalom, amely lehet mennyezeti lámpa vagy függő csillár, lehetőség szerint szabályozható fényerővel. A nappaliban kis fényszigetek alakíthatóak ki a rendeltetéstől függően: az olvasósarkot, tévésarkot, az ülőgarnitúra és dohányzóasztal együttesét különböző fényerejű, fényirányú, a berendezéshez illeszkedő lámpákkal világíthatjuk meg. A helyi világítást megoldhatjuk asztali-, fali- és állólámpával, amelyek olvasáshoz vagy valamely tárgy, például festmény, kandalló vagy egy különleges növény kiemeléséhez is jó megoldás. A lámpa külleme ebben az esetben is meghatározó, a jól megválasztott, karakteres darabok jól beilleszthetőek a vidéki stílusjegyekkel bíró, a modern stílusú vagy indusztriális jellegű terekbe is.

A dolgozószobában általában hosszasabb munkatevékenységet végzünk, ezért itt különösen fontos a jó megvilágítás. Nappal a természetes fény, este pedig mozgatható fejű álló- vagy asztali lámpa fénye mellett dolgozhatunk, de mindkét esetben ügyeljünk az elrendezésre, hogy a számítógép monitorja, vagy más felületek visszatükröződése ne zavarja a szemünket.   

Hálószoba, fürdőszoba

HALMAR SAMARA ÁGYKERET - A-Z Bútor WebáruházA hálószoba elsősorban a pihenést a nyugalmat szolgálja, ezért szórt fényű lámpával, hangulatvilágítással, azaz kevésbé erős fényekkel érdemes kísérletezni. Erősebb fényű helyi megvilágítás az olvasólámpa lehet azok számára, akik elalvás előtt szeretnek még egy kicsit olvasgatni.

A fürdőszoba rendeltetésénél fogva intenzívebb fényeket kíván. Az általános megvilágítás mellett, az árnyékmentesség elősegítésére különösen a tükör felett, két oldalán célszerű elhelyezni olyan lámpákat, amelyek meleg, lehetőleg a természeteshez közelítő fényt adnak.

Álló- és függőlámpák széles választéka webáruházunkban is kapható.