A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

AZ ELŐSZOBA - JÓ IDE BEJÖNNI?

2016. 08. 30. 15:49:28

A lakás tervezésekor, berendezésekor sokszor méltatlanul kevés figyelem jut az előszobára, kevesebb energiát fordítunk harmonikus kialakítására a lakás többi részéhez képest. Pedig ez az a hely, amely méretétől függően nem csak tárolásra alkalmas, innen közelítjük meg a szobákat és a hozzánk érkező itt szerzi első benyomását otthonunkról. Az előszoba általában egy kisebb, sokszor zsúfolt tere a lakásnak, ám egy kis odafigyeléssel erősíthetjük a belépőben a „jó ide bejönni” érzését, praktikus kialakításával pedig ésszerűsíthetjük a pakolás-tárolás funkcióját is.

Bár a méretét nem minden esetben befolyásolhatjuk, arra érdemes figyelmet fordítani, hogy az ajtó szélességénél, azaz 110cm-nél ne legyen keskenyebb az előszobánk. A bejárati ajtó kiválasztása is fontos szempont, ne csupán a biztonságosságára ügyeljünk, hanem a küllemére is, azaz illeszkedjen a ház, a lakótér, és a többi nyílászáró stílusához.  A praktikum jegyében célszerű a padlón strapabíró műkő- vagy kerámiaburkolatot használni, hiszen felületükről a vizes, sáros foltok könnyen eltüntethetőek, és e megfontolás alapján, a falakon is hasznos lehet a lemosható tapéta vagy falfesték. Lehet méretre készített egyedi, vagy kész, teljes előszoba szettet, előszobafalat is választani, amelyek általában falra szerelhető fogast, cipőszekrényt, komódot és tükröt foglalnak magukba. Nem utolsó sorban, ne feledkezzünk meg a dekorációról sem, a fotó, üzenőtábla, stílusos falióra feldobhatja ezt a helyiséget is. A lényeg, hogy mielőtt megálmodnánk a berendezést gondoljuk végig azokat a tevékenységeket, amelyeket ebben a helyiségben végezhetünk.

Ha egy nagyobb előszobát van szerencsénk magunkénak tudni, akkor se zsúfoljuk túl, hiszen egy szellős, kis szobát is kialakíthatunk belőle a megfelelő előszobabútorokkal. Berendezhetjük egy karakteres, kisebb kanapéval, ülőalkalmatossággal, amelyre leülve kényelmesen cipőt válthatunk, formás állófogassal, esernyőtartóval, illetve egy csinos lerakó asztallal a mindig „köddé váló” kulcscsomók, a táskák vagy éppen egy illatozó virágcsokor elhelyezéséhez. A tényleg nagy előszobában a szabad falfelületre gardróbszekrény is felszerelhető a kabátok, cipők, szezonjellegű holmik tárolására. Az előszobában nem szükséges erős mesterséges fényt használni, az adott tér méretétől függően elegendő a függő, vagy falra szerelt világítótest is.

Persze egy kicsit nehezebb a helyzet, ha az előszoba mérete visszafogottabb, de többfunkciós bútorokkal, kiegészítőkkel csökkenthetünk a helyszűkén. A teret világos színű falakkal, színében és mintázatában jól választott szőnyeggel tágíthatjuk. Például a mennyezeten és a padlón használt keresztirányú csíkozás szélesíti, a hosszirányú pedig nyújtja a területet. Optikailag egy méretes tükörrel is nagyíthatjuk előszobánkat, így funkcionális és dekorációs elemként is jó hasznát vehetjük. A falra szerelt hosszú fogas helytakarékos megoldás, akárcsak a kombinált, ülőfelülettel ellátott alacsony cipőszekrény vagy tárolós pad, amelyre lehuppanhatunk a cipő fel-, illetve levételéhez, ugyanakkor elhelyezhetünk bennük sok mindent.

Az előszoba is a lakás szerves része, kezeljük tehát eszerint, a funkcionális szempontok mellett színeiben, anyagaiban, elemeiben lehetőleg tükrözze lakásunk egészének hangulatát.

Tekintse meg webáruházunk előszoba bútor választékát

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek előszoba