A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

AZ ÉV SZÍNEI ÉS TRENDJEI A LAKBERENDEZÉSBEN

2023. 02. 24. 10:11:41

Az idei év lakberendezési trendjeiben a földszínek mellett, a kellemes, mély tónusok és a meleg színek is megjelennek, míg a berendezést a minimalizmus, illetve a harmóniára törekvő eklektika jellemzi. A természetesség, a letisztult elegancia pedig minden mai, divatos irányzat sajátja.

Mindenekelőtt néhány szó arról, hogy a Pantone Intézet előrejelzése szerint, melyik lett 2023 meghatározó színe. A világ egyik legnevesebb festékgyártója hagyományosan, minden év végén közzéteszi a prognózisát. Eszerint az év színe a Viva-Magenta (18-1750). Ez az élénk, energetizáló magenta vidámságot, optimizmust sugároz, ám erőteljessége miatt körültekintően bánjunk vele, hiszen nem minden helyiségbe passzol. Viszont mély árnyalatokkal kombinálva - például a sötétkékkel, zölddel, barnával, feketével - letörhető az uralma, miközben érvényesíthető attraktív eleganciája az adott térben.

Semleges tónusok, meleg színek

Az előző évek főként szürkés, fagyosabb színeihez képest az idén a meleg színek dominánsabban jelennek meg a lakberendezésben. A pasztelles levendula lila az idei év egyik favoritja, amely jól mutat a meleg bézses, vagy földszínekkel is. Utóbbiak továbbra is népszerűek, így például a barna bútorok reneszánszukat élik, míg a sárga aranyló vagy matt árnyalatai és a különféle rózsaszínek játékos és lendületes megjelenést nyújtanak. Nagyon népszerű a moha, a smaragd, a fenyő zöld is a különféle kárpitokon, falakon, vagy éppen padlóburkolatokon.

Természetes anyagok, minimalizmus

GRIFON BUKLÉ FOTEL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZAz anyagok közül a különleges erezetű fa, a márvány, valamint a természetes anyagok és felületek használata jellemző, amely a természet és az otthonunk harmonizálására irányuló törekvést erősíti. A fa, az agyag, a kő, a gyapjú, a bársony mellett népszerű anyag a boucle (buklé). Ez a hurkolásos, strukturált szövet a puhasága, jó légáteresztő-, és hőtartó képessége, tartóssága mellett, mutatós és elegáns kinézetet is kölcsönöz. A kiegészítők anyagában a rattan töretlenül trendi, emellett pedig az üveg gyakori a kiegészítő elemek, díszítések esetében.

Talán idén a legerősebb trend a minimalizmus, amely jólesően egyszerű, felesleges díszítésektől mentes, funkcionális és egységes. Jellemzően megelégszik 2-3 alapszínnel, a terei szellősen bútorozottak, visszafogottan dekoráltak. Ugyanakkor a modern belső terekben a főbb irányzat az eklektika, amely jól keveri a minimált a klasszikussal, vagy például a vidéki stílussal.

LIVERPOOL ÉTKEZŐASZTAL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZAz íves megoldások, görbületek, a lágyabb formák a bútorok tekintetében is igazak, a szögletes székeket, kanapékat, foteleket, asztalokat felváltották az íveltebb formák. A teljes egészében vagy részleteiben átlátszó bútorok, étkezőasztalok, dohányzóasztalok mit sem veszítenek funkciójukból, mégis sokat hozzátesznek a szellős és világos térélményhez.

Az otthonok kialakításánál előtérbe került környezetbarát megoldásokat a bútorgyártók is igyekeznek lekövetni a fenntarthatóbb, ökotudatosabb modellekkel.

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek lakberendezési stílusok