A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

AZ ÉV SZÍNEI ÉS TRENDJEI A LAKBERENDEZÉSBEN

2023. 02. 24. 10:11:41

Az idei év lakberendezési trendjeiben a földszínek mellett, a kellemes, mély tónusok és a meleg színek is megjelennek, míg a berendezést a minimalizmus, illetve a harmóniára törekvő eklektika jellemzi. A természetesség, a letisztult elegancia pedig minden mai, divatos irányzat sajátja.

Mindenekelőtt néhány szó arról, hogy a Pantone Intézet előrejelzése szerint, melyik lett 2023 meghatározó színe. A világ egyik legnevesebb festékgyártója hagyományosan, minden év végén közzéteszi a prognózisát. Eszerint az év színe a Viva-Magenta (18-1750). Ez az élénk, energetizáló magenta vidámságot, optimizmust sugároz, ám erőteljessége miatt körültekintően bánjunk vele, hiszen nem minden helyiségbe passzol. Viszont mély árnyalatokkal kombinálva - például a sötétkékkel, zölddel, barnával, feketével - letörhető az uralma, miközben érvényesíthető attraktív eleganciája az adott térben.

Semleges tónusok, meleg színek

Az előző évek főként szürkés, fagyosabb színeihez képest az idén a meleg színek dominánsabban jelennek meg a lakberendezésben. A pasztelles levendula lila az idei év egyik favoritja, amely jól mutat a meleg bézses, vagy földszínekkel is. Utóbbiak továbbra is népszerűek, így például a barna bútorok reneszánszukat élik, míg a sárga aranyló vagy matt árnyalatai és a különféle rózsaszínek játékos és lendületes megjelenést nyújtanak. Nagyon népszerű a moha, a smaragd, a fenyő zöld is a különféle kárpitokon, falakon, vagy éppen padlóburkolatokon.

Természetes anyagok, minimalizmus

GRIFON BUKLÉ FOTEL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZAz anyagok közül a különleges erezetű fa, a márvány, valamint a természetes anyagok és felületek használata jellemző, amely a természet és az otthonunk harmonizálására irányuló törekvést erősíti. A fa, az agyag, a kő, a gyapjú, a bársony mellett népszerű anyag a boucle (buklé). Ez a hurkolásos, strukturált szövet a puhasága, jó légáteresztő-, és hőtartó képessége, tartóssága mellett, mutatós és elegáns kinézetet is kölcsönöz. A kiegészítők anyagában a rattan töretlenül trendi, emellett pedig az üveg gyakori a kiegészítő elemek, díszítések esetében.

Talán idén a legerősebb trend a minimalizmus, amely jólesően egyszerű, felesleges díszítésektől mentes, funkcionális és egységes. Jellemzően megelégszik 2-3 alapszínnel, a terei szellősen bútorozottak, visszafogottan dekoráltak. Ugyanakkor a modern belső terekben a főbb irányzat az eklektika, amely jól keveri a minimált a klasszikussal, vagy például a vidéki stílussal.

LIVERPOOL ÉTKEZŐASZTAL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZAz íves megoldások, görbületek, a lágyabb formák a bútorok tekintetében is igazak, a szögletes székeket, kanapékat, foteleket, asztalokat felváltották az íveltebb formák. A teljes egészében vagy részleteiben átlátszó bútorok, étkezőasztalok, dohányzóasztalok mit sem veszítenek funkciójukból, mégis sokat hozzátesznek a szellős és világos térélményhez.

Az otthonok kialakításánál előtérbe került környezetbarát megoldásokat a bútorgyártók is igyekeznek lekövetni a fenntarthatóbb, ökotudatosabb modellekkel.

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek lakberendezési stílusok