A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

AZ IFJÚSÁG SZOBÁJA

2017. 01. 04. 13:27:27

Fiatalos szobaEgy tinédzser személyes dolgai, ruhatára és egyéb fontos használati tárgyai nagyobb teret igényelnek, szobájának hangulata bontakozó függetlenségi törekvéseinek kifejezőeszköze is, az a hely, ahová elvonulhat zenét hallgatni, tanulni, a barátait fogadni. És persze a kamaszkorú fiatal már nem az a kisgyermek, akinek szobáját a szülői elgondolások alapján rendezhetnénk be.

Ő dönt a szobáját érintő kérdésekről, és ezt, mint szabályt érdemes szem előtt tartani, hogy a saját kuckója lehetőleg olyan legyen, amilyet szeretne, míg a szülő ötletekkel, és a létrehozásában segítheti. Mert elépzelhető, hogy kezdetben nem vagyunk lenyűgözve, ha kamasz csemeténk erős, intenzív színeket szeretne a falakon, de gondoljunk arra, hogy a falak később átfesthetőek, a most kirakott poszterek, képek, relikviák előbb-utóbb fiókok mélyére kerülnek, jelenleg viszont tulajdonosai számára fontos, hogy központi helyet foglaljanak el. Tini lányok esetében talán egy cseppet könnyebb a helyzet, itt az erősebb lilás, rózsaszín árnyalatok „megengedettek” lehetnek, amihez ajánlhatjuk a hosszúszálú, shaggy szőnyegek, színes párnák, függönyök luxus és kényelemfokozó darabjait, akár vintage stílusú bútorokkal, míg a fiúknál felvethetjük az indusztriális stílusú berendezés ötletét.

Legyen nagy

Elegáns hálószobaKét bútor mindenképp legyen nagy, már amennyire ezt a szoba mérete megengedi. Az egyik az ágy, hiszen a fiatalok sokat alszanak, illetve előszeretettel tanulnak, hallgatnak zenét, telefonálnak az ágyon heverészve. Célszerű tehát legalább 120-130 cm széles, vagy kihúzható ágyat választani, hiszen előbb-utóbb az is előfordulhat, hogy már nem egyedül alszik, fekhelyét megosztja aktuális barátjával, barátnőjével. A másik bútordarab az íróasztal, amelyből érdemes legalább a 150x80 cm-es méretben gondolkodni, így kényelmesen elhelyezhető a számítógép, a tankönyvek, tanszerek és a kiegészítő fiókokban, fiókos konténerekben, tárolókban is mindennek jut hely. A tanulósarok másik elengedhetetlen darabja a forgószék. Kamaszkorú fiataloknak nagyobb, felnőtt forgószéket szerezzünk be, hiszen ezekből is kapható számtalan fiatalos, divatos, állítható, több kényelmi funkcióval ellátott darab, míg a világítást olvasólámpával, divatos formájú függő- vagy állólámpával oldhatjuk meg.

Legyen helytakarékos

Fiatalos szobaAz ifjúsági szobák berendezésének elképzelésekor alkalmazkodjunk növekvő csemeténk megváltozott életritmusához és szokásaihoz, hiszen azokat a tereket, amelyeket eddig játékra használt, most már a tanuláshoz, sporthoz, vagy a szórakozáshoz használandó tárgyak hódítják meg.

A felnőtté válás küszöbén álló fiatalok számára jó ötlet lehet a mini nappali-háló kialakítása, helytakarékos, kisebb, de „felnőttesebb” bútorokkal berendezve, amelyeket időnként akár át is rendezhetnek igényük szerint. Ehhez alkalmas lehet a kétszemélyes kanapé egy trendi fotellal, puffal, babzsákkal, vagy ücsörgésre is alkalmas, nagy párnákkal. A hagyományos dohányzóasztal összecsukható, lehajtható lapú, vagy egymás alá tolható kisasztallal helyettesíthető, míg a nagy szekrények kiválthatóak keskeny, különböző méretű, fiókos komódokkal, polcos térelválasztóval, amelyek nem csak méretüknél, hanem variálhatóságuknál fogva is ideálisak egy ifjúsági szobába, miközben a lehető legnagyobb térérzetet adják.

Tekintse meg webáruházunk fiatalos és trendi Eskimo és Lima bútor választékát!