A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

AZ IFJÚSÁG SZOBÁJA

2017. 01. 04. 13:27:27

Fiatalos szobaEgy tinédzser személyes dolgai, ruhatára és egyéb fontos használati tárgyai nagyobb teret igényelnek, szobájának hangulata bontakozó függetlenségi törekvéseinek kifejezőeszköze is, az a hely, ahová elvonulhat zenét hallgatni, tanulni, a barátait fogadni. És persze a kamaszkorú fiatal már nem az a kisgyermek, akinek szobáját a szülői elgondolások alapján rendezhetnénk be.

Ő dönt a szobáját érintő kérdésekről, és ezt, mint szabályt érdemes szem előtt tartani, hogy a saját kuckója lehetőleg olyan legyen, amilyet szeretne, míg a szülő ötletekkel, és a létrehozásában segítheti. Mert elépzelhető, hogy kezdetben nem vagyunk lenyűgözve, ha kamasz csemeténk erős, intenzív színeket szeretne a falakon, de gondoljunk arra, hogy a falak később átfesthetőek, a most kirakott poszterek, képek, relikviák előbb-utóbb fiókok mélyére kerülnek, jelenleg viszont tulajdonosai számára fontos, hogy központi helyet foglaljanak el. Tini lányok esetében talán egy cseppet könnyebb a helyzet, itt az erősebb lilás, rózsaszín árnyalatok „megengedettek” lehetnek, amihez ajánlhatjuk a hosszúszálú, shaggy szőnyegek, színes párnák, függönyök luxus és kényelemfokozó darabjait, akár vintage stílusú bútorokkal, míg a fiúknál felvethetjük az indusztriális stílusú berendezés ötletét.

Legyen nagy

Elegáns hálószobaKét bútor mindenképp legyen nagy, már amennyire ezt a szoba mérete megengedi. Az egyik az ágy, hiszen a fiatalok sokat alszanak, illetve előszeretettel tanulnak, hallgatnak zenét, telefonálnak az ágyon heverészve. Célszerű tehát legalább 120-130 cm széles, vagy kihúzható ágyat választani, hiszen előbb-utóbb az is előfordulhat, hogy már nem egyedül alszik, fekhelyét megosztja aktuális barátjával, barátnőjével. A másik bútordarab az íróasztal, amelyből érdemes legalább a 150x80 cm-es méretben gondolkodni, így kényelmesen elhelyezhető a számítógép, a tankönyvek, tanszerek és a kiegészítő fiókokban, fiókos konténerekben, tárolókban is mindennek jut hely. A tanulósarok másik elengedhetetlen darabja a forgószék. Kamaszkorú fiataloknak nagyobb, felnőtt forgószéket szerezzünk be, hiszen ezekből is kapható számtalan fiatalos, divatos, állítható, több kényelmi funkcióval ellátott darab, míg a világítást olvasólámpával, divatos formájú függő- vagy állólámpával oldhatjuk meg.

Legyen helytakarékos

Fiatalos szobaAz ifjúsági szobák berendezésének elképzelésekor alkalmazkodjunk növekvő csemeténk megváltozott életritmusához és szokásaihoz, hiszen azokat a tereket, amelyeket eddig játékra használt, most már a tanuláshoz, sporthoz, vagy a szórakozáshoz használandó tárgyak hódítják meg.

A felnőtté válás küszöbén álló fiatalok számára jó ötlet lehet a mini nappali-háló kialakítása, helytakarékos, kisebb, de „felnőttesebb” bútorokkal berendezve, amelyeket időnként akár át is rendezhetnek igényük szerint. Ehhez alkalmas lehet a kétszemélyes kanapé egy trendi fotellal, puffal, babzsákkal, vagy ücsörgésre is alkalmas, nagy párnákkal. A hagyományos dohányzóasztal összecsukható, lehajtható lapú, vagy egymás alá tolható kisasztallal helyettesíthető, míg a nagy szekrények kiválthatóak keskeny, különböző méretű, fiókos komódokkal, polcos térelválasztóval, amelyek nem csak méretüknél, hanem variálhatóságuknál fogva is ideálisak egy ifjúsági szobába, miközben a lehető legnagyobb térérzetet adják.

Tekintse meg webáruházunk fiatalos és trendi Eskimo és Lima bútor választékát!