A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

AZ ÜNNEPI ASZTAL

2019. 11. 12. 14:01:10

Az étkezéseket a gondosan összeállított ételsor, a szeretetteljes légkör, no és persze a teríték teszi ünnepélyessé. Karácsonykor az ünnepi asztal, a díszbe öltöztetett fenyő, a fények és a dekorációk különleges jelentőséggel bírnak, minden otthonban megjelennek az ünnep díszei, színei.

Rois étkezőasztal - A-Z Bútor Webáruház

A tél legszebb ünnepén az étkezések is hangsúlyossá válnak, ilyenkor a család apraja-nagyja összegyűlik az asztal köré, ezért nem árt, ha a megfelelő méretű, vagy bővíthető étkezőasztal áll rendelkezésre, amely biztosítja a kényelmes étkezést és a megfelelő helyigényt. Egy személynek körülbelül 60x30 cm asztalfelület elegendő, ahhoz pedig, hogy az asztalszomszédok zavartalanul elférjenek egymás mellett ideális, ha a székek közti távolság legalább 20 cm.

Wenanty étkezőasztal - A-Z Bútor WebáruházAz ünnepi asztal dekorálásakor érdemes figyelni arra, hogy a színek és a stílus összhangban legyen a lakás többi részének díszítésével. Rengeteg, különleges, karácsonyi dekoráció szerezhető be évről-évre, és bizony sokszor nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy ne vásároljuk meg az ötödik gyertyacsomagot vagy asztali díszt. Mégis, a kevesebb több elve mentén igyekezzünk az összhangra törekedni ez esetben is, és az asztalterítő, valamint az étkészlet színeihez, stílusához választani az asztali dekorációt.

És ha máskor sajnos nem is, legalább az ünnepeken érdemes lenne az úgynevezett hygge életérzést magunkévá tenni, amelyre a karácsony különösen alkalmas. A skandinávoknál a hygge egy elégedett, boldog állapotra utaló kifejezés, amelyet a meghittség, a szeretet jellemez. Amikor lelassítunk és magunkra, a barátainkra, a szeretteinkre koncentrálunk, olvasgatunk, sétálunk, beszélgetünk, egyszerűen csak élvezzük az élet apró dolgait. (A stílus a lakberendezésben is megjelenik, lásd korábbi bejegyzésünket Meleg, barátságos otthon skandináv stílusban címmel).

Tartalomhoz tartozó címkék: asztal étkező és konyha