A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

BABASZOBÁTÓL TANULÓSAROKIG

2020. 08. 25. 15:29:22

A babaszoba kialakításába általában minden szülő örömmel veti bele magát. A megfelelő színeken, mintákon, elrendezésen gondolkodunk, döntéseinknél már figyelembe veszünk környezetbarát szempontokat is, hogy az újonnan érkezőt biztonságos és bababarát környezetben fogadhassuk. A kisbabát, akiből aztán nagyon gyorsan kisiskolás lesz, a babaszobából pedig tanulórésszel kiegészített gyerekszoba.

ANIMAL FESTIVAL GYEREKSZŐNYEG - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZ

A kicsik szobáját érdemes inkább festeni, lehetőleg környezetbarát festékkel, esetleg cellulózragasztóval rögzített papír alapanyagú tapétával. A burkolatok esetében is a ragasztóanyag nélküli, könnyen tisztítható megoldást válasszuk, így például a laminált padlót.

A színek kiválasztásakor a finom pasztell tónusokkal nem lőhetünk mellé, ráadásul idén divatosak is az olyan semleges, kifinomult árnyalatok, mint például a púder, a menta, mustársárga, galambszürke, világoskék, a halvány terrakotta vagy a vanília. Ezek a színek tágítják a teret, barátságos, derűs hangulatot árasztanak.

ESPRIT YODA GYEREKSZŐNYEG - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZAz izzókból érdemes meleg, fehér fényűt választani, a mennyezeti világítás mellett célszerű a pelenkázóhoz elhelyezni egy irányított fényforrást, és ha a babát megnyugtatja, esetleg egy halvány éjszakai lámpát is. Sötétítéshez legjobb megoldás a redőny vagy a könnyen tisztítható, rövid függöny. A textíliák kínálatában már nagyon sok, antiallergén, természetes alapanyagút találhatunk. Igaz ez a gyerekszőnyegekre is, amelyek nem csak praktikusak, hanem esztétikusak is. Az ellenőrzött technológiával készülő, egyszerűen tisztítható darabok további előnye, hogy nem szöszölnek, foszlanak, színviláguk és motívumaik változatosak, így a babák és a nagyobb gyerekek szobájában is központi elemek lehetnek.

A kifejezetten kisgyermekek számára tervezett bútorok, a különféle él- és sarokvédők jelentős mértékben csökkentik a balesetveszélyt, különösen, ha a kicsi mászik, vagy elkezd már járni is. A babaszobának, illetve berendezésének, körülbelül kétéves korig a baba ellátásához, a játékhoz és alváshoz szükséges funkcióknak kell megfelelnie.

Kezdődik az iskola

Jelentősen talán az iskolakezdéskor változik a gyerekszoba berendezése, hiszen ekkortól már egy új funkciónak is, az otthoni tanulásnak, leckeírásnak is helyet kell biztosítani. Ehhez pedig legalább egy kisebb tanulósarok kialakításával teremthetünk nyugodt, kényelmes környezetet. Válasszunk a gyerek korának és méreteinek megfelelő széket, forgószéket a tanuláshoz. A feltüntetett méretek alapján viszonylag könnyen lemodellezhető, hogy például az adott forgószék alkalmas lesz-e csemeténknek. Az íróasztalból praktikus, ha állítható, dönthető modellt választunk, nem feledkezve meg a füzetek, könyvek, tanszerek tárolásáról sem, amelyhez fiókos szekrénykék, konténerek a legalkalmasabbak.

Aki hosszabb időre tervez, a gyermek növekedésével összhangban lévő megoldásokat keres, annak érdemes olyan ergonómiai szempontok alapján készült gyerek bútorokat vásárolni, amelyeknek a beállítási lehetőségei lehetővé teszik a gyerek növekedésének, testméret-változásának követését, a testalkatnak, magasságnak megfelelő, több pozícióban történő rögzíthetőséget, dönthetőséget.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyerek- és ifjúsági szoba