A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

BEKUCKÓZÓS NAPPALI

2022. 10. 24. 14:09:31

Az őszi és téli, hidegebb hónapok beköszöntével általában többet vagyunk otthon, és ha időnk engedi, szívesen választjuk a kényelmes bekuckózást a nappalinkban, egy barátságos, hívogató szegletben. A teljes komfortérzet eléréséhez nem kell feltétlenül minden bútordarabot lecserélni, sokszor kevesebb változtatással is elérhetjük ezt.

A legegyszerűbben a meleg színek használatával. A kellemes földszínek, azok közül is a világosabbak, mint például a bézses-barnás változatok a falak, illetve a kisebb kiegészítők árnyalataiként hatásosak, és mellettük jól mutatnak a divatos, természetes fa színű vagy rattan bútorok is. Aki az egyszerűséget és a letisztultságot kedveli, annak célszerű kiválasztania egyetlen színt és annak árnyalatait különféle textúrákban felvonultatni, egy csöppnyi feketével, utóbbit egy dekoráció formájában. A szögletes formák helyett érdemes a könnyedebb, íves vonalakra váltani, a kerekített dohányzóasztalt, lerakóasztalt, puffot, foteleket, vagy akár kanapét előnyben részesíteni.

Trendi buklé kárpitok

LIBERTO 2 BUKLÉ HINTASZÉK - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA kötött plédek, párnahuzatok mellett, népszerű újdonságok a boucle (buklé) kárpitok, ezek a hurkolásokkal gazdagított, strukturált felületű anyagok tovább fokozzák a kényelmes, barátságos összképet. Ez a sokoldalú szövet széles körben használható a ruházat területén csakúgy, mint a lakberendezésben, például a székek, hintaszékek, kanapék, fotelek kárpitozásához, függönyök és kiegészítők anyagaként. A buklé közkedveltsége elsősorban tartósságának, légeresztő és hőtartó képességének, puha textúrájának és elegáns megjelenésének köszönhető. Karakteressége miatt érdemes körültekintően és nem túlzóan használni.

A szőnyegek szintén fontos kiegészítők, viszont figyeljünk a méretükre és elhelyezésükre is. A kanapéhoz válasszuk a szőnyeget, és ne fordítva, az ideális méretű az, amely a kanapé vagy fotel elől lévő lábai alá nyúlik be, egyesítve ezzel a bútorokat. Fontos az is, hogy ne érjen el teljesen a falig, optimálisan a szőnyeg széle 20-45 centivel legyen attól.

A különféle, lágy textúrájú kiegészítők nélkülözhetetlenek a barátságos, skandináv hygge stílusú miliő kialakításához is, ahol lényeges szempont, a zordabb, téli napok meghitté, hangulatossá és jókedvűbbé tétele. (Lásd: HYGGE ÉS LAGOM – SKANDINÁV ÉLETÖRÖM A LAKBERENDEZÉSBEN című bejegyzésünket)

Az igazi bekuckózáshoz elengedhetetlen egy pihenő- vagy olvasósarok kialakítása a nappaliban. Ha nagyobb tér áll rendelkezésre egy kanapé nyújthat kényelmet az olvasáshoz, zenehallgatáshoz, vagy egy stílusos fotel a hozzáillő, irányított fényű állólámpával, lerakóasztallal.

Meleg fények

A világítással, a fényekkel különösen sokat tehetünk otthonunk hangulatáért. A főként mennyezetről, oldalfalakról érkező, általános világítás minden szobában nélkülözhetetlen, ezek kiegészítésére szolgálnak a rejtett- és a hangulatfények, amelyek igény szerint több helyről is indulhatnak.

Most különösen divatosak a természetes anyagú lámpabúrák. A természetközeliség vágya ihlette a bambuszból, háncsból, rattanból vagy éppen rafiából készült fonott, rácsos megoldásokat, amelyeken keresztül a fény izgalmas alakzatokat vetít a falakra és még meghittebbé teszi a miliőt. A skandináv stílusú lámpák egyszerűsége, természetes színei, így a gömb, henger formák és a fehér, méz, homok vagy borostyánsárga színű búrák tökéletes kiegészítői a kuckózós hangulatú nappalinak.

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek