A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

BEKUCKÓZÓS NAPPALI

2022. 10. 24. 14:09:31

Az őszi és téli, hidegebb hónapok beköszöntével általában többet vagyunk otthon, és ha időnk engedi, szívesen választjuk a kényelmes bekuckózást a nappalinkban, egy barátságos, hívogató szegletben. A teljes komfortérzet eléréséhez nem kell feltétlenül minden bútordarabot lecserélni, sokszor kevesebb változtatással is elérhetjük ezt.

A legegyszerűbben a meleg színek használatával. A kellemes földszínek, azok közül is a világosabbak, mint például a bézses-barnás változatok a falak, illetve a kisebb kiegészítők árnyalataiként hatásosak, és mellettük jól mutatnak a divatos, természetes fa színű vagy rattan bútorok is. Aki az egyszerűséget és a letisztultságot kedveli, annak célszerű kiválasztania egyetlen színt és annak árnyalatait különféle textúrákban felvonultatni, egy csöppnyi feketével, utóbbit egy dekoráció formájában. A szögletes formák helyett érdemes a könnyedebb, íves vonalakra váltani, a kerekített dohányzóasztalt, lerakóasztalt, puffot, foteleket, vagy akár kanapét előnyben részesíteni.

Trendi buklé kárpitok

LIBERTO 2 BUKLÉ HINTASZÉK - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA kötött plédek, párnahuzatok mellett, népszerű újdonságok a boucle (buklé) kárpitok, ezek a hurkolásokkal gazdagított, strukturált felületű anyagok tovább fokozzák a kényelmes, barátságos összképet. Ez a sokoldalú szövet széles körben használható a ruházat területén csakúgy, mint a lakberendezésben, például a székek, hintaszékek, kanapék, fotelek kárpitozásához, függönyök és kiegészítők anyagaként. A buklé közkedveltsége elsősorban tartósságának, légeresztő és hőtartó képességének, puha textúrájának és elegáns megjelenésének köszönhető. Karakteressége miatt érdemes körültekintően és nem túlzóan használni.

A szőnyegek szintén fontos kiegészítők, viszont figyeljünk a méretükre és elhelyezésükre is. A kanapéhoz válasszuk a szőnyeget, és ne fordítva, az ideális méretű az, amely a kanapé vagy fotel elől lévő lábai alá nyúlik be, egyesítve ezzel a bútorokat. Fontos az is, hogy ne érjen el teljesen a falig, optimálisan a szőnyeg széle 20-45 centivel legyen attól.

A különféle, lágy textúrájú kiegészítők nélkülözhetetlenek a barátságos, skandináv hygge stílusú miliő kialakításához is, ahol lényeges szempont, a zordabb, téli napok meghitté, hangulatossá és jókedvűbbé tétele. (Lásd: HYGGE ÉS LAGOM – SKANDINÁV ÉLETÖRÖM A LAKBERENDEZÉSBEN című bejegyzésünket)

Az igazi bekuckózáshoz elengedhetetlen egy pihenő- vagy olvasósarok kialakítása a nappaliban. Ha nagyobb tér áll rendelkezésre egy kanapé nyújthat kényelmet az olvasáshoz, zenehallgatáshoz, vagy egy stílusos fotel a hozzáillő, irányított fényű állólámpával, lerakóasztallal.

Meleg fények

A világítással, a fényekkel különösen sokat tehetünk otthonunk hangulatáért. A főként mennyezetről, oldalfalakról érkező, általános világítás minden szobában nélkülözhetetlen, ezek kiegészítésére szolgálnak a rejtett- és a hangulatfények, amelyek igény szerint több helyről is indulhatnak.

Most különösen divatosak a természetes anyagú lámpabúrák. A természetközeliség vágya ihlette a bambuszból, háncsból, rattanból vagy éppen rafiából készült fonott, rácsos megoldásokat, amelyeken keresztül a fény izgalmas alakzatokat vetít a falakra és még meghittebbé teszi a miliőt. A skandináv stílusú lámpák egyszerűsége, természetes színei, így a gömb, henger formák és a fehér, méz, homok vagy borostyánsárga színű búrák tökéletes kiegészítői a kuckózós hangulatú nappalinak.

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek