A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

BIOKANDALLÓ - OTTHONUNK TÜZES DÍSZE

2016. 11. 17. 15:27:52

Modern nappali biokandallóval - A-Z Bútor WebáruházA kandalló lakásunk éke, a benne lobogó tűz melegít, fényt ad, jó kedvre derít, az otthon kényelmét szolgálja, miközben egy fontos lakberendezési elem is. A biokandallók számtalan előnnyel járnak, valódi lángjaik otthonos hangulatot biztosítanak, míg működtetésük, üzembe helyezésük a hagyományos kandallókénál lényegesen egyszerűbb.

A kis lakások fénye is

A biokandalló egyik nagy előnye, hogy működtetéséhez nincs szükség kéményre vagy más kandallócsatlakozóra, nem kell szakember segítségét kérni az üzembe helyezéséhez. Ezért kis lakásokban, panellakásokban is használhatóak, sőt tulajdonképpen bármely lakás praktikus díszei lehetnek, ahol nincs kémény, vagy a hagyományos kandalló mellett, más helyiségekben is élvezni szeretnénk a valódi tűz látványát.

A szoba fókuszpontja

Clic-and-Get Madrid biokandalló - A-Z Bútor WebáruházA berendezés eltervezésekor fontos, hogy legyen elképzelésünk arról, mi is lesz a szoba fókuszpontja, ez lehet egy kényelmes kanapé, egy karakteres szőnyeg, egy látványos függőlámpa, de ha igazán egyedi fókuszpontot szeretnénk, akkor az irányított fényű lámpák megvilágításával kiemelt biokandallóval bizonyosan nem nyúlunk mellé. A falra szerelhető változatokat ez esetben érdemes a szoba bejáratával szemben lévő falra helyezni, a falat kiemelhetjük egy karakteresebb színnel, stílusos kőburkolattal vagy akár ücsörgésre is alkalmas padozattal. A rögzítésükhöz nem kell különösebb szakértelem, magunk is egyszerűen megtehetjük ezt, a szükséges alkatrészek segítségével. A szabadon álló kandallók asztalra vagy padlóra is helyezhetőek, nagyobb teret engedve ezzel a lakberendezői fantáziának. Ez az előnyük a szoba átrendezésekor is hasznos, mivel ilyenkor általában a fókuszpontot helyezzük át máshová, ami a mobilizálható kandalló esetén könnyedén megvalósítható. A két típust ötvözik a szabadon álló és falra is szerelhető változatok, amelyeket igény szerint, változatosan elhelyezhetünk.

A modern lakás dísze

Modern nappali biokandallóval - A-Z Bútor WebáruházA minimál és modern biokandallók megjelenésükben letisztult formájúak, elegáns kivitelezésűek, így különleges díszei a modern, minimál, skandináv vagy rusztikus stílusú lakások berendezéseinek. Hangsúlyos elemük maga a tűz, amelynek fénye és játéka vonzza a tekintetet. A biokandalló olyan különleges látványeleme lehet a lakótérnek, amely a hagyományos kandalló érzetét kelti, annak kényelmetlenebb velejárói nélkül. Bár nem alkalmas arra, hogy kizárólag ezzel fűtsünk, a kevésbé hideg időszakokban jól temperálja a lakást, míg a szabadon álló, hordozható változatokat a teraszon is használhatjuk a hűvösebb nyári, vagy melegebb tavaszi, őszi estéken egy kényelmes ülő- vagy fekvőhellyel kiegészült kerti szoba kényelmében. (A témához kapcsolódó bejegyzésünket Kertünk szobája címmel olvashatják.)

Nem szennyezi a környezetet

Clic-and-Get Amsterdam biokandalló - A-Z Bútor WebáruházA nyitott tűztér ellenére sem szennyezi a környezetet, ez a fajta kandalló ugyanis bioetanollal vagy más néven bioalkohollal működik, amely természetes alapanyagokból előállított tiszta alkohol, csaknem tökéletes és szagtalan égéssel, korom, füst- és pernyeképződés nélkül. Környezetkímélő, égésekor minimális szén-dioxid és vízgőz keletkezik, így a télen túlfűtött, száraz levegőjű szobáknak egy kis nedvességtartalmat ad az égéskor keletkezett vízgőzzel.

Mivel a biokandallók esetében nincs visszamaradó hamu, korom, pernye, így könnyen is tisztíthatók. Elegendő a vízzel és folyékony tisztítószerrel történő takarítás, a felületekkel óvatosan kell bánni, elkerülve az erős vegyszerek, súrolóanyagok használatát.

Természetesen, mint minden hasonló szerkezet esetében, itt is fontos a tűzvédelmi szabályok betartása, az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról kérjük, olvassa el tájékoztatónkat!

Fotó: http://biokominki-gm.pl/

Tartalomhoz tartozó címkék: biokandalló