A kényelmes vásárlás érdekében webáruházunk, sok más weboldalhoz hasonlóan, ún. "cookie"-kat használ. Amennyiben nem tiltja le a cookie-k alkalmazását böngészőjében, az Ön részéről elfogadottnak tekintjük ezek használatát. A későbbiekben bármikor módosíthatja böngészője ezzel kapcsolatos beállításait. Rendben
Termékek Menü
0

Blog, hasznos információk

2018-02-13 16:08:20
AZ ELŐSZOBA BÚTORAI

Az előszobával általában baj van. Mert általában kicsi, illetve nem elég nagy. Márpedig a cipőknek, kabátoknak, táskáknak és egyéb holmiknak a leginkább az előszoba ad helyet, csupán egy fogas elhelyezése még nem feltétlenül biztosítja a szükséges tárolási funkciót.

2018-01-30 15:07:22
POLC MINDENHOL

A polcoknak, polcrendszereknek gyakorlatilag a lakás összes helyiségében helyük van, legalábbis mindenhol, ahol tárolásra van szükség. A polcok nem csupán hasznos, funkcionális, kiegészítő elemek, hanem dekorációs célt is szolgálnak. A megfelelő forma, szín és méret kiválasztása mellett fontos az elhelyezésük, hogy segítségükkel miként rendszerezzük a kisebb-nagyobb tárgyakat.

2018-01-09 15:18:30
ÁGYMATRAC – A TÖKÉLETES PIHENÉS BIZTOSÍTÉKA

Az ideális ágymatrac megfelelően támasztja alá testünket alvás közben. Ennek köszönhetően az izmok nem feszülnek, hanem regenerálódnak, ellazulnak, a test vérkeringése is zavartalan, hozzájárulva az egészséges és kielégítő pihenéshez. Igény szerint, számtalan fajta matrac közül válogathatunk, amelyhez alábbi bejegyzésünkkel szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

2017-11-24 15:48:12
BÁRSZÉKEK – A PRAKTKUS DIZÁJN ELEMEK

Volt idő, amikor a bárszékek jellemzően a kávéházak, bárok, szórakozóhelyek alapvető berendezési tárgyai voltak, otthonokban kevésbé használták őket. Persze ez is változott, manapság már nagyon is népszerű elemei a lakásoknak. 

2017-10-20 11:30:13
OTTHONI DOLGOZÓSAROK

Ha különálló dolgozószoba nem is, de egy dolgozósarok vagy a számítógép használatához, hivatalos ügyek intézéséhez, dokumentumok tárolásához kialakított hely általában minden otthonban megtalálható akkor is, ha nem onnan dolgozunk. Ennek berendezése pedig néhány bútordarabbal is megoldható. 

2017-10-11 11:37:54
FOTEL ITT IS, OTT IS

Legyen az a nappali, egy olvasósarok, a hálószoba vagy a dolgozószoba – egy kényelmes és stílusos fotel mindenképpen legyen része a berendezésének. Hiszen otthonunkban szükség van egy nyugalmas pontra, ahol megfelelő körülmények között kikapcsolódhatunk kedvenc ülőalkalmatosságunk kényelmében.

2017-10-04 14:19:37
MODERN NAPPALI ELEMES BÚTOROKKAL

A praktikum és a variálhatóság szempontjából mindenképpen érdemes elemes bútorokban gondolkodni a nappali berendezésekor. Népszerűségüket is elsősorban e szempontoknak való megfelelőségüknek köszönhetik, amelyet tovább emel az egyszerű vonalvezetés, és a fehér, fekete, fa színek mellett megjelenő beton szürke és az élénkebb színek választéka is.

2017-09-20 16:15:05
TÁROLÁS ÉS KÉNYELEM AZ ELŐSZOBÁBAN

Ha nem eleve adott előszoba méretekkel kell gazdálkodnunk – amely általában sajnos nem túl nagy – tervezéskor lehetőleg ne ezzel a területtel spóroljunk. Az előszobának célszerű a lehetőségekhez mérten nagyobb teret szánni, hiszen itt szokott a leginkább eluralkodni a rumli. A berendezésekor pedig érdemes sorra venni, milyen funkcióknak is kell megfelelnie.

2017-08-18 11:12:04
KIS HÁLÓSZOBA, NAGY KÉNYELEM

A nappalinak és más közösségi tereknek érdemes általában nagyobb területet szánni, így sokszor előfordul, hogy a hálószoba csaknem a legkisebb helyiségben összpontosul. Miközben a háló több funkciót is ellát, nem csupán a félrevonulás, az alvás színtere, gyakran a gardrób vagy az öltözködés kellékei is itt kapnak helyet. Nem könnyű tehát egy kis hálószobát ennek megfelelően berendezni, de azért nem lehetetlen.    

2017-08-09 13:01:39
ÉTKEZŐ – ÜLJÜNK AZ ASZTALHOZ!

A sokunkra jellemző rohanó élettempó az étkezéseket is racionalizálja, ennek egyik következményeként kevésbé használjuk az étkezőt manapság. A kapkodós reggeleken a futtában megivott kávéra van csak időnk, hétköznap az ebédet nem is otthon fogyasztjuk el, és bizony sokszor a vacsora is a tv előtt, a kanapén ülve, a tálcán „megterített” étkezést jelenti. Pedig pontosan tudjuk, hogy terített asztal mellett, nyugodt körülmények között, társaságban történő étkezés, a finom falatok élvezete mellett örömteli és hangulatos kikapcsolódást is jelent.

2017-07-28 12:04:18
SZENNYFOGÓ SZŐNYEGEK – ESZTÉTIKUM ÉS FUNKCIONALITÁS

Minden lakás, épület elengedhetetlen belépő elemei, esztétikus kiegészítői a szennyeződések, a por, sár, nedvesség ellen speciális tulajdonságokkal felvértezett szennyfogó szőnyegek. Webáruházunk ezekkel a termékekkel bővítette most kínálatát, alábbi bejegyzésünkben bemutatjuk újdonságainkat, de előtte néhány általános tippet is adunk, hol, milyen anyagú, méretű szennyfogót használjunk.

2017-06-14 10:36:03
OTTHONI DOLGOZÓSZOBA

Az otthoni munkavégzéshez, távmunkához, vagy bizonyos ügyeink intézéséhez ideális, ha egy külön szoba áll rendelkezésre, de legalábbis az egyik szoba, a lakótér egy elkülönített része. A szükséges bútorok beszerezése mellett lényeges, hogy nyugalmas és harmonikus munkakörnyezetet teremtsünk, áldozzunk tehát időt a kialakítására.  

2017-05-25 10:52:28
DOHÁNYZÓASZTAL – LÁTVÁNYOSTÓL A LETISZTULT FORMÁKIG

A dohányzóasztal hosszú idők óta a lakberendezés része, jóformán nincs is olyan lakás, amely nélkülözné ezt a bútordarabot. Formájukban, anyagukban hihetetlen választékot vonultatnak fel, és persze évről-évre újabb és újabb modellek kerülnek az aktuális trendek palettájára.

2017-05-16 12:51:47
APROPÓ: A GYEREKSZOBA

Közeledik a gyereknap, aztán persze a szeptemberi iskolakezdés, de az is lehet, hogy csemeténk egyszerűen „kinőtte” a szobáját, elérkezett tehát az idő a berendezés egészének vagy bizonyos elemeinek cseréjéhez. Az apropótól függetlenül, az alábbiakban adunk néhány ötletet a gyerekszoba berendezéséhez.

2017-04-13 10:57:43
KERTEK, TERASZOK KÉNYELME

A szoba meghosszabbításaként funkcionáló kertrész vagy terasz berendezése talán még soha nem kapott ekkora figyelmet a lakberendezésben, mint manapság. Ha éppen nem rendelkezünk grandiózus kerttel, nagyméretű terasszal, az emeleti erkély is elegendő teret adhat egy kényelmes, kültéri szabadidős hely kialakításához. Néhány kerti bútor jól megválasztott kiegészítőkkel, és már élvezhetjük is a kintlét örömét, a lényeg, hogy ezek berendezésekor is úgy gondolkodjunk, mint a benti szoba esetében.

2017-03-16 11:51:44
IRODABERENDEZÉS – A MÁSODIK OTTHON

Köztudott, hogy a megfelelően kialakított munkahelyi miliő jó hatással van a produktivitásra, az alkotói fantáziára, az ott dolgozók közérzetére. Persze az esetek többségében nagyrészt a tulajdonoson múlik az iroda kialakítása, de azért a munkavállalók számára is akad néhány ötlet a személyes környezet hangulatának formálásához.

2017-02-23 09:27:42
SZÍNEK ÉS ÉRZELMEK – ESPRIT SZŐNYEGEK 2017

Az Esprit Home a 2017-es tavaszi és nyári szőnyegkollekciójával egy újabb szintet lépett. Ezúttal egy olyan utazásra invitál, ahol a különböző állomásokon az álmodozás, a játék, a szerethetőség és a lazítás kerül a középpontba, jellemzően megújuló, egyedi motívumaival, visszafogott, ám különleges színvilágával a kárpitokon megjelenő évszakok újabb perspektíváját hozva.

2017-02-09 13:57:08
MELEG, BARÁTSÁGOS OTTHON, SKANDINÁV STÍLUSBAN

A skandináv stílus jó ideje ismert és közkedvelt lakberendezési stílus, köszönhetően egyszerűségének és természetességének, mely tükröződik tárgyaiban, formavilágában és színeiben egyaránt. A stílusról és a kapcsolódó hygge életérzésről olvashatnak bejegyzésükben. 

2017-01-18 10:33:04
A FA, MINT BÚTOR ALAPANYAG

A fa az egyik legnépszerűbb bútor alapanyag már évezredek óta. Persze folyamatosan kísérleteznek e nyersanyag helyettesítésével a bútorkészítés területén, de egyelőre úgy tűnik, még nem sikerült tartósan mással helyettesíteni. A legelterjedtebb fa bútor alapanyagokról készítettünk egy kis összefoglalót.

2017-01-04 13:27:27
AZ IFJÚSÁG SZOBÁJA

Egy tinédzser személyes dolgai, ruhatára és egyéb fontos használati tárgyai nagyobb teret igényelnek, szobájának hangulata bontakozó függetlenségi törekvéseinek kifejezőeszköze is, az a hely, ahová elvonulhat zenét hallgatni, tanulni, a barátait fogadni. És persze a kamaszkorú fiatal már nem az a kisgyermek, akinek szobáját a szülői elgondolások alapján rendezhetnénk be.

2016-12-21 17:13:45
ÜNNEP AZ ÉTKEZŐBEN

Az ünnepi alkalmakkor az étkezés is jelentős szerepet kap. A családtagokkal, barátokkal eltöltött este meghittségét, a hangulatos étkező, a szépen megterített asztal is fokozza. Karácsonykor nem csak a lakást öltöztetjük díszbe, az étkezőasztal dekorálása sem maradhat el, érdemes tehát az ünnepi menü mellett előre megtervezni az ünnepi asztal díszítését is.

2016-12-15 13:33:34
FIATALOS ÉS MODERN - AZ ELSŐ LAKÁS

Egy fiatal felnőtt első lakását általában nem a nagy alapterületek, tágas terek jellemzik, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne modern bútorokkal berendezni, olyanokkal, amelyek nem terhelik túl a pénztárcát, mégis megteremtik a kényelmes, fiatalos lendületű otthon alapjait. Egy kis lakás berendezésekor is követhetjük a trendeket, miközben ízlésünket, egyéniségünket is belevisszük.

2016-11-23 16:59:52
DOHÁNYZÓASZTAL - A NAPPALI DÍSZE

Annak idején a dohányzók asztala volt, akik a nappaliban, vagy más helyiségben az alacsony asztalka köré ülve hódoltak szenvedélyüknek, hamutartót, esetleg az italaikat helyezték rá. A dohányzóasztal ma már nélkülözhetetlen eleme a nappalinak, a fotel vagy kanapé mellett csaknem minden lakásban megtalálható, hasznos lerakó hely, egyben stílusos darabja a nemdohányzó tereknek is.

2016-11-17 15:27:52
BIOKANDALLÓ - OTTHONUNK TÜZES DÍSZE

A kandalló lakásunk éke, a benne lobogó tűz melegít, fényt ad, jó kedvre derít, az otthon kényelmét szolgálja, miközben egy fontos lakberendezési elem is. A biokandallók számtalan előnnyel járnak, valódi lángjaik otthonos hangulatot biztosítanak, míg működtetésük, üzembe helyezésük a hagyományos kandallókénál lényegesen egyszerűbb.

2016-11-09 15:15:12
TÉLI KLASSZIKUSOK

Lehet szeretni vagy sem, de a télnek is megvan a maga varázsa, hiszen a szállingózó hópelyhek szépségét, a bágyadt napfény és a korai sötétedés kontrasztját, a kinti hideg után a lakás melegének örömét ez az évszak ajándékozza nekünk.  Mintegy kompenzálva a tél ridegségét, ilyenkor különösen fontossá válik otthonunk kényelme, puhasága, amelyet egy jól választott szőnyeggel fokozhatunk.

2016-10-26 14:51:15
VARIÁLHATÓ NAPPALI

Időnként jól esik átrendezni a lakást, ilyenkor elsősorban a lakás központi helyét, a nappali szoba berendezését gondoljuk újra, ahol sok időt töltünk családtagjainkkal, vendégeinkkel vagy akár egyedül. A nappali többfunkciós tér, amely a szórakozás, pihenés, olvasás, játék, tévénézés vagy éppen munka területét is magában foglalhatja. Ha a nappali berendezésén, hangulatán változtatni szeretnénk, nem szükséges teljes felújításba kezdeni, kisebb módosítások is elegendőek ahhoz, hogy a már unalmasnak vélt szobát felfrissítsük. 

2016-10-25 10:53:39
GYAKORI LAKBERENDEZÉSI HIBÁK

Tény, hogy lakberendező segítségével könnyen és sikeresen rendezhetjük be lakásunkat, de szakember híján mi is sokat tehetünk azért, hogy kellemes és kényelmes tereket hozzunk létre, olyan otthont, ahol jól érezzük magunkat. Összegyűjtöttük a leggyakrabban elkövetett lakberendezési hibákat, illetve felsorakoztattunk néhány tanácsot, amelyek segítségül hívhatóak, ha magunk rendezzük be otthonunkat.

2016-10-12 11:48:08
A BABA SZOBÁJA

Az első hat hónapban a baba élettere tulajdonképpen az ágyra, fekhelyére koncentrálódik, míg jelentősen megnövekszik a csúszás-mászás és felfedező időszak eljövetelével, így a babaszoba kialakításának nem csak a kicsi, hanem a gondoskodó szülői igényeknek is meg kell felelnie. Tervezésekor a biztonságos, harmonikus, nyugodt környezet megteremtése a cél, ugyanakkor fontos a funkcionalitást is főbb szempontként kezelni.

2016-09-28 15:28:52
AZ OTTHON STÍLUSAI

Minimál, vintage, rusztikus, retro, skandináv. A lakberendezés gyakran emlegetett stílusai. Ha nem is vagyunk járatosak e témában, nincs mélyebb ismeretünk róluk, azért valószínűleg mindegyikkel kapcsolatban felötlik egy-egy jellemző vonás, sajátosság. Mi pedig úgy gondoltuk, egy picit részletesebb összefoglalót adunk ezekről a lakberendezési stílusokról.

2016-09-20 13:20:27
OLVASÓSAROK - A NYUGALOM SZIGETE

Az olvasósarok kialakítása nem csak a nagy lakóterek kiváltsága lehet, kis lakásban is megvalósítható, hiszen minimális mennyiségű bútor elegendő hozzá, no meg egy kis fantázia, amelynek segítségével otthonunk egyik legkényelmesebb és leghangulatosabb pontját teremthetjük meg.

2016-09-14 12:56:15
INDUSZTRIÁLIS STÍLUS KICSIBEN ÉS NAGYBAN

A loft illetve az indusztriális stílus elsősorban, az úgynevezett loft lakásokhoz köthető, nagy belmagasságú, tágas terek jellemző lakberendezési műfaja, ugyanakkor számos eleme a kisebb lakásoknak is fiatalos, különleges megjelenést kölcsönöz. A párizsi vagy New York-i művészlakások hangulatát idéző, ipari jellegű lakóterek a hagyományos lakás fogalmának újragondolásából születettek, igazán egyedi és trendi otthonokat létrehozva.

2016-09-07 16:10:38
SZŐNYEGEK, AMELYEKKEL AZ ŐSZ SEM LESZ KOMOR

A szikrázó, forró nyár után általában nehezen barátkozunk meg az ősszel. Aranyló színei, bágyadt melege szerethető, ám nedves, ködös, fénytelen napjai sokunkat lelomboznak. A napfény szűkmarkúan adagolva és ritkábban örvendeztet meg bennünket jótékony hatásával, míg a szürkeség, a téli hónapokhoz közeledve többször tesz komorabbá. Ám legyen bármilyen szomorú is az időjárás, otthonunkba vidám őszi hangulatot teremthetünk színes szőnyegekkel.

2016-08-30 15:49:28
AZ ELŐSZOBA - JÓ IDE BEJÖNNI?

A lakás berendezésekor sokszor kevés figyelem jut az előszobára, kevesebb energiát fordítunk harmonikus kialakítására a lakás többi részéhez képest. Pedig ez az a hely, amely méretétől függően nem csak tárolásra alkalmas, innen közelítjük meg a szobákat és a hozzánk érkező itt szerzi első benyomását otthonunkról. Az előszoba általában kisebb, sokszor zsúfolt tere a lakásnak, ám egy kis odafigyeléssel erősíthetjük a belépőben a „jó ide bejönni” érzését, praktikus kialakításával ésszerűsíthetjük a pakolás-tárolás funkcióját is.

2016-08-26 14:41:17
KIS KONYHÁK PRAKTIKUS BERENDEZÉSE

Akár kicsi, akár nagy, a konyha esetében különösen fontos előre megtervezni a berendezést, hiszen elsősorban egy olyan munkaterületről van szó, ahol a praktikus elrendezés sokat segíthet abban, hogy az előkészítés, főzés, tálalás flottul, kényelmesen és minél kevesebb felesleges energiaráfordítással történjen. A kisebb konyhában pedig kiváltképp érdemes a célszerű kialakításra törekedni.

2016-08-18 11:45:31
FIATALOS DESIGN - A SOKSZÍNŰ RETRO

A retro lakberendezési stílus vidám, sokszínű és energikus. Élénksége, hangulata, játékos, formabontó ötletei főként a fiatalok modern lakótereinek, otthonainak kedvelt stílusa. Többek között talán azért is, mert mentes a szabályoktól, sokféleképpen variálható, így a különféle elemekből mindenki megteremtheti a maga retro stílusát, egy-egy jól megválasztott darabja pedig a minimál stílussal is jól keverhető.  

2016-08-09 13:43:52
ERGONOMIKUS BÚTOROK A GYEREKSZOBÁBAN

A szeptemberi becsöngetéshez közeledve gyakori dilemma, hogy milyen gyerekbútort vásároljunk. Az íróasztal és a forgószék két alap darabja az otthoni tanulásra szánt helyszínnek, és egyáltalán nem mindegy, hogy a hatalmas kínálatból melyik mellett tesszük le a voksunkat. Természetesen nem elhanyagolható a küllemük, ám ennél lényegesebb szempont, hogy megfelelően szolgálják a gyermek egészségét, egyedi igényeit, testi felépítését. Erre pedig legalkalmasabbak az ergonomikus gyerekbútorok, különösen azok, amelyek együtt „nőnek” gyermekünkkel.

2016-08-03 12:21:43
A HÁLÓSZOBA TITKAI

Életünknek egyharmadát alvással töltjük, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás fontos szerepet játszik szervezetünk regenerálódásában, feltöltődésében. Ilyenkor testünk csökkentett üzemmódra kapcsol, hogy energiát nyerjen, az alvással töltött idő nem elpocsékolt órákat jelent, az egészséges működéshez szervezetünknek szüksége van erre a nyugalmi állapotra. Az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mindezt milyen körülmények között tesszük.

2016-07-27 12:56:49
SZÍNEZZÜK KI A LAKÁST!

A lakás különböző részeinek alaphangulatát a színek adják, a falak, bútorok, dekorációs elemek, lakástextilek színei és ezek összhangja vagy disszonanciája pedig hatással van a benne élőkre is. Köztudott, hogy a színek stimulálnak, megnyugtatnak, javítják a közérzetünket vagy épp feszültté tesznek. Ezért érdemes egy kicsit megismerkedni a hatásaikkal, hogy lakásunkban hol, milyen színeket célszerű használni.

2016-07-26 15:36:31
A GYEREKSZOBA BERENDEZÉSE ISKOLAKEZDÉSRE

Bár még javában tombol a nyári szünidő, érdemes már most felkészülni az iskolakezdésre a gyerekszoba átalakítására, a szükséges bútorok beszerezésére. A szeptemberi becsengetéssel a gyerekszoba további funkcióval is bővül, hiszen a játék, a pihenés mellett az otthoni tanulás színterévé is válik, ezért is fontos, hogy a helykihasználhatóságra, a kényelemre, praktikumra fókuszálva gondoljuk újra csemeténk birodalmának berendezését.

2016-07-19 16:43:45
A HÁLÓ VONZÁSÁBAN

Nos, ezúttal nem a világháló vonzására gondoltunk, hanem azokra a trendi, korszerű forgószékekre, amelyek kárpitja különleges tulajdonságokkal bír, és kifejezetten ideális a számítógép előtt sokat üldögélőknek. Jöjjön hát a mesh, azaz a háló vonzása!