A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

DOHÁNYZÓASZTAL – LÁTVÁNYOSTÓL A LETISZTULT FORMÁKIG

2017. 05. 25. 10:52:28

Modern nappaliA dohányzóasztal hosszú idők óta a lakberendezés része, jóformán nincs is olyan lakás, amely nélkülözné ezt a bútordarabot. Formájukban, anyagukban hihetetlen választékot vonultatnak fel, és persze évről-évre újabb és újabb modellek kerülnek az aktuális trendek palettájára.

Mindenekelőtt időzzünk el egy kicsit az idei lakberendezési trendek főbb jellemzőin. A színek tekintetében a drágakövek árnyalatai a pasztellekkel alkotnak izgalmas párosítást, a vibráló zöldek, lilák, a rubinvörös a lágy rózsaszínnel és kékekkel, míg a földszínek közül a terrakotta, a fahéj, a homok, a púder rózsaszín, az okker, a rozsdabarna és az olíva zöld számíthat népszerűségre. Néhány szakember a természetes anyagok, míg más részük a gazdag és változatos mintázatok hódítását hangsúlyozza. Az anyagokban a parafa, az agyag, a rusztikus hatású fa, a használt kinézetű tégla, az ezekből készült falrészek, illetve dekorációs elemek trendinek számítanak, ahogy a tapétákon, fali posztereken megjelenő trópusi növények mellett, a lakás különböző pontjaiban kihelyezett élő, zöld futónövények is reneszánszukat élik. A népszerűségében töretlen vintage, valamint a geometrikus mintázatok mellett, a hindu és buddhista kultúrában megtalálható mandala motívumok a szőnyegeken, textileken gyönyörködtetnek, míg a skandináv stílus fonott kosarai, gyertyái, puha takarói fontos kiegészítői lehetnek az enteriőrnek.

Dohányzóasztalok – funkcionalitás vagy esztétikum?

 HALMAR FLAVIA DOHÁNYZÓASZTAL - A-Z Bútor WebáruházNos, ez természetesen igény kérdése, de általában mindkét célnak megfeleltethető. Nem csupán a nappali központi elemeinek egyike, praktikus lerakó hely is, ahová különböző tárgyakat, magazinokat, telefont, távirányítót pakolhatunk le, ugyanakkor vendégek fogadásakor is hasznosítható az italok, harapnivalók elhelyezésére. A szokatlan formájú, extrémebb modelleket érdemesebb az egyszerűbb, letisztultabb vonalvezetésű ülőgarnitúrákhoz, fotelekhez választani, így téve hangsúlyosabbá a különleges formájú darabokat, míg a szerényebb, naturálisabb megjelenésű asztalok a tér más bútorainak dominanciáját erősíthetik. A teljesen fehér színű dohányzóasztalok, bár tisztán tartásuk nagyobb odafigyelést igényel, továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek, míg újdonságként a márvány valamint a betonhatású, illetve mintázatú, vagy ilyen részletekkel gazdagított asztalok divatosak idén. Az üveggel, fémmel, laminált MDF-fel kombinált egyszerűbb formák mellett az extravagáns, variálható darabok, valamint az üvegből izgalmas formákban hajlított modellek különleges fókuszpontjai lehetnek a nappalinak.  A dohányzóasztalok kiválasztásánál a méretekre is érdemes figyelni, a legjobb, ha olyan hosszúságot választunk, amely az ülőgarnitúra hosszának körülbelül kétharmadát teszi ki. Ha nem elég nagy, akkor ülőhelyzetből kényelmetlenül elérhető, nem beszélve arról, hogy sokat ront az ülőgarnitúrával, kanapéval való összhangon. Ha pedig túl nagyméretű, akkor a közlekedést nehezíti. Az ülőalkalmatosságoktól körülbelül negyven centiméter távolságban elhelyezve már nem akadályozzuk a dohányzóasztal körbejárását, és kellemetlen nyújtózkodás nélkül is elérjük az asztalon elhelyezett tárgyakat. A dohányzóasztalok magassága változó: az átlagos méret a 40 centiméter körüli, a minimál stílusú darabok inkább 30 centiméter, míg a kisebb étkezésekre is alkalmas társaik akár 65-76 centiméter magasságra is állíthatóak.

Tekintse meg dohányzóasztal választékunkat, ahol lerakóasztalokat és dohányzóasztal+puff kombinációkat is kínálunk! 

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek asztal nappali