A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

ELEMEZZÜK A KONYHÁT

2018. 09. 28. 14:25:30

Az évről-évre megújuló lakberendezési trendeket érdemes figyelemmel kísérni, és a kedvünkre való, az adott körülményekhez passzoló ötleteket felhasználni. A konyhát talán nem túl gyakran rendezzük be a nulláról, de ha mégis, elsősorban a praktikum, a lakás stílusához való igazodás, az aktuális trend, és természetesen a pénztárcánk lehet a meghatározó.

Modern konyhaA konyhai burkolatok, anyagok felhasználásában idén igen széles a paletta, divatos a márvány, a fa, a nyers betonfelületek, míg a csaptelepek, kiegészítők, lámpák tekintetében a krómot a színes fémek, a réz, az arany, a rose gold váltja fel. A konyha egyre inkább „szobaszerű”, otthonos, a lakás szerves részeként belesimul a sokszor egy légtérben lévő nappalival. Ezt a hatást fokozhatják az elhúzható, nyitható ajtajú tárolók, amelyek elrejtik a nagyobb háztartási eszközöket, mint például a hűtőszekrényt, a mikrot, ugyanakkor domináns szerepet kapnak a nyitott felső polcok vagy a középre elhelyezett, praktikus konyhasziget. Idén a konyhabútortrendet főként a rusztikus és letisztult felületek variációja jellemzi, a fém és fa kombinációja, amellyel a könnyed vidékies hangulatot csempészhetjük otthonunkba.

Ugyanakkor az aktuális divat egyes elemeinek felhasználásával megújíthatjuk a meglévő, minimalista konyhánk hangulatát is, feldobhatjuk egy mintás hátfallal, a régi cementlapok mintázatait idéző csempesorokkal, kontrasztos szőnyeggel.

A konyhabútorok színeiként népszerűek a sötétebb színek, különösen a szürke különféle árnyalatai, ezek variációi, ám a fehér konyhabútorunkat sem kell lecserélni. A világos falakhoz, bútorokhoz jól illik a sötét színű, vagy geometrikus mintázatú padló, vagy falcsempe, így ezekkel is trendivé, újszerűvé tehetjük a konyhánkat.

Konyhabútor, elemenként

Egy konyha megtervezése nem egyszerű feladat, ha nem szakemberre bízzuk, nagy körültekintést igényel, meghatározóak az alaprajzi adottságok, az ablakok, az ajtók, a radiátor helye. Hacsak nem találunk olyan alapkonyhát, amely méreteiben is pontosan passzol a hely adottságaihoz, illetve megfelel az ízlésünknek, elképzelésünknek, a legpraktikusabb megoldás az elemes konyhabútor lehet. Ezeket különböző méretű, cserélhető nyitási oldalakkal rendelkező szekrényekből, a nagyobb háztartási eszközök elrejtésére alkalmas szekrénydobozokból, előlapokból, sarokelemekből, állítható lábakkal ellátott alsó szekrényekből, munkalapokból kombinálhatjuk egységes konyhabútorrá. HALMAR Vento elemes konyha  - A-Z Bútor Webáruház

Ideális, ha a hűtőszekrény a bútorsor szélére kerül, és tetszőleges háromszöget alkot a mosogatóval és a tűzhellyel, miközben mindhárom kényelmesen megközelíthető. Az egymással szemben lévő szekrénysorokat legalább 120 cm-re helyezzük el, míg a főzőlap és a mosogató sarkoktól mért távolsága minimum 40 cm optimálisan, az utóbbi kettő között lehetőleg a leghosszabb munkapulttal. Érdemes végiggondolni, hány polcra, szekrényre, fiókra van szükségünk, és eszerint válogatni a bútor elemeket. Lehetőleg a fogantyúknál is a kényelem és a praktikum domináljon, de fontos az is, hogy a különböző szekrényajtók nyitáskor ne akadjanak össze, akadály nélkül nyithatóak legyenek, akár egyszerre is. Helyszűke esetén pedig inkább ajtó nélküli, nyitott, polcos elemeket válasszunk.

Elemes konyhabútor kínálatunk jelenleg a Vento konyha elemeiből áll, amely egy több színben rendelhető modern, letisztult vonalú elemes konyhabútor család. Hamarosan új modellekkel bővítjük konyhabútor kínálatunkat!

Tartalomhoz tartozó címkék: étkező és konyha