A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

ELEMEZZÜK A KONYHÁT

2018. 09. 28. 14:25:30

Az évről-évre megújuló lakberendezési trendeket érdemes figyelemmel kísérni, és a kedvünkre való, az adott körülményekhez passzoló ötleteket felhasználni. A konyhát talán nem túl gyakran rendezzük be a nulláról, de ha mégis, elsősorban a praktikum, a lakás stílusához való igazodás, az aktuális trend, és természetesen a pénztárcánk lehet a meghatározó.

Modern konyhaA konyhai burkolatok, anyagok felhasználásában idén igen széles a paletta, divatos a márvány, a fa, a nyers betonfelületek, míg a csaptelepek, kiegészítők, lámpák tekintetében a krómot a színes fémek, a réz, az arany, a rose gold váltja fel. A konyha egyre inkább „szobaszerű”, otthonos, a lakás szerves részeként belesimul a sokszor egy légtérben lévő nappalival. Ezt a hatást fokozhatják az elhúzható, nyitható ajtajú tárolók, amelyek elrejtik a nagyobb háztartási eszközöket, mint például a hűtőszekrényt, a mikrot, ugyanakkor domináns szerepet kapnak a nyitott felső polcok vagy a középre elhelyezett, praktikus konyhasziget. Idén a konyhabútortrendet főként a rusztikus és letisztult felületek variációja jellemzi, a fém és fa kombinációja, amellyel a könnyed vidékies hangulatot csempészhetjük otthonunkba.

Ugyanakkor az aktuális divat egyes elemeinek felhasználásával megújíthatjuk a meglévő, minimalista konyhánk hangulatát is, feldobhatjuk egy mintás hátfallal, a régi cementlapok mintázatait idéző csempesorokkal, kontrasztos szőnyeggel.

A konyhabútorok színeiként népszerűek a sötétebb színek, különösen a szürke különféle árnyalatai, ezek variációi, ám a fehér konyhabútorunkat sem kell lecserélni. A világos falakhoz, bútorokhoz jól illik a sötét színű, vagy geometrikus mintázatú padló, vagy falcsempe, így ezekkel is trendivé, újszerűvé tehetjük a konyhánkat.

Konyhabútor, elemenként

Egy konyha megtervezése nem egyszerű feladat, ha nem szakemberre bízzuk, nagy körültekintést igényel, meghatározóak az alaprajzi adottságok, az ablakok, az ajtók, a radiátor helye. Hacsak nem találunk olyan alapkonyhát, amely méreteiben is pontosan passzol a hely adottságaihoz, illetve megfelel az ízlésünknek, elképzelésünknek, a legpraktikusabb megoldás az elemes konyhabútor lehet. Ezeket különböző méretű, cserélhető nyitási oldalakkal rendelkező szekrényekből, a nagyobb háztartási eszközök elrejtésére alkalmas szekrénydobozokból, előlapokból, sarokelemekből, állítható lábakkal ellátott alsó szekrényekből, munkalapokból kombinálhatjuk egységes konyhabútorrá. HALMAR Vento elemes konyha  - A-Z Bútor Webáruház

Ideális, ha a hűtőszekrény a bútorsor szélére kerül, és tetszőleges háromszöget alkot a mosogatóval és a tűzhellyel, miközben mindhárom kényelmesen megközelíthető. Az egymással szemben lévő szekrénysorokat legalább 120 cm-re helyezzük el, míg a főzőlap és a mosogató sarkoktól mért távolsága minimum 40 cm optimálisan, az utóbbi kettő között lehetőleg a leghosszabb munkapulttal. Érdemes végiggondolni, hány polcra, szekrényre, fiókra van szükségünk, és eszerint válogatni a bútor elemeket. Lehetőleg a fogantyúknál is a kényelem és a praktikum domináljon, de fontos az is, hogy a különböző szekrényajtók nyitáskor ne akadjanak össze, akadály nélkül nyithatóak legyenek, akár egyszerre is. Helyszűke esetén pedig inkább ajtó nélküli, nyitott, polcos elemeket válasszunk.

Elemes konyhabútor kínálatunk jelenleg a Vento konyha elemeiből áll, amely egy több színben rendelhető modern, letisztult vonalú elemes konyhabútor család. Hamarosan új modellekkel bővítjük konyhabútor kínálatunkat!

Tartalomhoz tartozó címkék: étkező és konyha