A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

ÉTKEZŐ KICSIBEN

2016. 05. 19. 11:06:36

HALMAR PIXEL ÉTKEZŐASZTAL K199 SZÉKEKKEL - A-Z Bútor WebáruházElőfordulhat, hogy egy túlzsúfolt napon az íróasztal mellett, esetleg állva, sietősen fogyasztjuk el a reggelinknek vagy ebédünknek szánt falatokat, de abban mindannyian egyetérthetünk, hogy az étkezés nyugodt körülmények között, a terített asztal mellett esik a legjobban.

Az étkező a lakás központi helye, főétkezések, reggelik, családi ebédek, meghitt vacsorák színtere, ahol a finom étkek elfogyasztása mellett módot ejthetünk a jóízű beszélgetésekre, vendégeink fogadására, az együttlét élményére. Van, hogy az étkező a konyha részét képezi, míg ideális esetben a nappali és a konyha között helyezkedik el, akár egy légtérben, akár ajtóval elválasztva, vagy csak jelzés értékűen egy pulttal, alacsony fallal, térelválasztóval szeparálva. Persze nem minden lakásban adatik meg az étkezőnek szánt nagy és tágas tér, de egy kis fantáziával a rendelkezésre álló kisebb területen is ízléses, a kényelem és a praktikum szempontjai által vezérelt étkezőhely alakítható ki.

Tágítsuk a teret - világosan

HALMAR TWISTER ÉTKEZŐASZTAL - A-Z Bútor WebáruházHa kicsi az étkezőnk, ajánlatos a világos színek használata a falakon, burkolatokon, melyek optikailag tágítják a teret: a fehér, a sárga, bézs, esetleg a narancs, a kék, a zöld, vagy akár a most divatos szürke megfelelő árnyalata sokat „módosíthat a méreteken”, ugyanakkor nyugtató vagy éppen stimuláló hatásukat is érdemes számba venni.

Az étkezőgarnitúrák tekintetében is előnyös lehet a fehér, vagy világos színű bútorzat üveglapos étkezőasztallal, a lényeg, hogy székek és az asztalok könnyed, légies hatásúak legyenek, ezzel is tompítva a helyszűkösség érzetét. A karcsú, krómozott acél lábakon álló, trendi, kagyló formájú fehér vagy világos műanyag, illetve a hasonló ülőrész formátummal, ám kecses falábakkal kialakított étkezőszékek nem csak kényelmesek, hanem könnyen tisztán tarthatóak, így praktikusak is. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a szintén könnyed vonalvezetésű, szánkótalpas, puha textilbőrrel bevont ülőrésszel készült étkezőszékekről sem, amelyek exkluzív megjelenésük és kényelmük miatt is jó választásnak bizonyulhatnak.

Színesben, derűsen

HALMAR PEPPITA ÉTKEZŐASZTAL PEPPI SZÉKEKKEL - A-Z Bútor WebáruházA kisebb lakások étkezőjében a fa étkezőgarnitúrák is jól mutatnak, ha ezekből a kevésbé robosztus, világos fa színű, vagy fehérre festett változatokat választjuk. A fa felületek meleg, meghitt hangulatot árasztanak és letisztult vonalaikkal jól passzolnak egy minimalista stílusú lakásbelsőhöz is.

Ugyanakkor a színes étkezőgarnitúrákkal berendezett étkezők a lakás vidám és hangulatos életterét képviselhetik a lime zöld, a citromsárga, az antracit színű, festett fa, vagy különleges formájú műanyag székekkel és a hozzáillő asztallal.

Irány a pult!

A kis alapterületű garzonlakások esetén főként a praktikumot és funkcionalitást előtérbe helyező megoldásokra törekedjünk. Egy lehajtható asztalka és néhány összecsukható szék, vagy az összecsukható asztal, egymásba helyezhető székekkel ideális lehet az étkezésekhez, ugyanakkor a helyigényük sem nagy.

Az egy légterű, kis lakásokban az étkező mellett vagy helyett a pult és bárszékek kombinációjának vehetjük nagy hasznát nem csak az étkezéshez, hanem sütés-főzés előkészületeihez is. A pultot tárolóként is használhatjuk, fiókokat, vagy akár egy kisebb hűtőt is beépíthetünk alá, míg a bárszékekből a forgó ülőrészestől, a falábakon álló, háttámlás vagy karfás változatok közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet. 

Tekintse meg a bejegyzésünkhöz kapcsolódó képeket galériánkban: