A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

ÉTKEZŐ – ÜLJÜNK AZ ASZTALHOZ!

2017. 08. 09. 13:01:39

A sokunkra jellemző rohanó élettempó az étkezéseket is racionalizálja, ennek egyik következményeként kevésbé használjuk az étkezőt manapság. A kapkodós reggeleken a futtában megivott kávéra van csak időnk, hétköznap az ebédet nem is otthon fogyasztjuk el, és bizony sokszor a vacsora is a tv előtt, a kanapén ülve, a tálcán „megterített” étkezést jelenti. Pedig pontosan tudjuk, hogy terített asztal mellett, nyugodt körülmények között, társaságban történő étkezés, a finom falatok élvezete mellett örömteli és hangulatos kikapcsolódást is jelent.

HALMAR HORIZON ÉTKEZŐASZTAL, BŐVÍTHETŐ - A-Z Bútor WebáruházHa pedig ebből indulunk ki, tulajdonképpen mindegy, hogy mekkora az étkezőnk, fontosabb, hogy minél kényelmesebb, vonzóbb kialakítású legyen, ahová még akkor is leülünk, ha csak egy pohár narancslét van időnk meginni.

A kényelem az étkezőszékeknél kezdődik. Egy labilis, kényelmetlen széken nem szívesen ücsörgünk, ezért érdemes jól párnázott, megfelelő méretű darabot választani. Jó hír, hogy a mai trendek között már megtalálhatóak olyan, alacsonyabb háttámlával és szélesebb ülőrésszel rendelkező, fotelszerű étkezőszékek, amelyek valóban egy fotel kényelmét nyújtják, ugyanakkor formai gazdagságuk frissességet hoz a hagyományos modellek világába. Az ülő- és hátlapok vaskosabb párnázottsága, az egyszínű textil, vagy puha textilbőr kárpitok tűzéssel, játékos díszvarrással, behúzott gombokkal mintázott kialakítása kicsit közelebb viszi az étkezőt a nappali pihenő funkciójához. És ha már a kárpitokról beszélünk, érdemes megemlítenünk a reneszánszát élő bársonyt is, amely napjainkban nem csak a bútorszövetek, hanem a függönyöknek, díszpárna huzatoknak is divatos anyaga.

HALMAR IBERIS ÉTKEZŐASZTAL, BŐVÍTHETŐ - A-Z Bútor WebáruházA megjelenésükben „molettebb” székekhez letisztult vonalvezetésű étkezőasztalok illenek. Amennyiben nem előre összeállított garnitúrában gondolkodunk, az asztal-szék együttesének kiválasztásakor érdemes az összhangra fókuszálni. Az egyszerű vonalvezetésű asztalhoz például anyagában, formájában hasonló lábú székeket társítsunk, míg az önmagában is attraktív, például a középen, egy grandiózus talpon álló asztalt kecsesebb székekkel vegyünk körbe, fokozva ezzel az asztalra irányuló figyelmet. Izgalmas és divatos megoldás lehet, ha a mintázat nélküli székeket két, különböző színben állítjuk az asztal köré: egy fekete asztallapú, hófehér középlábú modell mellett jól mutat a légies fekete lábakkal, ám fehér és türkiz kárpittal megjelenő székek váltakozó elhelyezése. A nagy, 200-220 cm hosszú, bővíthető asztalok nem csak praktikusak, az étkezők gyöngyszemei is lehetnek, a színezett üveglapos, szögletes vagy ovális darabok lenyűgöző eleganciával ruházzák fel a helyet.

HALMAR BERGEN ÉTKEZŐASZTAL - A-Z Bútor WebáruházPersze a küllem mellett fontos a célszerűség is, a fő bútordarabok optimális elhelyezése, hogy jól körbejárhatóak legyenek, elegendő hely legyen a kényelmes étkezéshez, a leüléshez, felálláshoz. Ideális, ha az asztal széle és az étkezőszékek hátsó része között legalább 60 cm a távolság, de minél nagyobb hely marad a szék hátratolásával az asztaltól való felálláshoz, annál kényelmesebb a mozgás. A székek között minimum 20 cm szabad tér szükséges, hogy az egymás mellett ülők zavartalanul étkezhessenek. Az asztal méretének kiválasztásakor nem csak a rendelkezésre álló teret, hanem a családtagok számát is figyelembe kell venni: míg négy személy részére elegendő lehet a 110x80 cm-es asztal, addig hat vagy nyolc főnél már 150-180 cm, illetve a 200-220 cm bővíthető hosszúságú modellekben is érdemes gondolkodni.

Tekintse meg webáruházunk étkezőasztal, étkezőszék és étkezőgarnitúra kínálatát!

Tartalomhoz tartozó címkék: szék asztal étkező és konyha