A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

STÍLUSKALAUZ – FORGÓSZÉKEK A HAGYOMÁNYOSTÓL AZ EGYEDIIG

2016. 02. 11. 18:16:51

Míg őseink ülőalkalmatosságként egy farönköt használtak vagy egyszerűen a földön üldögéltek, a XXI. század embere már elképesztő kínálatból választhatja ki azt a széket, amely stílusában a leginkább megfelel az igényeinek.

Modern forgószék hálós háttámlávalA székek stílusát a forma, a szín, a minőség, a szerkezeti elemek anyaga határozza meg . A forgószékek stílusuk szerint többféleképpen is csoportosíthatóak, de most a következő négy, nagyobb felosztással élnénk: hagyományos, klasszikus, modern és egyedi.  Jelen esetben ez a kategorizálás nem csak a stílust, hanem a funkcionalitáshoz, az anyag és kidolgozás minőségéhez, és a presztízshez való viszonyulást is tükrözi.

Lássuk akkor a hagyományos stílusú forgószékeket, amelyek a fenti csoportosítás alapján a hetvenes évek iroda bútorai, azoké az áldott időké, amikor még az emberek nem ültek napi 8 vagy annál is több órát a számítógép előtt. A forgószékek tervezésénél a praktikum és az egyszerűség követhető nyomon, a szögletes formák kerekítettsége, az egyszerű mechanika használata, és a kor 3-4 órás napi használatához mért, viszonylag rövidebb élettartam jellemezte őket. Ugyanakkor ne feledjük, hogy a retro formavilága napjainkban visszaköszön, persze a mai kor elvárásainak megfelelően felvértezve a technológiai újításokkal, így az ilyen stílusú forgószék manapság régi-újként található meg számtalan irodában és otthonban.

A klasszikusnak nevezhető forgószékek megjelenése a XX. század második felére tehető, amikor már széles körben és napi szinten a hosszasabb használat jellemezte ezeket az ülő alkalmatosságokat. A formájuk, stílusuk és funkciójuk alapján legsikeresebb, hagyományos forgószékekből alakultak ki ezek a darabok. Főbb jellemzőjükként a klasszikus vonalvezetés, anyagválasztásukban és összeszerelésükben a minőség dominanciája és a kényelem említendő meg. Ugyanakkor újszerű sajátosságként jelent meg a magasított háttámla, a beépített fejtámla, míg a székmechanikájukban a hintamechanika. Az elegáns klasszikus forgószékeket gyakran választják napjainkban is ügyvédi irodákba vagy vezetői pozícióban lévőknek, hiszen ezek a székek tekintélyt, megbízhatóságot sugároznak, miközben rendelkeznek a mai kor főbb technikai követelményeivel is.

És ezzel el is jutottunk a modern stílusú forgószékekig, amelyek az elmúlt tíz év produktumai. A korábbi szempontok mellett, kialakításukban a modern anyagok, az ergonómia és nem utolsó sorban a tervezői fantázia is teret kapott. Ezek a forgószékek a személyre szabható kényelmet leginkább kiszolgáló, összetett mechanikákkal ellátva kerülnek tulajdonosuk birtokába, ugyanakkor olyan új, speciális, hálós anyagokkal, mint például a mesh vagy a net. Formavilágukat elsősorban a letisztultság jellemzi, míg kialakításukban fő szerepet kap az ergonómia, mechanikájukban pedig valamely szinkronmechanika.

Az egyedi stílusú forgószékek a legnagyobb változatosságot mutató, az előbbi kategóriákba nem sorolható különlegességek. Közös jellemzőjük a kreatív megoldások felvonultatása, az egyediség, a különleges formavilág, az ötletes kárpitozási elemek, és mindenekelőtt a tervezők fantáziájának szabad utat nyitó lehetőség.

forrás: antares.hu

Aktuális forgószék kínálatunkat itt tekintheti át.