A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

GRILLEZÉS MAGAS FOKON, A SAJÁT KERTJÉBEN!

2019. 03. 13. 17:54:02 vendég szerzőnktől, Szabó Gábortól

Grlllezés a teraszon - A-Z Bútor WebáruházMikor közeledik a tavasz vége, és egy kicsit minden nappal melegebb az idő odakinn, egyre több családi ház kertje telik meg élettel. A gyermekek szívesen játszanak az udvaron, itt az ideje gondoskodni a növényekről, de már akkor sem fagy meg az ember, ha a barátaival este az udvaron ül le néhány finom falat és némi ízletes ital társaságában. Ebben az időszakban már nem lehet úgy végigsétálni az utcán, hogy ne csapná meg az orrunkat a grillezett húsok és zöldségek illata. Ha ilyenkor mindig arra gondol, jó lenne az Ön kertjében is grillezni hétvégente a családtagokkal vagy a barátokkal, akkor itt az ideje, hogy kialakítson egy kényelmes grillsarkot a birtokán.

Ha most úgy véli, hogy semmi kedve a nyári melegben küzdeni a forró grillsütővel és egyébként sem szívesen kísérletezik a különböző szerkezetekkel, meg kell nyugtatnunk, ugyanis ha megfogadja a lentebb összefoglalt tippeket, akkor kényelmes körülmények között készítheti el az áhított fogásokat és láthatja vendégül szeretteit. Lássuk, mi mindenre lesz ehhez szüksége!

Mindenekelőtt szükség van egy megfelelő helyre!

Az első és legfontosabb lépés a grillsarok kialakításánál, hogy megfelelő helyet találjon mindehhez a kertjében. Érdemes egy árnyékos vagy félárnyékos területet választani hozzá, így nem kell aggódni a tűző napsütés miatt. A legjobb, ha valamilyen módon fedett ez a rész, ugyanis így egy nyári zápor sem teheti tönkre a grillezés élményét. Fontos, hogy ha lehet, legyen itt hely a sütőnek és az ülőhelyeknek egyaránt. Ha megvan az ideális helyszín, jöhet a felszerelés!

Grlllsütő a kerti grillpartyhoz - A-Z Bútor WebáruházEgy megfelelő kerti grill

Ha már egyszer is szétnézett egy áruházban vagy online shopban a kerti grillek között, akkor a saját szemével is láthatta, hogy hatalmas a választék, és igen nehéz laikusként megállapítani azt, melyik lesz az Ön számára ideális szerkezet. Valóban nem nehéz elveszni ebben a kínálatban, azonban van pár szempont, amelyek alapján máris egyszerűbb lesz a döntés. Az első és legfontosabb, hogy megbízható helyről vásároljon, ugyanis így már alapvetően biztosítja azt, hogy minőségi termékek között válogathat. Jó szívvel ajánljuk például az epfo.hu kínálatát, amelyet ide kattintva érhet el. Érdemes azt is mérlegelni, hogy faszenes vagy gázzal működő szerkezetet szeretne inkább, ugyanis lényeges lesz ez majd az étel elkészítése során. Míg a faszenes változat nagyobb odafigyelést igényel grillezés közben, addig a gázos verzió sokkal inkább hasonlít egy konyhai berendezésre. A méret kapcsán is érdemes mérlegelni, ugyanis két személyre elég a kisebb, ám ha vendégeket is tervez hívni, ajánlatos egy kicsivel nagyobb méretben gondolkozni. Mérvadó emellett a kialakítása is, ugyanis a magasabb kategóriába tartozó szerkezetek esetén már a kényelmet biztosító tárolók is helyet kaptak a kialakításnál.

Nem mindegy, hol foglalhat helyet!

Ha egy étel odakinn készül, azt bizony érdemes ott is elfogyasztani, ugyanis nincs annál illúziórombolóbb, mint amikor a grillezett finomságokhoz a benti étkezőben terít meg az ember. Hiszen ezeknek a húsoknak és zöldségeknek akkor van a legfinomabb ízük, amikor frissen kerülnek le a rácsról és azonnal fogyaszthatók. Ha beszerez egy stílusos kerti bútort, akkor nem csak az udvarát dobhatja fel a segítségével, de akár meg is teríthet a kert kellős közepén és egészen különleges hangulatot teremthet a birtokán. Mind az ülőgarnitúrákból, mind pedig a nagyobb méretű étkezőgarnitúrákból létezik számos variáció, így kiválaszthatja az otthona stílusának leginkább megfelelő változatot, legyen az fém, műanyag, műrattan vagy ezek kombinációja. Kínálatunkban kizárólag minőségi termékeket talál, így nem kell aggódnia amiatt, hogy esetleg kifakul a napsütéstől, sérül a csapadéktól vagy ártanak neki egyéb kinti körülmények.

Ha megvan az ideális helyszín, kiválasztotta a megfelelő grillsütőt és már meg is terített a kerti étkezőgarnitúrán, akkor itt az ideje, hogy elkészítse a legfinomabb fogásokat a saját kertjében úgy, hogy közben remekül érzi magát családja vagy barátai társaságában.