A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

GYEREKSZOBA PRAKTIKUSAN

2018. 10. 19. 14:43:47

A babaszoba, mint gyermekünk első lakótere sajnos hamar átalakításra szorul, hiszen ahogy csemeténk növekszik, úgy van szükség az újabb változtatásokra. A kis, rácsos ágy helyére gyerekágy kerül, a pelenkázót felváltja egy másik komód, és sok-sok tárolóhely az egyre nagyobb mennyiségben halmozódó játéknak és egyéb kincsnek. Ezért talán a gyerekszoba berendezésénél a legfontosabb a praktikumra törekvés, a hangulatos, kedves és kényelmes kuckó kialakítása.

SIGIKID SEMMEL BUNNY GYEREKSZŐNYEG, KÉK - A-Z Bútor WebáruházAz általában egy légtérben kialakított gyerekszoba berendezésének jellemzően több funkciónak is meg kell felelnie, hiszen ez a játék, a pihenés, később pedig a tanulás színtere is.

Az emeletes vagy kihúzható, így két fekvőhelyessé bővíthető ágy jó választás lehet, különösen testvérek esetén, de az időnként idelátogató barátok elszállásolásához is jó szolgálatot tehet. Az emeletes ágyakból a csúszdás változatok kiváló szórakozást is nyújtanak, az emelet alatt pedig hangulatos kis játékkuckó, pakoló helye, vagy később akár tanulórész is kialakítható.

A bútorok esetében, ha nem ragaszkodunk az elemes bútorokhoz, össze is válogathatjuk a különböző elemeket, a lényeg, hogy jól átgondoltan válasszunk, a hely méreteihez, adottságaihoz és stílusához igazodva. A lényeg, hogy legyen közös tere a játéknak, kényelmes ágy a pihenéshez, ülőbútorok, puffok, amelyeket a gyerekek is könnyedén mobilizálni tudnak.

A gyerekszobában nem lehet mindig rend, nem is kell ezt elvárni, különösen, ha még a játék a mindennapok egyik legfontosabb tevékenysége, ugyanakkor az elegendő hely és a megfelelő, lehetőleg zárt tárolók praktikus megoldást jelentenek. Ideális a parketta, mérettől függően egy vagy két, jól kiválasztott gyerekszőnyeggel. Lehetőleg könnyen tisztítható, az egészségre káros anyagoktól mentes, antiallergén, nem szöszölődő szőnyeg mellett döntsünk, és mindig a bútorhoz vásároljuk, figyelembe véve a szoba méretét, illetve a bútorzat elrendezését is.

A kéken és rózsaszínen túl

SIGIKID HAPPY ZOO CROCODILE GYEREKSZŐNYEG, ZÖLD - A-Z Bútor WebáruházMíg a babaszobák esetében még mindig tartja magát a hagyományos rózsaszín vagy kék szín, a nagyobbacska gyerekek szobájában bátran választhatunk merészebb színeket, amelyek lehetőleg passzolnak a személyiségükhöz is. A falak színeként érdemes olyan fehér vagy pasztell árnyalatot választani, amellyel az erősebb színek is harmonizálnak, és amelyet bizonyosan nem fogunk minden évben újrafesteni, csak azért mert unalmas vagy már nem tetszik. A zömében fehér bútorokat feldobhatjuk egy-egy erős, vidám színű, lila vagy éppen zöld gyerekfotellel, vibráló faliképpel, látványos mintázatú párnákkal. A lányok szobájában például a fehér mellett domináns szürke és pink különféle árnyalatú válogatása, fiúknál akár a fekete és fehér csíkos, mintás kombinációk egy igazán trendi és harmonikus gyerekszoba látványát nyújtják. Vidám, ugyanakkor karakteres miliőt varázsolhatunk patchwork mintákkal, vagy az erőteljesebb, ám motívum nélküli, színes kiegészítők ízléses összeállításával is. A felnőtt nappalikhoz, hálószobákhoz hasonlóan a gyerekszobáknak is meglehet a maga stílusa, így például a vintage, a modern, a retro vagy éppen a vidéki stílusirányzat meghatározó elemeit bátran becsempészhetjük ide is, de az sem baj, ha eklektikusra sikeredik. Ám figyeljünk arra, hogy jól illeszkedjen a lakásunkhoz, ezzel egész otthonunk harmóniában és egységben legyen.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyerek- és ifjúsági szoba