A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

HOGYAN RENDEZZÜK BE A HÁLÓSZOBÁT?

2019. 06. 18. 11:58:11

A válasz egyszerűnek tűnhet, hiszen a hálószoba elsősorban a pihenés, az alvás, az ellazulás tere, és mint ilyen, az alapvető bútora az ágy éjjeliszekrénnyel, lámpákkal, puha szőnyeggel kiegészítve. Ahhoz azonban, hogy a háló valóban a pihentető kényelem és kikapcsolódás színtere legyen, nem mindegy, hogy ezeket a bútorokat hogyan rendezzük el, milyen méreteket és színeket választunk.

A jelenlegi trendek a korábbiakhoz képest lényegesen merészebb alternatívákat kínálnak – legalábbis színek és mintázatok tekintetében - az erre fogékonyaknak. A hálószobai falakon a visszafogottabb világos pasztell árnyalatokat követően megjelentek az olyan mély, drámai tónusok, mint például a smaragdzöld, éjkék, grafitszürke. Ugyanakkor divatos megoldás az is, amikor csak egy falrész kap eltérő, intenzív színt, vagy mintázatot. A háló fő-, illetve az ágy fejrészi falán a trópusi növény-, levélminták, a fekete alapon halvány színekben pompázó nagy virágok különleges hangulatot kölcsönöznek, míg a romantikus virágszirmok a vintage stílusú hálószobák bájos kiegészítői.

Merre, hány méter?

SANDY 2 ÁGYKERET, 160 CM - A-Z BÚTOR WEBARUHÁZAz ágyat, mint központi bútort általában egy belső falnál optimális elhelyezni, és lehetőleg nem a szoba leghidegebb, külső falánál, vagy közvetlenül egy fűtőtest mellé. Közlekedés szempontjából ideális, ha az ágy körbejárható, ehhez elegendő kb. 45-50 centiméternyi hely is. A gyerekszobában, ha két, egyszemélyes ágy párhuzamosan van felállítva, 70-80 cm távolságban helyezkedjenek el egymástól, hogy kellő tér maradjon mindkét fél számára.

Egy személynek 90 x 200 cm-es, kettőnek legalább 140 x 200 cm-es vagy 160, 180 cm-es, illetve akár ennél szélesebb ágy nyújthat megfelelő kényelmet. A szürke vagy bézs színű, magas támlás, kárpitozott ágyak, a színben és anyagban harmonizáló éjjeliszekrényekkel trendi elemei a mai, modern hálószobáknak. Ezekhez a semleges árnyalatokhoz jól passzolnak a fa bútorok, a merészebb színű vagy mintázatú díszpárnák, textilek, a glamúros, fémszínű dekorációk. A franciaágyak általában 40-45 cm magasak matraccal együtt, az éjjeliszekrényeket a praktikum szempontjából érdemes ehhez a mérethez választani, tehát se nem sokkal magasabbat, se nem sokkal alacsonyabbat. Divatos kiegészítő bútor az ágy lábrészéhez helyezett kárpitozott pad, vagy kis kanapé is. A puha szőnyeget a bútorhoz vásároljuk, méretében akkorát, hogy legalább az ágyból való kilépéskor élvezhessük a kényelmét.

A gardrób a nagyobb hálószobák hasznos tárolója. A mélységüket tekintve egy nagyobb vállfa szélességét, azaz legalább 60 centimétert érdemes alapul venni, míg a polcos részeknek elegendő 40-45 cm is, a polcok közti kb. 40 cm távolsággal. A fiókos részek keskenyebb fiókjai az övek, fehérneműk tárolóhelyéül szolgálhatnak, míg a mélyebbekben a sálakat, sapkákat pakolhatjuk. A kisebb területű szobákban inkább a komódok, falra függesztett vagy tükrös tolóajtós szekrények lehetnek ideálisak a ruhaneműk tárolására.

Tartalomhoz tartozó címkék: hálószoba