A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

HOGYAN RENDEZZÜK BE A HÁLÓSZOBÁT?

2019. 06. 18. 11:58:11

A válasz egyszerűnek tűnhet, hiszen a hálószoba elsősorban a pihenés, az alvás, az ellazulás tere, és mint ilyen, az alapvető bútora az ágy éjjeliszekrénnyel, lámpákkal, puha szőnyeggel kiegészítve. Ahhoz azonban, hogy a háló valóban a pihentető kényelem és kikapcsolódás színtere legyen, nem mindegy, hogy ezeket a bútorokat hogyan rendezzük el, milyen méreteket és színeket választunk.

A jelenlegi trendek a korábbiakhoz képest lényegesen merészebb alternatívákat kínálnak – legalábbis színek és mintázatok tekintetében - az erre fogékonyaknak. A hálószobai falakon a visszafogottabb világos pasztell árnyalatokat követően megjelentek az olyan mély, drámai tónusok, mint például a smaragdzöld, éjkék, grafitszürke. Ugyanakkor divatos megoldás az is, amikor csak egy falrész kap eltérő, intenzív színt, vagy mintázatot. A háló fő-, illetve az ágy fejrészi falán a trópusi növény-, levélminták, a fekete alapon halvány színekben pompázó nagy virágok különleges hangulatot kölcsönöznek, míg a romantikus virágszirmok a vintage stílusú hálószobák bájos kiegészítői.

Merre, hány méter?

SANDY 2 ÁGYKERET, 160 CM - A-Z BÚTOR WEBARUHÁZAz ágyat, mint központi bútort általában egy belső falnál optimális elhelyezni, és lehetőleg nem a szoba leghidegebb, külső falánál, vagy közvetlenül egy fűtőtest mellé. Közlekedés szempontjából ideális, ha az ágy körbejárható, ehhez elegendő kb. 45-50 centiméternyi hely is. A gyerekszobában, ha két, egyszemélyes ágy párhuzamosan van felállítva, 70-80 cm távolságban helyezkedjenek el egymástól, hogy kellő tér maradjon mindkét fél számára.

Egy személynek 90 x 200 cm-es, kettőnek legalább 140 x 200 cm-es vagy 160, 180 cm-es, illetve akár ennél szélesebb ágy nyújthat megfelelő kényelmet. A szürke vagy bézs színű, magas támlás, kárpitozott ágyak, a színben és anyagban harmonizáló éjjeliszekrényekkel trendi elemei a mai, modern hálószobáknak. Ezekhez a semleges árnyalatokhoz jól passzolnak a fa bútorok, a merészebb színű vagy mintázatú díszpárnák, textilek, a glamúros, fémszínű dekorációk. A franciaágyak általában 40-45 cm magasak matraccal együtt, az éjjeliszekrényeket a praktikum szempontjából érdemes ehhez a mérethez választani, tehát se nem sokkal magasabbat, se nem sokkal alacsonyabbat. Divatos kiegészítő bútor az ágy lábrészéhez helyezett kárpitozott pad, vagy kis kanapé is. A puha szőnyeget a bútorhoz vásároljuk, méretében akkorát, hogy legalább az ágyból való kilépéskor élvezhessük a kényelmét.

A gardrób a nagyobb hálószobák hasznos tárolója. A mélységüket tekintve egy nagyobb vállfa szélességét, azaz legalább 60 centimétert érdemes alapul venni, míg a polcos részeknek elegendő 40-45 cm is, a polcok közti kb. 40 cm távolsággal. A fiókos részek keskenyebb fiókjai az övek, fehérneműk tárolóhelyéül szolgálhatnak, míg a mélyebbekben a sálakat, sapkákat pakolhatjuk. A kisebb területű szobákban inkább a komódok, falra függesztett vagy tükrös tolóajtós szekrények lehetnek ideálisak a ruhaneműk tárolására.

Tartalomhoz tartozó címkék: hálószoba