A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

HOME OFFICE – MUNKAVÉGZÉS OTTHONRÓL

A koronavírus járvány miatt sokan kényszerülhetnek arra, hogy otthonról végezzék a munkájukat, akik számítógépen dolgoznak és a helyszíntől függetlenül is el tudják végezni a feladatokat. Az alábbiakban home office működtetésével kapcsolatos tippekből gyűjtöttünk össze néhányat. ELMO ÍRÓSZTAL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZ

A távmunkának természetesen vannak előnyei és hátrányai is, de tudatossággal, odafigyeléssel megoldható, hogy otthonról is hatékonyan dolgozzunk, miközben fenntartjuk a munka és a magánélet egyensúlyát. Érdemes egy „testreszabott” rendszert kialakítani, ami figyelembe veszi a család tagjainak időbeosztását, kötelezettségét, kívánságát, mégis működőképessé teszi a mindennapokat ebben a megváltozott helyzetben is.

Fontos, hogy betartsuk a munkaidőt, ugyanakkor szabadabban gazdálkodhatunk vele.  A munkahelyre történő utazás idejét és esetleges kényelmetlenségeit most elfelejthetjük, helyette érdemes beiktatni egy kis mozgást. Munka előtt mozogjunk egy kicsit, ha nem is tudunk egy rövidebb sétát tenni a szabadlevegőn, a szobában is elvégezhetünk néhány torna-, vagy jógagyakorlatot. A mozgást egyébként a munkaidő lejártával is hasznos lenne beiktatni, ezzel lezárhatjuk a munkanapot és oldhatjuk a stresszt is. Érdemes reggel, a szokásos időben elkezdeni a munkát, de közben tartsunk szüneteket, beleértve az ebédidőt is, amelyet ezúttal közösen, a családtagokkal tölthetünk.

Lehetőleg ne pizsamában dolgozzuk végig a délelőttöt, öltözzünk fel normálisan, a napi rutin megtartása jó hatással lehet a produktivitásra.

Ha otthonról dolgozunk, belefér néhány kisebb házi munka elvégzése is, kikapcsolódásként bepakolhatunk a mosógépbe, teregethetünk, vagy meglocsolhatjuk a virágokat. De ezek csak rövid, néhány perces tevékenységek legyenek, ne kezdjünk bele nagytakarításba, vagy éppen lomtalanításba.

B-37 ÍRÓASZTAL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZAz otthonról történő munkavégzés egyik alapszabálya, hogy a munkaterületet egy elkülönített helyen alakítsuk ki, amit kinevezünk a munkahelyünknek. Ez pedig azt is jelenti, hogy a lakás más részén nem dolgozunk, és igyekszünk nem összemosni a munkát a privát szférával.

Nyilván a legideálisabb, ha egy külön dolgozószoba áll rendelkezésünkre, de ennek híján megteszi egy dolgozósarok, külön asztal, vagy a kanapé is. Ha van kertünk, teraszunk, akkor szép időben oda is kitelepülhetünk a laptopunkkal. 

A bútorokból alapvetően egy asztal és egy kényelmes szék is elegendő a munkaállomásunkhoz. Természetesen, ha hosszabb ideig tartó home office-ra kell berendezkednünk, hasznos lehet a megfelelő íróasztal vagy számítógépasztal, laptoptartó, állítható magasságú forgószék, esetleg irattartószekrény, fiókos konténer is.

A hosszú távú, vagy állandó távmunka elszigetelheti az embert, ezért fontos a rendszeres kapcsolattartás: nem csak a főnökünkkel, kollégáinkkal, hanem a barátokkal, ismerősökkel is. Hányszor panaszkodunk arra, hogy nem tudunk elég időt tölteni a családdal, a szeretteinkkel, vagy nincs alkalmunk magunkkal foglalkozni, elmélyedni egy kicsit. Ez az időszak lehetőséget ad erre. Próbáljuk tehát a legtöbbet kihozni a jelenlegi, kényszer szülte helyzetből, fókuszáljunk az értékelhető pozitívumokra, a tapasztalásokra, amelyek javunkra fordíthatóak.

Tartalomhoz tartozó címkék: iroda és dolgozószoba