A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

HOME OFFICE – MUNKAVÉGZÉS OTTHONRÓL

A koronavírus járvány miatt sokan kényszerülhetnek arra, hogy otthonról végezzék a munkájukat, akik számítógépen dolgoznak és a helyszíntől függetlenül is el tudják végezni a feladatokat. Az alábbiakban home office működtetésével kapcsolatos tippekből gyűjtöttünk össze néhányat. ELMO ÍRÓSZTAL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZ

A távmunkának természetesen vannak előnyei és hátrányai is, de tudatossággal, odafigyeléssel megoldható, hogy otthonról is hatékonyan dolgozzunk, miközben fenntartjuk a munka és a magánélet egyensúlyát. Érdemes egy „testreszabott” rendszert kialakítani, ami figyelembe veszi a család tagjainak időbeosztását, kötelezettségét, kívánságát, mégis működőképessé teszi a mindennapokat ebben a megváltozott helyzetben is.

Fontos, hogy betartsuk a munkaidőt, ugyanakkor szabadabban gazdálkodhatunk vele.  A munkahelyre történő utazás idejét és esetleges kényelmetlenségeit most elfelejthetjük, helyette érdemes beiktatni egy kis mozgást. Munka előtt mozogjunk egy kicsit, ha nem is tudunk egy rövidebb sétát tenni a szabadlevegőn, a szobában is elvégezhetünk néhány torna-, vagy jógagyakorlatot. A mozgást egyébként a munkaidő lejártával is hasznos lenne beiktatni, ezzel lezárhatjuk a munkanapot és oldhatjuk a stresszt is. Érdemes reggel, a szokásos időben elkezdeni a munkát, de közben tartsunk szüneteket, beleértve az ebédidőt is, amelyet ezúttal közösen, a családtagokkal tölthetünk.

Lehetőleg ne pizsamában dolgozzuk végig a délelőttöt, öltözzünk fel normálisan, a napi rutin megtartása jó hatással lehet a produktivitásra.

Ha otthonról dolgozunk, belefér néhány kisebb házi munka elvégzése is, kikapcsolódásként bepakolhatunk a mosógépbe, teregethetünk, vagy meglocsolhatjuk a virágokat. De ezek csak rövid, néhány perces tevékenységek legyenek, ne kezdjünk bele nagytakarításba, vagy éppen lomtalanításba.

B-37 ÍRÓASZTAL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZAz otthonról történő munkavégzés egyik alapszabálya, hogy a munkaterületet egy elkülönített helyen alakítsuk ki, amit kinevezünk a munkahelyünknek. Ez pedig azt is jelenti, hogy a lakás más részén nem dolgozunk, és igyekszünk nem összemosni a munkát a privát szférával.

Nyilván a legideálisabb, ha egy külön dolgozószoba áll rendelkezésünkre, de ennek híján megteszi egy dolgozósarok, külön asztal, vagy a kanapé is. Ha van kertünk, teraszunk, akkor szép időben oda is kitelepülhetünk a laptopunkkal. 

A bútorokból alapvetően egy asztal és egy kényelmes szék is elegendő a munkaállomásunkhoz. Természetesen, ha hosszabb ideig tartó home office-ra kell berendezkednünk, hasznos lehet a megfelelő íróasztal vagy számítógépasztal, laptoptartó, állítható magasságú forgószék, esetleg irattartószekrény, fiókos konténer is.

A hosszú távú, vagy állandó távmunka elszigetelheti az embert, ezért fontos a rendszeres kapcsolattartás: nem csak a főnökünkkel, kollégáinkkal, hanem a barátokkal, ismerősökkel is. Hányszor panaszkodunk arra, hogy nem tudunk elég időt tölteni a családdal, a szeretteinkkel, vagy nincs alkalmunk magunkkal foglalkozni, elmélyedni egy kicsit. Ez az időszak lehetőséget ad erre. Próbáljuk tehát a legtöbbet kihozni a jelenlegi, kényszer szülte helyzetből, fókuszáljunk az értékelhető pozitívumokra, a tapasztalásokra, amelyek javunkra fordíthatóak.

Tartalomhoz tartozó címkék: iroda és dolgozószoba