A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

INDUSZTRIÁLIS STÍLUS KICSIBEN ÉS NAGYBAN

2016. 09. 14. 12:56:15

WECONhome ZEBRA SZŐNYEG - A-Z Bútor WebáruházA loft illetve az indusztriális stílus elsősorban, az úgynevezett loft lakásokhoz köthető, nagy belmagasságú, tágas terek jellemző lakberendezési műfaja, ugyanakkor számos eleme a kisebb lakásoknak is fiatalos, különleges megjelenést kölcsönöz. A párizsi vagy New York-i művészlakások hangulatát idéző, ipari jellegű lakóterek a hagyományos lakás fogalmának újragondolásából születettek, igazán egyedi és trendi otthonokat létrehozva.

Lakás gyárépületben

A loft jellemzően régi gyárépületekben kialakított lakástípus. Eredetileg a kihasználatlan ipari létesítményeket művészek fedezték fel maguknak, tették lakhelyükké és tevékenységük központjává, az így kialakult művész negyedek anno, Franciaországban, majd főként Amerika nagyvárosaiban váltak pezsgő és életteli városrészekké. A stílus napjainkban Európát is meghódítva vált népszerűvé. Jelentős belmagasság, nagy, egységes terek, hatalmas ablakok jellemzik a loft lakásokat, amelyekben esetleg csak a fürdőszoba, hálószoba az, amelyet külön leválasztanak, minden más egy osztatlan, grandiózus térben kap helyet. Az ipari jelleg megtartása alapvető követelmény, a falakon kívül futó csőrendszerek, a tartóoszlopok, gerendák, tégla- vagy nyersbeton falak, az üveg és a kő szinte kötelező elemei a loft lakásoknak.

Indusztriális stílusú berendezés

WECONhome SNAKE SZŐNYEG - A-Z Bútor WebáruházAz indusztriális berendezés bútorzata arányaiban idomul a nagy, egybefüggő terekhez, így ideális bútorai a méretes kanapék, a kényelmes ülőgarnitúrák, a látványos fotelek, többszemélyes étkezőasztalok, vagy a bárszékekkel körbevett hosszú étkezőpultok és a beépített tárolók. A csupasz falakon látványos dekoráció lehet egy kortárs művészeti alkotás, a terek tagolásában a szőnyegek, paravánok használata, a látványos lámpatestek és modern darabok együttes megjelenése, vagy az olyan meghökkentő elemek dominanciája, mint például a kopott hatású padlózat, vagy az olyan újrahasznosított tárgyak, mint a raklapokból kialakított dohányzóasztal vagy régi utazóbőrönd. Ugyanakkor tökéletes egyensúlyt teremtenek a régi gyárhangulatú felületek mellett megjelenő korszerű konyhai berendezések, és a korszerű számítástechnikai és szórakoztató elektronikai eszközök is. A berendezés stílusa alapvetően egyszerű vonalvezetésű, ipari jellegű, ahol jól megfér egymás mellett a minimalista, a vintage, az eklektikus, vagy a retro stílus is.

Az élénk és a pasztellszínek különleges kontrasztja, vagy a fehér, a fém színek és a natúr kezeletlen felületek hangulatossá és egyedivé teszik a loft lakásokat. A stílus kevés, csak a legszükségesebb textíliát használja, így például a függönyök nem jellemzőek ezekben a lakásokban.

Ipari stílus kis lakásban

WECONhome MEDINA SZŐNYEG - A-Z Bútor WebáruházMéretei miatt loftot nem alakíthatunk ki egy kis lakásban, ám a nyitott terű, nagy ablakfelülettel, ám visszafogottabb alapterülettel és belmagassággal rendelkező, akár tetőtéri otthonunkban is megteremthetjük az ipari hangulatot. Így például az indusztriális, fémből készült, karakteres lámpák, ütött-kopott hatású komódok, kisszekrények, a magas fényű konyhaszekrény, vagy a rusztikus, fa és fém kombinációjú, kisméretű étkezőgarnitúrák erősíthetik ezt a hatást. A kisebb alapterületű lakásokban szintén megoldható a stílusra jellemző kopottas kialakítású padló, az eredeti állapotában meghagyott tégla- vagy a festett betonfal, és dekorációként itt is gondolkodhatunk újrahasznosított dekorációs tárgyakban. Az ipari stílus főbb, semleges színeit használva, a kissé komor barna, szürke, fekete és natúr árnyalatokat ellensúlyozhatjuk sok természetes fénnyel, mesterséges világítással és kevés, erőteljesebb színnel a bútorokon, dekoráción.

Tekintse meg webáruházunk ipari stílusú, Mezo bútor választékát!

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek lakberendezési stílusok