A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

INDUSZTRIÁLIS STÍLUS KICSIBEN ÉS NAGYBAN

2016. 09. 14. 12:56:15

WECONhome ZEBRA SZŐNYEG - A-Z Bútor WebáruházA loft illetve az indusztriális stílus elsősorban, az úgynevezett loft lakásokhoz köthető, nagy belmagasságú, tágas terek jellemző lakberendezési műfaja, ugyanakkor számos eleme a kisebb lakásoknak is fiatalos, különleges megjelenést kölcsönöz. A párizsi vagy New York-i művészlakások hangulatát idéző, ipari jellegű lakóterek a hagyományos lakás fogalmának újragondolásából születettek, igazán egyedi és trendi otthonokat létrehozva.

Lakás gyárépületben

A loft jellemzően régi gyárépületekben kialakított lakástípus. Eredetileg a kihasználatlan ipari létesítményeket művészek fedezték fel maguknak, tették lakhelyükké és tevékenységük központjává, az így kialakult művész negyedek anno, Franciaországban, majd főként Amerika nagyvárosaiban váltak pezsgő és életteli városrészekké. A stílus napjainkban Európát is meghódítva vált népszerűvé. Jelentős belmagasság, nagy, egységes terek, hatalmas ablakok jellemzik a loft lakásokat, amelyekben esetleg csak a fürdőszoba, hálószoba az, amelyet külön leválasztanak, minden más egy osztatlan, grandiózus térben kap helyet. Az ipari jelleg megtartása alapvető követelmény, a falakon kívül futó csőrendszerek, a tartóoszlopok, gerendák, tégla- vagy nyersbeton falak, az üveg és a kő szinte kötelező elemei a loft lakásoknak.

Indusztriális stílusú berendezés

WECONhome SNAKE SZŐNYEG - A-Z Bútor WebáruházAz indusztriális berendezés bútorzata arányaiban idomul a nagy, egybefüggő terekhez, így ideális bútorai a méretes kanapék, a kényelmes ülőgarnitúrák, a látványos fotelek, többszemélyes étkezőasztalok, vagy a bárszékekkel körbevett hosszú étkezőpultok és a beépített tárolók. A csupasz falakon látványos dekoráció lehet egy kortárs művészeti alkotás, a terek tagolásában a szőnyegek, paravánok használata, a látványos lámpatestek és modern darabok együttes megjelenése, vagy az olyan meghökkentő elemek dominanciája, mint például a kopott hatású padlózat, vagy az olyan újrahasznosított tárgyak, mint a raklapokból kialakított dohányzóasztal vagy régi utazóbőrönd. Ugyanakkor tökéletes egyensúlyt teremtenek a régi gyárhangulatú felületek mellett megjelenő korszerű konyhai berendezések, és a korszerű számítástechnikai és szórakoztató elektronikai eszközök is. A berendezés stílusa alapvetően egyszerű vonalvezetésű, ipari jellegű, ahol jól megfér egymás mellett a minimalista, a vintage, az eklektikus, vagy a retro stílus is.

Az élénk és a pasztellszínek különleges kontrasztja, vagy a fehér, a fém színek és a natúr kezeletlen felületek hangulatossá és egyedivé teszik a loft lakásokat. A stílus kevés, csak a legszükségesebb textíliát használja, így például a függönyök nem jellemzőek ezekben a lakásokban.

Ipari stílus kis lakásban

WECONhome MEDINA SZŐNYEG - A-Z Bútor WebáruházMéretei miatt loftot nem alakíthatunk ki egy kis lakásban, ám a nyitott terű, nagy ablakfelülettel, ám visszafogottabb alapterülettel és belmagassággal rendelkező, akár tetőtéri otthonunkban is megteremthetjük az ipari hangulatot. Így például az indusztriális, fémből készült, karakteres lámpák, ütött-kopott hatású komódok, kisszekrények, a magas fényű konyhaszekrény, vagy a rusztikus, fa és fém kombinációjú, kisméretű étkezőgarnitúrák erősíthetik ezt a hatást. A kisebb alapterületű lakásokban szintén megoldható a stílusra jellemző kopottas kialakítású padló, az eredeti állapotában meghagyott tégla- vagy a festett betonfal, és dekorációként itt is gondolkodhatunk újrahasznosított dekorációs tárgyakban. Az ipari stílus főbb, semleges színeit használva, a kissé komor barna, szürke, fekete és natúr árnyalatokat ellensúlyozhatjuk sok természetes fénnyel, mesterséges világítással és kevés, erőteljesebb színnel a bútorokon, dekoráción.

Tekintse meg webáruházunk ipari stílusú, Mezo bútor választékát!

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek lakberendezési stílusok