A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

IRODABERENDEZÉS – A MÁSODIK OTTHON

2017. 03. 16. 11:51:44

 

Köztudott, hogy a megfelelően kialakított munkahelyi miliő jó hatással van a produktivitásra, az alkotói fantáziára, az ott dolgozók közérzetére. Persze az esetek többségében nagyrészt a tulajdonoson múlik az iroda kialakítása, de azért a munkavállalók számára is akad néhány ötlet a személyes környezet hangulatának formálásához.

modern irodaAz iroda berendezését érdemes lakberendezőre bízni, nagyobb cégek, vállalatok esetében szakemberek segítik a kialakítását, ám a kisebb vállalkozások esetében gyakorta a tulajdonos, a vezetőség ízlése a meghatározó. Akárhogy is, érdemes az ott dolgozók véleményét is kikérni bizonyos kérdésekben, hiszen a mindennapokban ők az elsődleges „felhasználók”, a jó hangulatú, hatékony munkavégzéshez pedig nagyban hozzájárul az élhető, barátságos irodai környezet.

A tágas, szellős terek, a zsúfoltság mellőzése alapvetően meghatározza egy irodabelső hangulatát, az irodabútorokkal teletömött, szűkös közlekedőkkel nehezített helyiségek lehangoló, feszültségkeltő hatással bírnak. A közlekedésre szánt útvonalak esetében ideális legalább egy méter távolságot hagyni, míg bizonyos bútorok között az 50-60 cm-t. Fontos, hogy elég hely legyen a szekrény, vagy irattartó ajtainak, fiókjainak teljes nyithatóságához, hogy ne ütközzünk úton-útfélen egy bútor sarkába, hogy útvonal tervező nélkül is eljuthassunk az irodahelyiség egyik pontjából a másikba. Érdemes a világos, pasztellszínek használatára törekedni, a bézs, a sárga árnyalataiban gondolkodni, amelyek nem csak tágítják, harmonikusabbá is teszik a teret, míg a sötétebb színek inkább a bútorok esetében, vagy kiegészítő, dekorációs elemeken jelenjenek meg. Egy-egy vidám, erőteljesebb színű szőnyeg, polc, vagy íróasztali lámpa megtöri a komorabb összképet, és a kreativitásra is jó hatással lehet, a lényeg, hogy a helyiségnek legyen stílusa. A rendezettség különösen fontos, a munkaállomásokon a személyes környezet átláthatósága, rendben tartása nem csak hatékonyabbá, hanem kényelmesebbé is teszi a munkavégzést. A személyes tárgyaknak, fotóknak, kabaláknak szinte minden íróasztalon helye van, azonban ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne foglaljanak nagyobb helyet az munkafelület 15 százalékánál. A zöld növényekkel tarkított teraszok, pihenősarkok mellett az irodába is becsempészhető a természet, a fa, a kő, a természetes fény és a növények használatával.

Az irodai berendezés fontos bútora a forgószék, a személyre szabható kényelmet leginkább kiszolgáló, összetett mechanikákkal ellátott ergonomikus forgószékek mellett, a modern kárpitokkal, kényelmi funkciókkal ellátott székek ellensúlyozzák leginkább a hosszas ülőhelyzetbe kényszerítettség negatívumait.

Az irodák közösségi terei közül talán az étkező, amely a legtöbb munkahelyen megtalálható, akár egy kisebb konyhával kiegészítve. Az étkezők kialakításakor a hangulatos összkép mellett a praktikum is fontos. A bútorok, az étkezőszékek asztalok esetében is elérhetőek az anyagukban és kialakításukban strapabíróbb, jól tisztítható, ugyanakkor mutatós és divatos darabok.

Tekintse meg webáruházunk irodabútor kínálatát