A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

ISKOLAKEZDÉS AZ ERGONÓMIA ELŐNYEIVEL

2019. 08. 08. 15:57:36

Iskolakezdés előtt átalakulnak a gyerekek szobái, hiszen immár tanuláshoz szükséges munkaterületet is kell kialakítani, amely az elkövetkező években nyugodt és kényelmes miliőt biztosít az új feladatok elvégzéséhez. GROSSO ÍRÓASZTAL - A-Z Bútor Webáruház

Hogy a különböző tevékenységek, így például a játék és a tanulás külön váljanak, érdemes a tanulás helyét polccal, térelválasztóval határolni, önálló, kis, tanuló szekcióként elhelyezni a szoba egy részébe. Így kevésbé vonódik el a figyelem, gyermekünknek valószínűleg könnyebb lesz az adott feladatra koncentrálnia. Gondoskodjunk a megfelelő megvilágításról is, illetve a bútorok elrendezésekor vegyük figyelembe a természetes fény adta előnyöket.

Az íróasztal és a szék kiválasztása sok szülőnek fejtörést okozhat, és mivel csemeténk az évek alatt sokat fog nőni, érdemes eldönteni milyen hosszú időre tervezzük a beszerzendő gyerekbútorok használatát.

Az ergonómiai szempontból megfelelő modellek átalakítható, méretükben változtatható, több hasznos, kényelmi funkcióval rendelkező darabok. Az ergonomikus gyerekbútorok, forgószékek, íróasztalok nagy előnye, hogy az egyéni igényeknek, testalkatnak, magasságnak megfelelően, több pozícióban rögzíthetőek, dönthetőek. Beállítási lehetőségeiknek köszönhetően követhető a gyerek növekedése, testméretének változása, a különböző kiegészítőikkel pedig tovább fokozható a kényelmük.

Az optimális ülés esetében a talpak a talajon helyezkednek el, miközben a lábszár és a combok kilencven fokos szöget zárnak be, a derék pedig a széktámla alsó részéhez simul. Fontos a szék ülőlapjának mélysége is, ha túl rövid, akkor az üléspozíció rossz hatással lehet a vérkeringésre, ha viszont túl hosszú, akkor a térd fájdulhat meg. A megfelelő ülésmélység az, amikor üléskor a gyerek a combjának kétharmad részével éri az ülőrészt, míg a háta kényelmesen a támaszkodik a háttámlának.

A tanulórész kialakításakor ne feledkezzünk meg a tárolásról sem, a tankönyvek, tanszerek elhelyezésére ízléses, fiókos konténerek, színes polcok vagy kisebb irattartó szekrények lehetnek alkalmasak.