A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

KANAPÉ ÉS FOTEL - A NAPPALI ALAPDARABJAI

2021. 02. 16. 14:52:50

A kanapé és a fotel minden nappali alapdarabja, központi szerepet töltenek be mind kinézet, mint funkció szempontjából. Persze mielőtt kiválasztjuk a megfelelő ülőbútorokat, néhány kérdést nem árt tisztázni.

VIX 3 SZEMÉLYES KANAPÉ, SÁRGA - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZ

Bár nagyon sokféle, csábító szín közül választhatunk, elhamarkodott lenne csak ez alapján dönteni, hiszen épp ilyen fontos a kényelem, a méret, a forma, a funkciók, a kárpit, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Méret és forma

Talán a legelső a helyigény meghatározása. Mérjük le, mekkora bútor férne el a kiszemelt helyen - kinyitható modell esetén a nyitott állapotot is -, ügyelve arra, hogy kényelmesen körbe járható legyen, és ne zavarja ajtók, fiókok nyitását.

Az elemes modellek igény szerint variálhatóak, az L és U alakú kanapék nagyobb helyet igényelnek, cserébe kényelmes fekvést biztosítanak, és a fotel is elhagyható mellőlük. Utóbbi ugyanakkor fontos kiegészítője lehet a klasszikus két- vagy három személyes, egyenes változatoknak. Az ülőbútort tehetjük a fal mellé, de térben is elhelyezhetjük, figyelembe véve a környező bútorokat és az arányokat.

A méretek nem csupán a hely miatt fontosak, hanem a kényelem szempontjából is. Ideális, ha az elejétől a háttámláig mért ülőfelület hosszúsága a comb hosszával megegyező, általában 43-45 cm. Igény kérdése, hogy a fix háttámlás vagy a mobil párnákkal kiegészített modellt választjuk, előbbiek jó tartást biztosítanak, az utóbbiak elmozdításával pedig pillanatok alatt heverővé varázsolhatjuk a kanapénkat.

Funkció, szín és kárpit

VIX 5 RÉSZES SZÖVET KANAPÉSZETT, BARNA - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZFokozott kényelmet nyújtanak az állítható karfákkal és háttámlával rendelkező modellek, míg helyhiány esetén a tárolós kanapék jelenthetnek megoldást, a karfákban, az oldalrészeken kialakított rekeszekkel, polcokkal. És persze nem feledkezhetünk meg a kinyitható verzióról sem, amelyek ideiglenes fekvőhelyként, vendégágyként is használhatóak.

Természetesen a kanapék esetében is megtalálhatóak az aktuális színtrendek, az élénk árnyalatok dominánsa, és meghatározzák a szoba hangulatát, a világosabb színek pedig tágítják a teret. Ha többe is kerül, érdemesebb minőségi, tartósabb kárpitban gondolkodni, amelyek hosszú évekig szépek maradnak, hiszen a kanapé a lakásunk egyik legtöbbet használt darabja. A kissé unalmassá vált kárpitot bármikor feldobhatjuk, újszerűvé tehetjük a színeiben, mintájában, anyagában harmonizáló párnákkal, plédekkel.

Fotellel kombinálva

VIX SZÖVETFOTEL, LILA - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA kanapé remekül kombinálható a nappali másik alapdarabjával, a fotellel. Míg az L alakú modellek jól megvannak nélküle is, és főként a kisebb terekben mutatnak jól, addig légies hatást érhetünk el egy vagy két, egymással szemben, vagy akár aszimmetrikusan elhelyezett kanapéval és fotellel. Az ülőbútoroknak nem feltétlenül kell egyformának lenniük, a jól megválasztott, különféle színekkel és formákkal különleges összképet adhatunk nappalinknak.

Tartalomhoz tartozó címkék: nappali