A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

KANAPÉ ÉS FOTEL - A NAPPALI ALAPDARABJAI

2021. 02. 16. 14:52:50

A kanapé és a fotel minden nappali alapdarabja, központi szerepet töltenek be mind kinézet, mint funkció szempontjából. Persze mielőtt kiválasztjuk a megfelelő ülőbútorokat, néhány kérdést nem árt tisztázni.

VIX 3 SZEMÉLYES KANAPÉ, SÁRGA - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZ

Bár nagyon sokféle, csábító szín közül választhatunk, elhamarkodott lenne csak ez alapján dönteni, hiszen épp ilyen fontos a kényelem, a méret, a forma, a funkciók, a kárpit, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Méret és forma

Talán a legelső a helyigény meghatározása. Mérjük le, mekkora bútor férne el a kiszemelt helyen - kinyitható modell esetén a nyitott állapotot is -, ügyelve arra, hogy kényelmesen körbe járható legyen, és ne zavarja ajtók, fiókok nyitását.

Az elemes modellek igény szerint variálhatóak, az L és U alakú kanapék nagyobb helyet igényelnek, cserébe kényelmes fekvést biztosítanak, és a fotel is elhagyható mellőlük. Utóbbi ugyanakkor fontos kiegészítője lehet a klasszikus két- vagy három személyes, egyenes változatoknak. Az ülőbútort tehetjük a fal mellé, de térben is elhelyezhetjük, figyelembe véve a környező bútorokat és az arányokat.

A méretek nem csupán a hely miatt fontosak, hanem a kényelem szempontjából is. Ideális, ha az elejétől a háttámláig mért ülőfelület hosszúsága a comb hosszával megegyező, általában 43-45 cm. Igény kérdése, hogy a fix háttámlás vagy a mobil párnákkal kiegészített modellt választjuk, előbbiek jó tartást biztosítanak, az utóbbiak elmozdításával pedig pillanatok alatt heverővé varázsolhatjuk a kanapénkat.

Funkció, szín és kárpit

VIX 5 RÉSZES SZÖVET KANAPÉSZETT, BARNA - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZFokozott kényelmet nyújtanak az állítható karfákkal és háttámlával rendelkező modellek, míg helyhiány esetén a tárolós kanapék jelenthetnek megoldást, a karfákban, az oldalrészeken kialakított rekeszekkel, polcokkal. És persze nem feledkezhetünk meg a kinyitható verzióról sem, amelyek ideiglenes fekvőhelyként, vendégágyként is használhatóak.

Természetesen a kanapék esetében is megtalálhatóak az aktuális színtrendek, az élénk árnyalatok dominánsa, és meghatározzák a szoba hangulatát, a világosabb színek pedig tágítják a teret. Ha többe is kerül, érdemesebb minőségi, tartósabb kárpitban gondolkodni, amelyek hosszú évekig szépek maradnak, hiszen a kanapé a lakásunk egyik legtöbbet használt darabja. A kissé unalmassá vált kárpitot bármikor feldobhatjuk, újszerűvé tehetjük a színeiben, mintájában, anyagában harmonizáló párnákkal, plédekkel.

Fotellel kombinálva

VIX SZÖVETFOTEL, LILA - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA kanapé remekül kombinálható a nappali másik alapdarabjával, a fotellel. Míg az L alakú modellek jól megvannak nélküle is, és főként a kisebb terekben mutatnak jól, addig légies hatást érhetünk el egy vagy két, egymással szemben, vagy akár aszimmetrikusan elhelyezett kanapéval és fotellel. Az ülőbútoroknak nem feltétlenül kell egyformának lenniük, a jól megválasztott, különféle színekkel és formákkal különleges összképet adhatunk nappalinknak.

Tartalomhoz tartozó címkék: nappali