A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

A KÁRPIT - AZ ELSŐ BENYOMÁSTÓL A VÉGSŐ FORMÁIG

2016. 02. 23. 16:11:58

A forma mellett a kárpit alakíthatja az első benyomásunkat egy székről, amikor még nem érintjük, nem próbáljuk ki, csupán csak szemrevételezzük, mustráljuk lehetséges választásunk tárgyát.  A szín, a minta esztétikai értéke mellett a kárpitanyagot a funkcionalitása is meghatározza, a felhasznált anyag befolyásolja az adott ülő alkalmatosság stílusát, tökéletesíti a végső formáját.

Irodaszék kárpitok - A-Z Bútor WebáruházA három alapvető kárpitanyag típus, úgymint a bőr, műbőr és a műszálas textilek mellett említésre méltó a gyapjú kárpitozás is, míg a legújabb trendeknek megfelelően a mesh és hálós kivitelezésű anyagok előretörése tapasztalható.

Az igazi – és nem csak annak reklámozott - valódi bőr, a szakszerű eljárással készített, szépen festett marhabőr csakugyan megfelel a kényelem és a tartósság követelményeinek, ugyanakkor a magasabb minőség természetesen az árában is megmutatkozik.

A műbőrökből többféle is létezik, különböző „tudással” felvértezve: míg a PVC bevonatú műbőr egyszerűbb, keményebb és olcsóbb, a PU (poliuretán) bevonatú műbőr pedig puhább, jobb minőségű és az előzőnél költségesebb, addig kettőjüknél magasabb nívójú az újrahasznosított bőrből előállított, természetes és mesterséges anyagok kombinációjából készített bonded bőr. (A műbőröket illetve a bőrhelyettesítőket részletesebben bemutattuk egy előző bejegyzésünkben, A sokszínű műbőr címmel)

A textilkárpitok többségében műszálas – poliakril, poliészter, polietilén – anyagok, hatalmas választékban vannak jelen a piacon. A szövettípusnak az esztétikai jellegzetesség mellett lényeges tulajdonsága a kopásállósság, a tartósság mértéke, amit egyébként az úgynevezett martindale-teszttel mérnek. A szövet kopásállósága azt mutatja, hogy a tartós használat, a különféle mechanikai hatások során, milyen mértékben és mennyi idő elteltével károsodik nagymértékben a szövetszál. Az eltérő kopásállósági érték pedig meghatározza az anyag felhasználási területét.

A gyapjú kárpit jellegzetessége a természetes hőszabályozás, a nagy kopásállóság, a jó nedvszívó és páraáteresztő képesség. Nem köti meg a szennyeződéseket, alig gyűrhető és egyszerűen tisztítható anyag, amely azonban közvetlen napfény hatására veszíthet színerősségéből és élettartamából is.

És végül, de nem utolsó sorban ejtsünk néhány szót a forgószék kárpitok legújabb generációjáról, a mesh és hálós anyagokról.

Ezeknek az anyagoknak nagy előnyük a rugalmasságuk, légáteresztő képességük és strapabíróságuk. Az alájuk dolgozott szivacsréteggel, de önmagukban is, különböző anyagú vázra veszítve is kifogástalan kárpitjai az irodai székeknek. Kényelmes, kiválóan szellőző, jól tisztítható hálós szerkezetű anyagok, amelyek energiatakarékos gyártási technológiával készülnek. Olyan modern irodaszék kárpittípus, amelyet napjainkban joggal nevezhetünk a fő trendirány képviselőjének.

forrás: antares.hu

Tekintse meg irodaszék választékunkat is, ahol a termékek jelentős része különböző kárpitokkal rendelhető!

Tartalomhoz tartozó címkék: forgószék szék