A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

KÉNYELEM ÉS ESZTÉTIKUM SZÍNES BÚTOROKKAL

2022. 06. 28. 11:35:02

A Pantone Color Institute évről-évre kiválasztja az év színét, melyet mindig nagy érdeklődés övez, különösen a lakberendezés, a divat, a grafika és a designer területen alkotók, tevékenykedők körében. A hónapokig tartó választási folyamat eredményeként az év színét és annak társadalmi üzenetét is meghatározzák. Idén a Very Peri fantázianevű, lilás-kékes árnyalat lett a befutó, amelyet otthonunkban is bátran használhatunk.

A Very Peri egyediségét az árnyalatban rejlő dinamika és nyugalom kettőséből fakadó játékosság adja, a jövőt szimbolizálja azzal, hogy a derűs magabiztosságot, a kreativitást és életvidám hozzáállást foglalja magában. A Very Peri lila-vörös hatású, kék árnyalat, frissességet, tisztaságot és nyugalmat sugároz. Éppen ezért otthonunk bármely részén megjeleníthetjük, de intenzív árnyalatról lévén szó, érdemes inkább kisebb felületeken használni, például textileken, díszpárnán, kisebb falfelületen. A vintage stílus kedvelői számára különösen jó választás.

Pasztellszínekkel, így például púderrózsaszínnel, bézzsel, világoskékkel variálva üde és barátságos nappalit varázsolhatunk. Ha viszont karakteres és mozgalmas miliőt szeretnénk, kombináljuk élénk színekkel, ciklámennel, kékeslilával, csipetnyi sárgával vagy vörössel. Míg szürkével, fehérrel vagy bézzsel társítva egyszerű, ám egyedi megoldás születhet.

Elegáns, színes bútorok

Nem árt néha szakítani a megbízható alapszínek használatával, helyettük erőteljesebb színeket alkalmazni kisebb vagy nagyobb mértékben. A smaragdzöld például jól mutat aranyszínű fémvázas kiegészítőkkel egy art deco stílusú miliőben. A sötétebb vagy világosabb árnyalatú padlizsánlila textilek akár az ebédlő vagy a hálószoba egyediségét fokozzák, míg a pirossal életteli hangulatot vihetünk a megjelenésbe.

AMORINO FOTEL, HALVÁNYLILA - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZAz élénk színű bársony vagy bársony jellegű kárpitozott bútorok eleganciát és kifinomultságot sugároznak, különösen a színes, tűzött, alacsonyabb támlájú, lekerekített, Chesterfield-jellegű bútorok.

A Chesterfield kanapé története a közkeletű vélekedés szerint, Lord Stanhope, Chesterfield negyedik grófjának nevéhez fűződik. A nagy műveltségű gróf olyan ülőbútort csináltatott, amely lehetővé tette használója számára a kor etikettjének megfelelő, egyenes tartást, mégis biztosította a kényelmes elhelyezkedést, és ruházatának védelmét a gyűrődéstől. Ezeket a munkaigényes ülőbútorokat a 18. századi Angliában kezdték el gyártani, kézzel készítették őket a gazdagok számára megfizethetően. Ennek az ikonikus bútornak a jellemzői: a csavart formájú karfák, a háttámlák és karfák azonos magassága és a kárómintázatot adó tűzések.

VIX SZÖVETFOTEL  - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA Chesterfield formájú kanapék, fotelek, fekvő kisbútorok, székek, zsámolyok, ülőkék hagyományosan bőr- vagy bársonykárpitozásúak, mélyen behúzott gombokkal. Az ilyen, vagy ehhez hasonló technológiával készült darabok elegánsak, tűzött felületük puha bársonykárpitokon mutat leginkább. Az anyagra jellemző a változó szálmagasság, éppen ezért jól mutat mély és élénk színekben: a palackzöldben, sárgában a bíborban, lilában, vagy éppen a klasszikus kékben.

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek