A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

KERTEK, TERASZOK KÉNYELME

2017. 04. 13. 10:57:43

kültéri szobaA szoba meghosszabbításaként funkcionáló kertrész vagy terasz berendezése talán még soha nem kapott ekkora figyelmet a lakberendezésben, mint manapság. Ha éppen nem rendelkezünk grandiózus kerttel, nagyméretű terasszal, az emeleti erkély is elegendő teret adhat egy kényelmes, kültéri szabadidős hely kialakításához. Néhány kerti bútor jól megválasztott kiegészítőkkel, és már élvezhetjük is a kintlét örömét, a lényeg, hogy ezek berendezésekor is úgy gondolkodjunk, mint a benti szoba esetében.

A kertekben, teraszokon idén főként a természetes anyagok használata a hangsúlyos, a fából készült natúr bútorok mellett a színesre festettek is népszerűek, míg a rattan bútorok körében a világosabb színű árnyalatok hódítanak. Az elmúlt évek slágerének számító földszínek közül főként a szürke a divatos ebben a szezonban, míg a kiegészítőknél az élénk, erőteljesebb árnyalatok megjelenése jellemző. Akárcsak a nappaliban, a kerti szobában is a fotel, a többszemélyes kanapé az alapelem, amelyhez többféleképpen variálható elemek is társulhatnak. Talán meglepő, ám annál trendibb kiegészítő a szőnyeg, amely a fa- vagy kőburkolatra helyezve, a kényelmes ülőalkalmatosságokat kiegészítve adja meg a kerti nappali otthonosságát. És persze nem felejtkezhetünk meg a világításról sem, az elszórtan elhelyezett lámpák hangulatos fényt adnak a nyáresték összejöveteleinek, míg a kicsit hűvösebb napokat a szabadon álló bioetanol kandalló tüze és fénye teheti ragyogóvá. Igény szerint, akár komplett étkező is kialakítható a szabadban, a többszemélyes kerti étkezőgarnitúrák mellett a négy-, kisebb balkonokon a kétfős étkezésekhez is beszerezhetők a megfelelő méretű modellek. A lazításhoz, napozáshoz, olvasáshoz egy hangulatos kerti pihenősarok adhat teret, a kényelmes napozóágy, függőágy, árnyékoló mellett a szieszta zavartalanságát, a pihenőrész vonzerejét a baldachinok, függönyök, növényes kaspók elhelyezésével is fokozhatjuk.

kültéri szobaPersze a kerti bútorok esetében is érdemes kicsivel többet áldozni a beszerzésre, hiszen a minőségi darabok rendszerint hosszabb élettartammal bírnak, mint a legolcsóbb modellek. Az időjárás viszontagságait jól tűrő, könnyű és nem rozsdásodó alumínium vázak, a vázra font, jó minőségű, szintetikus polyrattan anyagok erős és rugalmas tartást adnak, víz-, hőmérséklet- és UV-állóak, nem károsítják a rovarok és gombák, és további előnyük ezeknek az anyagoknak, hogy nem igényelnek különösebb kezelést sem.

A szabadtéren kialakított miliőknél is fontos a harmonikus, stílusos megjelenés. Az idei szezonban az előző évek minimalizmusa mellett feltörekvőben a skandináv stílus lágyabb vonalvezetése, a színesebb, de visszafogottabb mintázatú textilek, a kényelmet szolgáló puha párnák, takarók, kültéri gyertyák és a már említett szőnyegek használata.

Ahhoz, hogy esztétikus kerti szobával, pihenővel büszkélkedhessünk, természetesen a környezet, a növények, cserjék, virágok megfelelő gondozása, és elrendezése is elengedhetetlen. Egy adott színnel vagy egymással harmonizáló színekkel kiemelt növénycsoport, illetve kerti szeglet dekoratív elemei a környezetnek, de a fűszerkertek, kisméretű cserjék mellett, közkedvelt a méretes terrakotta cserépben virágzó növények elhelyezése is.

A Bello Giardino kerti bútorai webáruházunkban is megvásárolhatóak.