A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

KIS HÁLÓSZOBA, NAGY KÉNYELEM

 

 HALMAR EVORA ÁGYKERET - A-Z Bútor WebáruházA nappalinak és más közösségi tereknek érdemes általában nagyobb területet szánni, így sokszor előfordul, hogy a hálószoba csaknem a legkisebb helyiségben összpontosul. Miközben a háló több funkciót is ellát, nem csupán a félrevonulás, az alvás színtere, gyakran a gardrób vagy az öltözködés kellékei is itt kapnak helyet. Nem könnyű tehát egy kis hálószobát ennek megfelelően berendezni, de azért nem lehetetlen.    

A világosabb árnyalatok, ahogy minden helyiségben, itt is tágítják a teret, és ez nem csak a falak, hanem a bútorok színére is igaz. Egy jól elhelyezett, megfelelő méretű tükör például optikailag kettőzheti a területet, ahogy egy mélységet vagy távolságot megjelenítő, nagyméretű fotó, vagy posztertapéta is.

 A világítást célszerű előre megtervezni, átgondolni, hogy a különböző pontokon, az alapterületet és a belmagasságot figyelembe véve, milyen fényerőt tartanánk ideálisnak, hogy a melegebb vagy hidegebb fényeket részesítjük-e előnyben, illetve hol szeretnénk irányított vagy szórt fényekkel világítani. Kis területen is tanácsos több fényforrást alkalmazni, a szórt fények a hangulat- vagy az általános világítást adhatják, amely lehet egy jellegzetes függőlámpa, csillár, vagy mennyezeti spotok, míg az olvasáshoz az olvasólámpa, vagy az irányított fényű, állítható állólámpa lehet az ideális megoldás. A helyszűke miatt ezeket érdemes a falról függeszteni, szekrénybe beépíteni, polcra rögzíteni.

HALMAR LOGO ÁGYKERET - A-Z Bútor WebáruházA háló vitathatatlanul hangsúlyos eleme az ágy. Méretének kiválasztásakor döntő szempont lehet, hogy egy vagy két személy használja-e, ugyanakkor a méretválasztást meghatározza a rendelkezésre álló terület is. A kényelem szempontjából a magasságunknál 15-20 cm-rel hosszabb ágyban gondolkodjunk, a szélessége pedig egy személy esetében ne legyen 80 cm-nél kisebb. Az elhelyezésnél lehetőleg a fal és az ágy között kb. 1 méter legyen a távolság. Kis hálószobákban a kétszemélyes általában a fejrészénél a falhoz tolva fér el, három oldalán biztosítani kell a megfelelő helyet a közlekedéshez. Persze nem muszáj feltétlenül franciaágyban gondolkodni, helyszűke miatt praktikus megoldás lehet egy kihúzható modell is, amely például egy kamasz, vagy fiatal szobájában több funkciót is elláthat. A nagy belmagasságot kihasználva az ágy a galérián kaphat helyet, alatta pedig olvasókuckót, öltözősarkot, vagy éppen otthoni irodánkat rendezhetjük be.

fiatalos hálószobaA hangulatos, nyugalmat árasztó hálószobának fontos eleme a szőnyeg. Ebben a helyiségbe bátran használhatunk, süppedős, puha, hosszú szálú szőnyeget, amelyet a bútorhoz válasszunk ki, és méretében akkora legyen, hogy legalább az ágyból való kilépéskor élvezhessük a kényelmét.

A kis hálókat kisméretű bútorokkal, éjjeliszekrénnyel, komóddal egészítsük ki, a tároláshoz használjuk ki a falat, akár plafonig érő beépített szekrény formájában.

Legyen szó hálószobáról, vagy bármely más kisméretű lakótérről a rend és a rendszerezett tárolás jól kompenzálja a visszafogott méreteket.

Az idei év trendjei közül a kis hálószobákban is felvonultatható néhány újdonság: így például a magas ágyvégekkel kialakított ágyak, a skandináv stílusú, melegséget nyújtó, puha takarók, párnák, gyertyák, dekorációs elemek, vagy éppen a reneszánszukat élő zöldnövények divatos és hangulatos elemei otthonunk nyugalmas helyének.   

Tekintse meg hálószobabútor kínálatunkat, amely a Tempo-Kondela termékeivel bővült.

Tartalomhoz tartozó címkék: hálószoba lakberendezési stílusok