A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

KIS NAPPALI BERENDEZÉSE

2018. 06. 29. 11:20:21

Bár általában a nappali az otthon egyik legnagyobb tere, van, hogy kisebbel kell beérnünk, ami azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne praktikus, kényelmes és divatos.

HALMAR STONNO NAPPALI BÚTOROK - A-Z Bútor WebáruházEgy kisméretű nappaliban különösen érdemes törekedni a rendre, a rendezettségre, kerülni túlzsúfoltságot és szellősebb berendezésben gondolkodni.

A világos árnyalatok használatával, különösen a falak, illetve a függönyök esetében, optikailag megnövelhetjük a térérzetet. Persze ettől még a sötét, élénk színeket, a nagy mintákat sem kell elhanyagolni, de inkább csak kis méretben és felületen használva. Túl sok dekorációval felesleges telepakolni a nappalit, mert ezzel látszólag összenyomjuk a teret, elég belőlük egy-két darab, ahogy a bútorokból is inkább az alacsonyabb, egyszerűbb vonalvezetésűek választása lehet az optimális. Az úgynevezett függő vagy lebegő, helytakarékos, többfunkciós darabok és a pakolás szempontjából praktikus, padlótól plafonig érő, nyitott polcok is segítenek abban, hogy a lehetőségekhez mérten „tágítsuk” az egyébként nem túl nagy nappalit.

HALMAR MIRA, MORIA és BREZZO - A-Z Bútor WebáruházPróbáljuk meg minimalizálni a bútorok mennyiségét, és ne engedjünk a robusztus bútorok uralmának. A lerakóasztal köré bőven elég a két-három személyes kanapé, néhány trendi ülőkével, jópofa puffal a kisméretű szobában. Ugyanakkor nem muszáj sutba vágni egy-egy grandiózusabb bútordarab elhelyezésének ötletét, például egy divatos, karakteres fotel minden további nélkül a nappali fókuszpontja lehet.

A világítótestek kiválasztásánál kerüljük a nagy, díszes függőcsillárokat, a plafonba épített spotok, vagy a karcsú, ívesen belógó állólámpák tökéletes megoldást nyújtanak, ha a szellősebb tér elérése a cél.

Lerakóasztalok

A dohányzóasztal manapság már idejétmúlt kifejezés, inkább lerakóasztalként emlegetjük ezeket a népszerű berendezési tárgyakat, amelyekről külön is érdemes szót ejteni, hiszen az idei trendben megjelenő darabok kifejezetten ideálisak a kis nappalikba is. Divatosak a kisebb méretű, ám többfunkciós asztalok, amelyek rendeltetésük mellett, dupla tárolási lehetőséget biztosítanak. Tehát nem csupán a felületen helyezhetünk el alkalomadtán különféle tárgyakat, az asztallap leemelhető, így például a magazinok, újságok, plédek a belső részben kaphatnak helyet. A hagyományosabb formájú lerakóasztalok jellemzően karcsú, hajlított, fém lábakon állnak, az asztallapok természetes, csaknem natúr fa felületűek. Idén divatosak a kerek vagy ovális formájú darabok, illetve az olyan üvegasztalok is, amelyek réz vagy fémszínű, különféle alakzatú vázzal vannak kialakítva. Ezek az extravagáns, átlátszó modellek jól kombinálhatóak különböző színekkel, dekorációs elemekkel, és az éjjeliszekrény funkcióját betöltve, akár a hálószobák trendi kiegészítői is lehetnek. Ugyanakkor a megszokottnál alacsonyabb, kisebb-nagyobb asztalkákból álló szettek is dekoratív elemei a nappaliknak, egyforma vagy akár különböző formájú összeállításokban. A lakberendezésben a réz egyébként is közkedvelt anyagnak számít idén, a lerakóasztalok mellett, például képkeretek, tükrök, állólámpák anyagaként, színeként is népszerű.

Tartalomhoz tartozó címkék: nappali