A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

KIS VÁLTOZTATÁSOKKAL FRISSÍTSÜK FEL OTTHONUNKAT

2018. 05. 03. 11:56:30

Jó lenne, ha otthonunk berendezése mindig az aktuális trendeket követné, de ez inkább csak illúzió, hiszen egy-egy komplett felújítás között általában hosszú évek telnek el. Ám kisebb változtatásokkal, egy-egy új, de stílusában a régiekkel harmonizáló berendezési tárggyal újszerűvé, divatossá tehetjük az adott tér megjelenését.

fiatalos étkezőAz egyik leghatásosabb módja ennek, ha a régi, megunt falak színén változtatunk. Persze ha nagyon muszáj, a teljes helyiséget átfesthetjük, de elég lehet akár csak egy falrész kiemelése is festéssel vagy tapétázással, olyan sötétebb, vagy élénkebb színnel vagy mintázattal, amely jól illik a többi falfelülethez. Ez a kiemelt falrész lehetőleg a szoba fókuszpontja legyen, amely vonzza, illetve vezeti a tekintetet, és amely köré a tér is rendeződik. A fókuszpontból egyébként több is lehet, ezt a szoba mérete határozza meg, de azért háromnál több ritkán fordul elő, és ezek között is kell, hogy legyen egy domináns. Nappalikban például a televízió, a kandalló, dohányzóasztal, hálószobákban az ágyvég, előszobákban egy szép bejárati ajtó, de erre sincsenek kőbe vésett szabályok.

A világítás újragondolásával, az egyes világítótestek cseréjével szintén más hangulatot teremthetünk. A szobában egyeduralkodó csillár helyett érdemes több, különféle világítótestet elhelyezni, állólámpával, mennyezeti világítással, esetleg falikaros lámpákkal. Egy átlagos méretekkel rendelkező nappalit kellemes megvilágításúvá tesz, ha legalább három-öt fényforrással egészítjük ki. A háttérvilágítással, azaz a függő-, vagy falikaros lámpákkal, mennyezeti spotokkal a teljes szobát világíthatjuk meg, míg a kiegészítő világítással, például állólámpával, asztali lámpával adott pontokra irányíthatjuk a fényt. 

fiatalos nappaliA szőnyeg fontos lakberendezési kiegészítő, egy új darabbal felfrissíthetjük a már megunt miliőt, új színt vihetünk otthonunkba. Olyat válasszunk, amely színeiben a falakkal és más textilekkel, függönnyel, kárpittal harmonizáló. A sötétebb árnyalatot felválthatjuk egy világosabbal, ezzel a teret is tágítjuk optikailag, míg egy különleges, jól megválasztott, mintás darabbal a fókuszpontot is erősíthetjük. Előfordulhat, hogy a meglévő szőnyegünket a nem megfelelő mérete miatt is érdemes lecserélni. Étkezőbe például az asztal és a székek mérete alapján válasszunk olyat, amely akkora, hogy a felálláskor hátratolt székek lábai még a szőnyegen maradnak. Ide inkább alacsony szálmagasságú, és az asztal formáját követő, tehát kör vagy szögletes darab az ideális. A nappaliban optimális méretű az, amely túlfut az ott csoportosított bútorok alatt, a dohányzóasztal, kanapé, fotel együttesén. A hálószobába bátran választhatunk hosszúszálú, puha szőnyeget, de itt is érdemes az ágynál körülbelül egy méterrel nagyobbat leteríteni, így kényelmes, puha felületen közlekedhetünk.

Ugyanakkor az újdonság erejével hat egy-egy divatos kiegészítő elem beszerzése is, a színes párnák, plédek, a szoba stílusához illeszkedő, reneszánszát élő, füles fotel, vagy egy trendi ülőalkalmatosság, színes puff, különleges tükör, vagy éppen egy látványos dohányzóasztal, amellyel felfrissíthetjük a már kissé unalmassá vált berendezést.

Tekintse meg webáruházunk szőnyeg kínálatát!

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezési stílusok