A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

KÖZÉPPONTBAN AZ ÁGYUNK

2018. 06. 15. 12:52:22

Lehet klasszikus, modern vagy éppen vidéki stílusú, a hálószoba ideális esetben egy szerethető, békés miliő, ahol kiszakadva a hétköznapok pörgéséből ellazulhatunk, kikapcsolódhatunk.

HALMAR SANTINO ÁGYKERET - A-Z Bútor WebáruházA pihenés, a nyugalom, az intimitás helyszínéül szolgáló hálószoba berendezésének központi eleme, és sokszor a fókuszpontja is az ágy, amelynek nyilvánvalóan kényelmesnek kell lennie, ugyanakkor küllemében is illeszkednie kell a berendezés hangulatához.

A kényelmet elsősorban a megfelelő ágyméret és a jól megválasztott matrac biztosítja. A lehetőségekhez mérten érdemesebb nagyobb modellben gondolkodni, amely a testmagasságnál nagyjából 20 cm-rel hosszabb, és egy személyre számolva legalább a 80-90 cm-es szélességet eléri. A matrac mondhatni, az ágy lelke, nagyon sokat javíthat vagy ronthat az alvás, a pihenés minőségén. Igény szerint, különböző keménységűek közül választhatunk, de lényeges szempont, hogy tökéletesen támassza alá a testet, illetve a különböző súlyú testrészeket. (A témával kapcsolatban lásd korábbi bejegyzésünket: Ágymatrac – a tökéletes pihenés biztosítéka címmel).

gyerekágyAhogy a matracot, úgy az ágyrácsot is az adott ágykerettel együtt, vagy külön is megvásárolhatjuk a különböző típusok széles választékából. A legegyszerűbbek a lécezett ágyrácsok, amelyek hevederrel összefogott, általában fenyőfa lécekből állnak, megtartják a matracot és szellőzését biztosítják. A másik kategóriába tartozó rugalmas keresztléces, vagy farugós ágyrácsok is különféle minőségben elérhetőek. Ezek közül inkább a sűrűbb keresztlécekkel ellátott rácsok azok, amelyek jobb tartást biztosítanak, a ritkább lécezés megtörheti a matracot, emiatt az kevésbé jól támasztja alá a testet, illetve a matrac élettartama is csökkenhet. A rugalmas, minőségi, keresztléces ágyrácsok általában 26-28 keresztlécből állnak, eltérő kialakításúak, és találni köztük állítható funkcióval rendelkezőt is. Ezeknél a praktikus modelleknél emelhető a fej-, a lábrész, vagy akár mindkettő mechanikusan, illetve motoros kivitelezéssel, távirányító segítségével. Külön kategóriát alkotnak a modul ágyrácsok, amelyek esetében speciális kialakítású, műanyag tappancsok, azaz modulok helyettesítik a fa keresztlécek egy részét, vagy egészét.

HALMAR LIMA LOZ ÁGYKERET - A-Z Bútor WebáruházA matracot és az ágyrácsot körülölelő, főként esztétikai jelentőségű ágykeret kiválasztásánál az adott hálószoba stílusát, az anyagot, a színeket is vegyük figyelembe. Manapság divatosak a különféle színekben kapható, kárpitozott ágykeretek, alacsonyabb vagy magasabb fejtámlával. A lábakon álló, kecses vonalú, díszes fémkerettel ellátott modellek a romantikus hangulatú, vintage stílusú hálókban mutatnak a legjobban, míg a letisztult vonalvezetésű fa ágyak a skandináv hangulatot erősíthetik. A kárpitozott, akár tűzéssel dekorált, fejtámlás ágyak között is találunk olyat, amely alul fiókokkal, rekeszekkel kombináltak, így a modern stílust képviselve, praktikus funkciót is betöltenek.

Az idei év trendje a hálószoba vonatkozásában is hozott néhány izgalmas újdonságot. Lehet, hogy korábban kevésbé volt elképzelhető, de ma már simán belefér az olyan sötét színek használata az ágyak, a falak vagy éppen a kiegészítők tekintetében, mint a lila, az éjkék, a smaragdzöld vagy éppen a szürke. A natúr, természetes anyagok szintén divatosak, ha tehát inkább a világos színek hívei vagyunk, a rattan asztalka vagy ülőke, a vesszőből font kiegészítők megfelelő dekorációs elemek lehetnek az egyszerűbb vonalvezetésű, szellősen elhelyezett, inkább világos árnyalatú hálószoba bútorok mellett. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hálószoba