A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

KÖZÉPPONTBAN AZ ÁGYUNK

2018. 06. 15. 12:52:22

Lehet klasszikus, modern vagy éppen vidéki stílusú, a hálószoba ideális esetben egy szerethető, békés miliő, ahol kiszakadva a hétköznapok pörgéséből ellazulhatunk, kikapcsolódhatunk.

HALMAR SANTINO ÁGYKERET - A-Z Bútor WebáruházA pihenés, a nyugalom, az intimitás helyszínéül szolgáló hálószoba berendezésének központi eleme, és sokszor a fókuszpontja is az ágy, amelynek nyilvánvalóan kényelmesnek kell lennie, ugyanakkor küllemében is illeszkednie kell a berendezés hangulatához.

A kényelmet elsősorban a megfelelő ágyméret és a jól megválasztott matrac biztosítja. A lehetőségekhez mérten érdemesebb nagyobb modellben gondolkodni, amely a testmagasságnál nagyjából 20 cm-rel hosszabb, és egy személyre számolva legalább a 80-90 cm-es szélességet eléri. A matrac mondhatni, az ágy lelke, nagyon sokat javíthat vagy ronthat az alvás, a pihenés minőségén. Igény szerint, különböző keménységűek közül választhatunk, de lényeges szempont, hogy tökéletesen támassza alá a testet, illetve a különböző súlyú testrészeket. (A témával kapcsolatban lásd korábbi bejegyzésünket: Ágymatrac – a tökéletes pihenés biztosítéka címmel).

gyerekágyAhogy a matracot, úgy az ágyrácsot is az adott ágykerettel együtt, vagy külön is megvásárolhatjuk a különböző típusok széles választékából. A legegyszerűbbek a lécezett ágyrácsok, amelyek hevederrel összefogott, általában fenyőfa lécekből állnak, megtartják a matracot és szellőzését biztosítják. A másik kategóriába tartozó rugalmas keresztléces, vagy farugós ágyrácsok is különféle minőségben elérhetőek. Ezek közül inkább a sűrűbb keresztlécekkel ellátott rácsok azok, amelyek jobb tartást biztosítanak, a ritkább lécezés megtörheti a matracot, emiatt az kevésbé jól támasztja alá a testet, illetve a matrac élettartama is csökkenhet. A rugalmas, minőségi, keresztléces ágyrácsok általában 26-28 keresztlécből állnak, eltérő kialakításúak, és találni köztük állítható funkcióval rendelkezőt is. Ezeknél a praktikus modelleknél emelhető a fej-, a lábrész, vagy akár mindkettő mechanikusan, illetve motoros kivitelezéssel, távirányító segítségével. Külön kategóriát alkotnak a modul ágyrácsok, amelyek esetében speciális kialakítású, műanyag tappancsok, azaz modulok helyettesítik a fa keresztlécek egy részét, vagy egészét.

HALMAR LIMA LOZ ÁGYKERET - A-Z Bútor WebáruházA matracot és az ágyrácsot körülölelő, főként esztétikai jelentőségű ágykeret kiválasztásánál az adott hálószoba stílusát, az anyagot, a színeket is vegyük figyelembe. Manapság divatosak a különféle színekben kapható, kárpitozott ágykeretek, alacsonyabb vagy magasabb fejtámlával. A lábakon álló, kecses vonalú, díszes fémkerettel ellátott modellek a romantikus hangulatú, vintage stílusú hálókban mutatnak a legjobban, míg a letisztult vonalvezetésű fa ágyak a skandináv hangulatot erősíthetik. A kárpitozott, akár tűzéssel dekorált, fejtámlás ágyak között is találunk olyat, amely alul fiókokkal, rekeszekkel kombináltak, így a modern stílust képviselve, praktikus funkciót is betöltenek.

Az idei év trendje a hálószoba vonatkozásában is hozott néhány izgalmas újdonságot. Lehet, hogy korábban kevésbé volt elképzelhető, de ma már simán belefér az olyan sötét színek használata az ágyak, a falak vagy éppen a kiegészítők tekintetében, mint a lila, az éjkék, a smaragdzöld vagy éppen a szürke. A natúr, természetes anyagok szintén divatosak, ha tehát inkább a világos színek hívei vagyunk, a rattan asztalka vagy ülőke, a vesszőből font kiegészítők megfelelő dekorációs elemek lehetnek az egyszerűbb vonalvezetésű, szellősen elhelyezett, inkább világos árnyalatú hálószoba bútorok mellett. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hálószoba