A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

LAKBERENDEZÉS VIDÉKI, COUNTRY STÍLUSBAN

2018. 04. 24. 14:25:15

A vidéki, vagy country stílus fő törekvése a békés, harmonikus, nyugalmat árasztó otthon létrehozása. Ez a természetközeli lakberendezési irányzat ma már nem csupán a zsúfolt, nagyvárosoktól távoli, csendes vidékeken, hanem kertvárosi, vagy akár belvárosi otthonokban is népszerű lehet.

elegáns és modern otthonAz Angliából induló irányzatnak sokféle változata van, melyek közül talán a provanszi, toszkán, amerikai, skandináv vidéki stílusok a legismertebbek. Az adott tájegységhez köthető, sajátos jegyeket hordoznak, amelyek alapján jól megkülönböztethetőek, miközben az otthonosság, a személyes, könnyed, nyugalmas hangulat mindegyiknél megtalálható. Ahogy a természetes anyagok is, úgymint a fa, a kő, a tégla, a kerámia, a textilek. A vidéki stílus nagy előnye, hogy nagyon jól variálható más stílusokkal is, a régi tárgyak a modernekkel is. A romantikus jegyekkel elegyített elegáns, francia könnyedségű provanszi stílusra főként a fa és az antikolt, világos színű kovácsoltvas anyagok jellemzőek, valamint a virágos, csíkos, kockás motívumok és kézműves tárgyak.

vidéki stílusú hálószobaA skandináv változat az egyszerűség és a természetesség hangsúlyozásával teremt vonzó és nyugalmas otthont, ahol a visszafogott minták, puha szőnyegek, a mesterséges világítás mellett a gyertyák meleg fénye, a kreatív tárolóhelyek, a fából készült bútorok kényelme adja a meghittség és praktikum sajátos elegyét. Az angol vidéki stílus a régi idők, mezőgazdaságából élő gazdáinak otthonából merít, amelynek fókuszában a konyha áll, a maga tradicionális kerámiáival, porcelánjaival, használati tárgyaival, szalonjaiban mintás, kárpitozott bútorokkal, füles fotelekkel, kandallóval. A mediterrán, toszkán hangulatú otthonokat az energikus színek, a piros, a terrakotta, a sárga, a barna jellemzik, a burkolatokon megjelenő növényi motívumokkal, tömörfa bútorokkal, cserepes zöldnövényekkel, tágas terekkel, a konyhában a monumentális fa étkezőasztallal, nyitott polcokkal, és persze sok-sok természetes fénnyel. A vidéki stílus egyébként is nagy hangsúlyt fektet a család központi terére, a nagyméretű konyhára. Az amerikai, vidéki stílusú konyha elemei a középen elhelyezkedő konyhasziget köré csoportosulnak, a konyha egyben étkező és közösségi térként is funkcionál, de a lakás többi részét is elegáns, tágas terek jellemzik, fehér falakkal, lágy színekkel.

Általában is elmondható, hogy a vidéki stílusú otthon berendezését adó bútorok a lakók számára kedves, értékes darabok, amelyek sokszor kopottak, vagy mesterségesen koptatottak, antikoltak, de mindenképpen magukon őrzik a régi idők hangulatát. A színvilág tekintetében igen sokféle, hiszen a fehér, a pasztell és az élénk színek is megtalálhatóak itt, ahogy a motívumok is számos variációban lehetnek jelen. A természetközeliség, mint a stílus sajátossága, az anyagokban jelenik meg elsősorban, ezek közül is a fa, a kő, a réz, a kovácsoltvas, és persze a textilek a jellemzőek. A vidéki stílusú lakást kombinálhatjuk a modernnel, a letisztult vonalvezetésű új darabokat a régies hangulatú bútorokkal, a rusztikus motívumokkal.

Vidéki stílus a városban

vidéki stílusú, városi fürdőszobaTény, hogy ennek a stílusnak tér kell, ezért leginkább családi házban állja meg a helyét, de néhány elemét becsempészve egy városi lakásban is, igazán játékos, könnyed miliőt kaphatunk.

A már sokszor emlegetett konyha az, amely akár egy kicsit nagyobb méretekkel rendelkező belvárosi lakásban is gond nélkül country stílusúvá varázsolható. A nyerstéglával kirakott konyhapult, a fehérre mázolt, kopottas kredenc, a fiókok helyett vesszőkosaras tárolóhelyek, a régies használati tárgyak, a csatos üvegek, kerámiaedények, bádogedények, a szőttesek, vászonterítők, a fa étkezőbútorok, a rusztikus kőburkolat, a klasszikus piros-fehér kockás textilek sajátosan vidéki hangulatot adnak.

A fürdőszoba szintén berendezhető ilyen stílusban, anélkül, hogy a kényelméről lemondanánk. A lábas kád, a réz csaptelepek, a két oldalán falikaros lámpatesttel megvilágított, patinás keretezésű falitükör, a szárított virágok nem csak hangulatosak, hanem igazi spa élményt is nyújthatnak.

A konyha és fürdőszoba mellett a hálószoba is jó terepe lehet a romantikus fűszerezésű, vidéki stílus megjelenésének. Fodros függönnyel, egy antik hatású franciaággyal néhány virágmintás díszpárnával, csipkézett, hófehér ágyneművel, ágytakaróval, esetleg egy vintage fésülködő asztallal berendezve egy igazán különleges helyen hajthatjuk álomra a fejünket.

Tekintse meg vidéki stílusú bútoraink kínálatát!

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezési stílusok