A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

LAKBERENDEZÉSI AJÁNDÉKÖTLETEK KARÁCSONYRA

2018. 10. 26. 14:34:57

A kisebb bútorokkal, kiegészítőkkel, dekorációs elemekkel karácsonykor is meglepetést szerezhetünk szeretteinknek. Persze, mint minden ajándék esetén, érdemes előre tervezni, átgondolni, mi is lenne a stílusában, kinézetében és használati értékében legmegfelelőbb választás.

pasztell színű nappaliEhhez a lakberendezési tárgyak számos kategóriája nyújt alternatívát, amennyiben ismerjük az ajándékozott ízlését, otthonát. Nem kell feltétlenül nagy dolgokban gondolkodni, a nagyobb, alapvető lakberendezési tárgyakról jobb, ha a leendő tulajdonosuk dönt, ám a kisebb bútorok, kiegészítők szép és hasznos ajándékok lehetnek.

pasztell színű nappaliÍgy például az ülőalkalmatosságok. A több kényelmi funkcióval is ellátott relax fotellel elsősorban talán az idősebb generáció számára okozhatunk örömet. Ezek a fotelek általában alapszínekben elérhetőek, fekete, barna, bézs, szürke árnyalatokban, így nem okoz nehézséget a megfelelő szín kiválasztása. Arra viszont ügyeljünk, hogy az ajándékozott számára is könnyen használható modellt válasszunk, az erőnlétének megfelelően motoros kivitelezésű vagy mechanikusan állítható fajtát. A relax fotelek mellett, klasszikus vagy éppen trendi kialakítású hintaszéket is ajándékozhatunk, ugyanakkor jó választás lehet egy különleges, mutatós karosszék is. Ez esetben viszont nem árt, ha jól ismerjük a lakás színvilágát, stílusát, hiszen számtalan formában, színben, mintában, anyagban kaphatóak, a klasszikus, füles fotelektől kezdve a retro, a modern, vagy az egészen újszerű, trendi modellekig. A fotelek egyébként is nagyon divatosak most, akár a nappali fókuszpontjaként, akár egy barátságos olvasó- vagy dolgozósarok elemeként. De ne feledkezzünk meg a forgószékről sem, amely bármely generáció számára ideális ajándék lehet, ha nem csak kinézetében, hanem méreteiben is megfelelő.

A kisebb kiegészítők közül szóba jöhet egy karakteres állólámpa, zsúrkocsi, a közkedvelt ülőke vagy puff, illetve egy stílusos lerakóasztal, vagy puha takaró, párna is.

Sokan karácsonykor szembesülnek azzal, hogy a karácsonyi látogatók, vagy az időközben kibővült család fogadáshoz nincs elegendő étkezőszék, vagy éppen az étkezőasztalból lenne szükség nagyobbra, ezért meglepnék magukat új darabokkal. Akár másoknak, akár magunknak szeretnénk ajándékozni, a webáruházból történő rendeléseket ne halasszuk az utolsó pillanatra. Az év végi roham miatt a szállító cégek, futárszolgálatok nagyon leterheltek, a szállítási idők jelentősen megnövekedhetnek. Hogy mindenki időben kézhez kaphassa a csomagokat, érdemes előre tervezni és nem késve cselekedni.

pasztell színű nappaliKarácsonyi dekorációs színek

Évről-évre a karácsonyi dekorációs trend is megújul. Persze vannak örök ünnepi színösszeállítások, amelyek nem mennek ki a divatból. Ha stílusosak akarunk lenni, a karácsonyfa, a dekorációk, illetve az ünnepi asztal színeit is egymással harmonizálva válogassuk. A klasszikus díszek, a mikulás, a szánkó, az angyalka vagy éppen a hóember figurái sokak gyerekkori karácsonyát idézik, a dekorációk pedig az ünnep hagyományos színeit hozzák: a zöldet, a pirosat a hófehérrel kiegészülve. 
A bordó, az arany és a fehér elegáns kombinációi mind az ünnepi asztalnak, mind az üveg, kerámia vagy plüss anyagokból készült lakásdíszeknek. A fehér és az ezüst továbbra is népszerűek, hideg, ám ragyogó hatást nyújtanak a gyertyák, textilek és egyéb karácsonyi dekorációk színeiként. A természet ihlette natúr stílusú díszítések, a fa árnyalatok és anyagok, a puha textilek, az erdő zöldje és aranybarnája egyre inkább kedvelt összeállítások, míg az ünnepi dekoráció újdonsága a különleges, romantikus stílus, amelyben fő szerepet kapnak a rózsaszín szolid árnyalatai a matt vagy selyemfényű fehérrel kombinálva.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: hír ajándékötlet