A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

LAKJUK BE A TERASZT!

2021. 04. 30. 09:40:00

Az otthonunk stílusához illő terasz vagy balkon a pihenés és kikapcsolódás ideális helyszíne lehet, ezért érdemes kényelmes és praktikus berendezésére törekedni. Eljött a tavasz, úgyhogy lakjuk be ismét a kertet, balkont, teraszt!

VIX 3 RÉSZES POLYRATTAN KERTI ÜLŐGARNITÚRA PÁRNÁKKAL, BÉZS - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZAz idei lakberendezési trendek a kerti bútoroknál is előtérbe helyezik a természetes anyagokat, a fát, a lent, a vesszőt, a valódi rattant, alapvetően a natúr anyagokat. A természetközeliség, a környezetvédelem, az újrahasznosítható anyagok használata egyre fontosabb szerepet kap a kültéri szobák kialakításánál is. Ennek megfelelően a második nappaliként funkcionáló terasz vagy erkély berendezéséhez választhatunk természetes, szizál vagy tengerifű szőnyegeket, vesszőkosaras lámpaburát, nádfonatú kiegészítőket, sok-sok zöldnövénnyel és színes textilekkel. A mű-, vagy valódi rattan bútorok mellett előtérbe helyeződnek a tömör fa, vagy ennek porszórt fémvázas kombinációjából létrehozott modellek. A kisebb étkező, kávézó szettek méreteiknél és elrendezhetőségüknél fogva praktikusan használhatóak a néhány négyzetméteres erkélyeken. Nem egy nagyobb darabból vágott, hanem jellemzően, lécezett kialakítású fafelületek jelennek meg a székeknél, asztaloknál, napozóágyaknál. A favázas kanapékat, foteleket, klasszikus padokat színes szövetpárnák teszik kényelmesebbé. A rusztikus fa bútorokkal berendezett kerti egységet pedig okker, zöld, antracit vagy éppen levendula színű párnákkal, dekorációkkal, textilekkel egészíthetjük ki.

A szabadban töltött esték hangulatához a jól megtervezett fények elengedhetetlenek. Divatosak a különféle fényfüzérek, a környezetarát szolárlámpák, a földbe szúrt fáklyák, az asztalokon pedig a teríték részeiként a LED-es vagy akkumulátoros lámpások.

Árnyékolás

Bármennyire is kedveljük a nyári napfényt és a meleget, vannak időszakok és helyzetek, amikor tanácsos a hűvösebb árnyékot választani, különösen a déli, kora délutáni időszakban ajánlott kerülni a tűző napot. Az étkezések is komfortosabbak az árnyas helyeken, de például a könyv-, vagy a monitoron történő olvasás sem tesz jót a szemnek a nagyon erős fényben. VIX BEHÚZHATÓ OLDALSÓ NAPELLENZŐ, 140 CM, KRÉMSZÍNŰ - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZ

Az árnyékolásra legegyszerűbb megoldás a kerti teraszokon és balkonokon egyaránt bevethető talpas napernyő. Lehetőleg olyan, amely a nap járásához igazítható, mozgatható, változtatható a magassága és dőlésszöge is, kisebb erkélyeken pedig ezek falhoz, korláthoz rögzíthető, akár félköríves változata. A különféle színekben és méretekben kapható napvitorlák is jó szolgálatot tehetnek az intenzív napsugarak ellen, amelyek sarkaiknál egyszerűen rögzíthetőek. Ennél komolyabb szerelési munkát igényelnek a kitekerhető napellenzők, az érzékelőkkel ellátott, motoros változatok önműködően nyílnak az erős napfényre és csukódnak be borús időben, esőben vagy szélben.

A kertek, teraszok praktikus kiegészítői az összecsukható, oldalsó napellenzők, nem csupán árnyékot biztosítanak, védenek a széltől, vízhatlanok és térelválasztó funkciójuk is van, akárcsak ezek kistestvérei, a hasonló funkciókkal bíró erkélyparavánok, melyek a privát szféra megteremtésében is segíthetnek

 

Tartalomhoz tartozó címkék: árnyékolás kert és terasz