A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

LÁMPÁK – AZ OTTHON HANGULATFELELŐSEI

2019. 07. 18. 14:26:35

A lámpák funkcionális szerepükön túl, a lakás díszei is, amennyiben formában és színben harmonizálnak a berendezéssel. A megfelelő, jól tervezett világításnak meghatározó szerepe van a hangulatos otthon kialakításában. ÁLLÓLÁMPA - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZ

A nappali, természetes fényeken kívül, a különböző helyiségekben eltérő világítás szükséges a szoba funkciójához, az ott végzett tevékenységekhez illeszkedően, továbbá a tér méretének, belmagasságának, berendezésének és színeinek figyelembevételével. Lehetőleg ne egy fényforrásban gondolkodjunk, célszerű, ha több, különböző erősségű és fényszórású világítótestet helyezünk el a megfelelő helyekre. Tehát az általános világítást adó, mennyezeti lámpa mellett használjunk direkt fényeket is, amelyek erősebben és célzottan a munka, a főzés, vagy éppen az olvasás területére irányulnak, illetve érdemes hangulatfényeket is beiktatni, amelyek például polcon, sarokban vagy egy kép felett elhelyezve hangsúlyoznak bizonyos felületeteket.

A nappaliban a szórt fényű függőlámpán kívül ideális a kanapénál, vagy olvasósarokban az állólámpa, amely fényerősségtől függően irányított-, vagy hangulatvilágítást nyújt. Ugyanakkor a televízió mögé, vagy a polcok megvilágításához direkt fényeket is elhelyezhetünk.

Az étkezőben a belmagassághoz és az asztal méretéhez igazodó lámpa dukál. Az étkezőasztal középvonala mentén, és afelett 60-70 centiméterrel belógó, egy vagy több búrával rendelkező világítótest lefelé szórt fényével a bútorzat teljes felületét megvilágítja. A konyhában inkább a hideg fehér fény javasolt, a munkapultot jól megvilágító, a felső konyhaszekrény aljára vagy a falra szerelt, teljes hosszon végig futó lámpákkal. TRIKA FÜGGŐLÁMPA - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZ

A hálószoba nyugodt légköréhez lágyabb fényeket használjunk, míg az éjjeliszekrényen, vagy az ágy két oldalán elhelyezett irányítható fényű olvasólámpák mellett hangulatfényt adó, éjjeli lámpákat is beszerezhetünk.

A fürdőszobában a környezeti hatások, így elsősorban a víz, a pára elleni, IP-védett lámpákat és kapcsolókat célszerű felszerelni, a tükrök mellett erős fényforrású modellek az ideálisak, de emellett itt is gondolkodhatunk olyan hangulatfényekben, amelyek a kellemes ellazuláshoz, az otthoni wellness élményhez járulnak hozzá.

Az idei trendek a minél nagyobb területről és minél több helyről érkező megvilágítást helyezik előtérbe, így például a mennyezeti lámpáknál a széttartó, széles területnek fényt adó modelleket. Az állólámpák márványtalpú változatai mellett, a változatos formájú, fényes sárgaréz búrák divatosak, sajátos megjelenésük miatt több stílushoz is passzolnak. A túlméretezett lámpafejek karakteres elemei lehetnek a mai modern otthonoknak, ugyanakkor a klasszikus, kristályfüggőkkel csillogó modellek, vagy a vintage stílusú, rusztikus darabok, illetve az aszimmetrikusan elhelyezett ipari jellegű függőlámpák is divatosak.

Tartalomhoz tartozó címkék: lámpa, világítás