A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

MUNKA ÉS TANULÁS OTTHON

2018. 07. 27. 13:54:38

Az otthonról történő munkavégzés, vagy bizonyos ügyek intézése kényelmesebb és hatékonyabb a megfelelő körülmények megteremtésével. És nem csupán a felnőttek esetében, a fiatalok iskolai feladataihoz, tanulmányaihoz is elengedhetetlen egy jól felszerelt, ideális munkakörnyezet berendezése.

HALMAR LIMA B-1 ÍRÓASZTAL - A-Z Bútor WebáruházHa otthonról dolgozunk

Az otthonról végzett munka esetében is fontos a praktikumra törekvés, hogy akárcsak az irodai környezetben, lehetőleg kézre essenek a feladatok elvégzéséhez szükséges eszközök. Ha megoldható, olyan helyen rendezzük be ezt a teret, ahol a napi feladatokat megfelelő mennyiségű természetes fényben láthatjuk el. Ott, ahol elegendő konnektor áll rendelkezésre a számítógép, az estébe hajló munkához szükséges fényforrás működtetéséhez, telefon feltöltéséhez. A kusza hosszabbítók, elosztók rendezetlensége nem csak látványnak rossz, nem segíti a hatékony, nyugodt tevékenységet sem.

A nyugalmas környezet megteremtése fontos feltétele az otthoni munkának, amelyet a megfelelő színek kiválasztásával alapozhatunk meg.  A fehér vagy világos színek kombinálása a friss zöldekkel, kékekkel, virágos mintázatokkal fokozzák a kreativitást, ezért bármelyik jó választás a munkaterület domináns színeként.

HALMAR B-33 ÍRÓASZTAL - A-Z Bútor WebáruházBizonyosodjunk meg arról, hogy a munkavégzéshez elengedhetetlen íróasztal a megfelelő magasságú. Ebből a 70 cm körüli méret a legideálisabb, amelyen a számítógép monitorját úgy tudjuk elhelyezni, hogy az ne legyen az ablakkal szemben, így a képernyő zavaró visszatükröződését elkerülhetjük. A szőnyeg használata attól is függ, milyen széket, illetve forgószéket használunk. A parkettagörgős forgószékek nem karcolják a parkettát, míg a normál görgős, vagy görgő nélküli irodai székek alatt a rövid szálmagasságú szőnyeg az optimális. Amennyiben a nappaliban vagy valamelyik szobában alakítunk ki dolgozósarkot, e külön kis területet eltérő, de stílusában harmonizáló, más árnyalatú falrésszel, szőnyeggel, padlószínnel, vagy tapétával, polcokkal jelezhetjük. Előfordul, hogy akár két munkaterületre is szükség van a családban, ehhez pedig praktikus megoldás egy nagyobb, dupla íróasztal, amelynek kialakítása lehetővé teszi, hogy egymással szemben ülve dolgozhassanak, ki-ki a saját kis irodai territóriumát használva. Talán kicsit egyszerűbb a helyzet, ha a munkához egy különálló dolgozószoba áll rendelkezésre, így komplett, irodai elemes bútorral is berendezhető, amely a különböző méretű és kialakítású íróasztalon, számítógépasztalon kívül különféle irattartó szekrényeket, nyitott vagy zárt polcokat is tartalmaz. Az irodabútorok idei trendje a természetes anyagokat helyezi előtérbe, így például a fa vagy fahatású bútorok a klasszikus, modern, vagy éppen rusztikus stílusú, otthoni dolgozószobák berendezéseként is divatosak.

Ha otthon tanulunk

HALMAR B-30 ÍRÓASZTAL - A-Z Bútor WebáruházPersze lehet, hogy nem otthonról végezzük a munkánkat, de amennyiben gyerek van a családban, számára lényeges az inspiráló, tanulásra alkalmas hely megteremtése, amely a gyerek vagy tinédzser birodalom szerves részét képezi. A kamasz szobája olyan privát szféra, ahol a barátait fogadja, amely a pihenés, a kikapcsolódás és a tanulás területe is egyben. A kicsiből szélsebesen kamasszá váló gyermekünk ízlése is viszonylag gyorsan változhat, ezért a kezdetekkor érdemes a későbbiekben könnyen variálható, frissíthető falszínekben, dekorációkban, kiegészítőkben gondolkodni. A tinédzserévek alatt dominánsak az otthon végzett iskolai feladatok, ezért szükség van egy rendszerezett tanulósarokra, amelynek minimális alapdarabjai az íróasztal és a szék, no és persze a tárolóhelyek. Íróasztalból érdemes jó minőségű modellt vásárolni, amely állítható magasságával, dönthető asztallapjával a későbbiekben, a testmagasság változásával is jól használható. A tanuláshoz szükséges eszközök tárolására célszerűek a fiókos kiegészítésű asztalok, vagy a hasonló stílusú konténerek, fiókos komódok is. Az íróasztal mellett a megfelelő forgószék a kicsi és nagyobb gyerekek számára is fontos. A kisebbeknek a színes, mintás, vagy éppen a kedvenc figurával ihletett forgószékek, illetve az idősebb korig is használható ergonomikus modellek (ezekről lsd.: Ergonomikus bútorok a gyerekszobában című bejegyzésünket), míg a nagyobbaknak már a görgős vagy irodai székek, vagy trendi irodai fotelek közül is válogathatunk.

Tekintse meg iskolakezdési akciós ajánlatunkat!