A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

MUNKA ÉS TANULÁS OTTHON

2018. 07. 27. 13:54:38

Az otthonról történő munkavégzés, vagy bizonyos ügyek intézése kényelmesebb és hatékonyabb a megfelelő körülmények megteremtésével. És nem csupán a felnőttek esetében, a fiatalok iskolai feladataihoz, tanulmányaihoz is elengedhetetlen egy jól felszerelt, ideális munkakörnyezet berendezése.

HALMAR LIMA B-1 ÍRÓASZTAL - A-Z Bútor WebáruházHa otthonról dolgozunk

Az otthonról végzett munka esetében is fontos a praktikumra törekvés, hogy akárcsak az irodai környezetben, lehetőleg kézre essenek a feladatok elvégzéséhez szükséges eszközök. Ha megoldható, olyan helyen rendezzük be ezt a teret, ahol a napi feladatokat megfelelő mennyiségű természetes fényben láthatjuk el. Ott, ahol elegendő konnektor áll rendelkezésre a számítógép, az estébe hajló munkához szükséges fényforrás működtetéséhez, telefon feltöltéséhez. A kusza hosszabbítók, elosztók rendezetlensége nem csak látványnak rossz, nem segíti a hatékony, nyugodt tevékenységet sem.

A nyugalmas környezet megteremtése fontos feltétele az otthoni munkának, amelyet a megfelelő színek kiválasztásával alapozhatunk meg.  A fehér vagy világos színek kombinálása a friss zöldekkel, kékekkel, virágos mintázatokkal fokozzák a kreativitást, ezért bármelyik jó választás a munkaterület domináns színeként.

HALMAR B-33 ÍRÓASZTAL - A-Z Bútor WebáruházBizonyosodjunk meg arról, hogy a munkavégzéshez elengedhetetlen íróasztal a megfelelő magasságú. Ebből a 70 cm körüli méret a legideálisabb, amelyen a számítógép monitorját úgy tudjuk elhelyezni, hogy az ne legyen az ablakkal szemben, így a képernyő zavaró visszatükröződését elkerülhetjük. A szőnyeg használata attól is függ, milyen széket, illetve forgószéket használunk. A parkettagörgős forgószékek nem karcolják a parkettát, míg a normál görgős, vagy görgő nélküli irodai székek alatt a rövid szálmagasságú szőnyeg az optimális. Amennyiben a nappaliban vagy valamelyik szobában alakítunk ki dolgozósarkot, e külön kis területet eltérő, de stílusában harmonizáló, más árnyalatú falrésszel, szőnyeggel, padlószínnel, vagy tapétával, polcokkal jelezhetjük. Előfordul, hogy akár két munkaterületre is szükség van a családban, ehhez pedig praktikus megoldás egy nagyobb, dupla íróasztal, amelynek kialakítása lehetővé teszi, hogy egymással szemben ülve dolgozhassanak, ki-ki a saját kis irodai territóriumát használva. Talán kicsit egyszerűbb a helyzet, ha a munkához egy különálló dolgozószoba áll rendelkezésre, így komplett, irodai elemes bútorral is berendezhető, amely a különböző méretű és kialakítású íróasztalon, számítógépasztalon kívül különféle irattartó szekrényeket, nyitott vagy zárt polcokat is tartalmaz. Az irodabútorok idei trendje a természetes anyagokat helyezi előtérbe, így például a fa vagy fahatású bútorok a klasszikus, modern, vagy éppen rusztikus stílusú, otthoni dolgozószobák berendezéseként is divatosak.

Ha otthon tanulunk

HALMAR B-30 ÍRÓASZTAL - A-Z Bútor WebáruházPersze lehet, hogy nem otthonról végezzük a munkánkat, de amennyiben gyerek van a családban, számára lényeges az inspiráló, tanulásra alkalmas hely megteremtése, amely a gyerek vagy tinédzser birodalom szerves részét képezi. A kamasz szobája olyan privát szféra, ahol a barátait fogadja, amely a pihenés, a kikapcsolódás és a tanulás területe is egyben. A kicsiből szélsebesen kamasszá váló gyermekünk ízlése is viszonylag gyorsan változhat, ezért a kezdetekkor érdemes a későbbiekben könnyen variálható, frissíthető falszínekben, dekorációkban, kiegészítőkben gondolkodni. A tinédzserévek alatt dominánsak az otthon végzett iskolai feladatok, ezért szükség van egy rendszerezett tanulósarokra, amelynek minimális alapdarabjai az íróasztal és a szék, no és persze a tárolóhelyek. Íróasztalból érdemes jó minőségű modellt vásárolni, amely állítható magasságával, dönthető asztallapjával a későbbiekben, a testmagasság változásával is jól használható. A tanuláshoz szükséges eszközök tárolására célszerűek a fiókos kiegészítésű asztalok, vagy a hasonló stílusú konténerek, fiókos komódok is. Az íróasztal mellett a megfelelő forgószék a kicsi és nagyobb gyerekek számára is fontos. A kisebbeknek a színes, mintás, vagy éppen a kedvenc figurával ihletett forgószékek, illetve az idősebb korig is használható ergonomikus modellek (ezekről lsd.: Ergonomikus bútorok a gyerekszobában című bejegyzésünket), míg a nagyobbaknak már a görgős vagy irodai székek, vagy trendi irodai fotelek közül is válogathatunk.

Tekintse meg iskolakezdési akciós ajánlatunkat!