A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Választását később bármikor módosíthatja. Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben: Adatvédelmi tájékoztató
Menü

NAPPALI FEKETE-FEHÉRBEN

2016. 06. 02. 13:54:34

CAMA SAMBA C NAPPALI BÚTOR SZETT - A-Z Bútor WebáruházA fekete és a fehér valószínűleg soha nem megy ki a divatból, hiszen külön-külön és egymást kiegészítő színkombinációként is nagyon népszerűek. Uralkodó kettősük a lakberendezésben talán a nappalikban jelenik meg legtöbbször.

A nappali otthonunk központi része, igényeinkhez illeszkedve több funkciót is ellát, ezért fontos, hogy kényelmes, harmonikus, ízléses, megoldásaiban praktikus legyen. Berendezésekor kerüljük a zsúfoltságot, azaz lehetőleg törekedjünk arra, hogy az ülőalkalmatosságokon, a dohányzóasztalon, polcokon kívül ne terheljük túl bútorokkal. Ruhásszekrényt lehetőleg ne tegyünk a nappaliba, célszerűbb a zárt vagy üveges szekrények falra szerelhető változatával megoldani a kisebb tárgyak elhelyezését.

Amennyiben a nappali színeinek tekintetében fekete-fehérben gondolkodunk, érdemes figyelembe venni a szoba tájolását, a kevésbé világos, északi fekvés esetén inkább a fehér színek legyenek a hangsúlyosak, míg a nagy ablakfelületekkel rendelkező, naposabb lakótérben bátrabban használható a fekete is.

elegáns nappaliA fehér derűsebbé tesz, nyugtat, tisztaságot sugall, és optikailag tágítja a teret, a fekete pedig erővel, méltósággal bír és valamiféle titokzatosságot is sejtet. Egy lakótérben a túl sok fehér, vagy a túl sok fekete nyomasztó is lehet, ám ha a színpáros használatakor megtaláljuk a kellő egyensúlyt, elegáns és harmonikus nappalit alakíthatunk ki.

A nappali falát célszerűbb fehérre festeni, így tágíthatjuk és világossá varázsolhatjuk a teret, a feketét esetleg a mintás, vagy csíkos variációjában használhatjuk a falakon, míg a padlón minden további nélkül dominálhat a fekete szín. Arra minden esetre érdemes odafigyelni, hogy a fekete és a fehér ne egyenlő arányban legyen jelen a szobában, mert ezzel egy túlzott vibráló hatást idézhetünk elő, ezért inkább csak az egyik szín legyen a meghatározó.

Természetesen a bútorzat, a polcok, szekrények, dohányzóasztalok, ülőgarnitúrák, fotelek fehér-fekete színekben is szabadon variálhatóak, a lényeg, hogy meglegyen a megfelelő összhatás. A modern és letisztult vonalú Cama bútorok nagy előnye például, hogy különféle szettjei igény szerint, fekete vagy fehér – néhány modell szilva, vagy sonoma tölgy – fényes front és oldallap kombinációkban választhatóak a minimalista stílusú nappalik berendezéséül. 

Színekkel párosítva

WECONhome SNAKE SZŐNYEG - A-Z Bútor WebáruházPersze a fekete-fehér kettősét picit izgalmasabbá is tehetjük a két szín valamely árnyalatának, vagy egy harmadik szín kiegészítésével is. Például egy halványsárga ülőzsámoly, vagy a kanapét díszítő párna, egy bordóra festett falrész, vagy fabetétes pult mind-mind alkalmas lehet erre. Ugyanakkor egy színes textil dekorációval, különleges mintázatú szőnyeg elhelyezésével is megtörhetjük a fekete-fehér szigorúbb eleganciáját, ezzel egy kis bohémságot csempészve az összképbe.

 

 

Nappali bútorok, dohányzóasztalok, lámpák, szőnyegek webáruházunkban széles választékban kaphatóak.