A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

NATÚR SZÍNEK ÉS TERMÉSZETES EGYSZERŰSÉG

2022. 08. 17. 14:50:20

Egy helyiség berendezését megelőzően érdemes meghatározni, hogy milyen színkombinációkat szeretnénk viszontlátni, melyek legyenek az alapszínek, milyen kontrasztokkal emelnénk ki a fókuszpontokat, mely kiegészítők illenek majd a tervezett színvilághoz.

SUMMER BREEZE, ESPRIT SZŐNYEG - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZHa döntöttünk a hangulat, a stílus jellemzőiről, hogy az adott miliő otthonos, meghitt vagy inkább merész, feltűnő legyen, gondoljuk végig azt is, hogy világos vagy inkább mélyebb színű teret szeretnénk-e.

Ezt követően, első lépésként az alapszíneket válasszuk ki, a padlóét és a falakét. Válasszuk ki a fókuszpontot vagy fókuszpontokat, azokat a részleteket, berendezési tárgyakat, amelyekre a figyelmet szeretnénk ráirányítani, az alapszínektől eltérő színnel, mintával, strukturált felülettel, kontraszttal hangsúlyozni. A kiegészítő tárgyakat és textileket a már meghatározott színvilághoz igazítsuk.

ESPRIT YODA GYEREKSZŐNYEG - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA monokróm színkombináció közkedvelt, egy adott szín különböző árnyalataiból, sötétből és világosból egyaránt összeállítható. A monotónia elkerülése érdekében mindenképp használjunk mintás vagy strukturált felületeket is a választott színből.

Ám jól tud működni egy alapszín és egy kontrasztszín párosítása, kétharmad-egyharmad arányú megjelenítése is. Ráadásul az időközben esetleg megunt kontrasztszínt bármikor lecserélhetjük, ezzel egy új és friss mixet alkotva.

A merészebbek három színből is összhangot teremthetnek. Ezek lehetnek mind erőteljes, vagy tört, illetve tiszta színek kombinációi, fél-egynegyed-egynegyed arányban.

Natúr színek, természetesség

A legutóbbi lakberendezési trendek között egyre népszerűbbek azok, amelyek a természetességet hangsúlyozzák. A fa, illetve fahatású bútorok, komódok, rusztikus étkező-, dohányzó-, vagy íróasztalok, a naturális dekorációk, a rattan, bambusz székek fokozzák a különleges atmoszférát.

Minden divatos, ami természetes, szelíd puhaságot kölcsönöz az adott térnek. Használhatjuk a fahéj, a narancs, a csokoládé, illetve a meleg őszi színeket, vagy skandináv harmóniát teremthetünk a tiszta, világos tónusokkal, kiegészítve bézzsel, halványkékkel, világosszürkével vagy zölddel. A textilekkel feldobott, melengető részletek, a kanapéra halmozott párnák, plédek, a bársony, a kötött, szőtt textilek, puffok, mobil ülőalkalmatosságok otthonossá, barátságossá teszik a nappalit. Minél több valódi anyagot használunk, annál komfortosabbá varázsolhatjuk.

Hangulatos fények

A természetesség, a környezettudatos szemlélet a lakberendezés többi, így például a világítás területén is megjelent. Ennek hatására közkedveltek a háncsból, bambuszból, rattanból, nádból, vagy éppen tengerifűből készült lámpabúrák. Az anyaghasználat miatt különleges alakzatban kivetülő fények izgalmas játéka nagyban emeli a szoba hangulatát. A fekete, a fehér, a szürke, a homok, az aranybarna, illetve, a gömb, henger vagy éppen szögletes lámpabúrák mind színeikben, mind formájukban nyugalmat árasztó kiegészítői a természetes egyszerűségre törekvő berendezésnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: bútor trendek