A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

OLVASÓSAROK - A NYUGALOM SZIGETE

2016. 09. 20. 13:20:27

Az olvasósarok kialakítása nem csak a nagy lakóterek kiváltsága lehet, kis lakásban is megvalósítható, hiszen minimális mennyiségű bútor elegendő hozzá, no meg egy kis fantázia, amelynek segítségével otthonunk egyik legkényelmesebb és leghangulatosabb pontját teremthetjük meg.

ESPRIT COSY GLAMOUR SZŐNYEG, FEHÉR - A-Z Bútor WebáruházMert kell egy kuckó, ahová félrevonulhatunk a reggeli kávét szürcsölgetve kedvenc magazinunk, ráérős délutánon egy jó könyv társaságában, vagy éppen egy fárasztó nap után zavartalanul zenét hallgathatni.

De hogyan is tehetjük kellemessé a nyugalom eme szigetét otthonunkban? A megfelelő kényelemmel és világítással. Az előbbihez elég egy kisebb kanapé vagy fotel, puha párnák, ízléses szőnyeg, utóbbihoz pedig egy hangulatos álló- vagy olvasólámpa.

A hely kiválasztását persze befolyásolja a lakás adottsága, de kedvenc szögletünket tulajdonképpen bármely pontján kialakíthatjuk, amelyet azért kedvelünk, mert szép kilátás nyílik onnan, mert az otthonunk legcsendesebb része, vagy éppen a kandalló meghitt közelsége vonzó. Kétség kívül ideális helyszín az ablak mellett kialakított olvasósarok, hiszen így nem csak a természetes fénymennyiséget használhatjuk az olvasáshoz, de az ablakon keresztüli bámészkodás is adott a kikapcsolódáshoz. Egy ablakfülkés beugróban, párnákkal színesített kanapén elheverve vonulhatunk el a külvilág zajától, míg egy kisebb lakásban az ablak közeli sarokban a puha szőnyegen elhelyezett kényelmes fotellel, állólámpával és lerakóasztallal alakíthatunk ki nyugalmas kuckót. Ugyanakkor jól kihasználhatóak a lépcső alatti helyek is, amelyek nem csak tárolásra alkalmasak, egy meredek lépcső alatt is berendezhetjük a magunk személyes kis terét, tervezéskor figyelve a pontos méretezésre, elegendő helyet hagyva a kényelmes felálláshoz, mozgáshoz. Az olvasósarok elképzelhetetlen könyvek, újságok nélkül, ezért nem csak stílusos, hanem célszerű is, ha könyvespolc, könyvszekrény is része ennek a térnek.

Sokan félig ülő, félig fekvő helyzetben szeretnek olvasni, amelyhez bátran választhatunk egy nagyméretű fotelt, akár lábtámasszal, vagy zsámollyal, de egy állítható relax fotel is jó döntés lehet, a lényeg, hogy kedvenc pihenő pozíciónkat, kényelmesen és hosszasabban meg tudjuk tartani.

A természetes fény mellett, vagy annak híján irányított fényű, állítható, forgatható lámpát használjunk, hogy fényével ne zavarjunk másokat, miközben egyik kedvenc időtöltésünknek, az olvasásnak adózunk. A lerakóasztal nem csak dekorációs elem lehet, praktikus és komfortemelő darabja is egy olvasósaroknak, amelyre poharat, mobilt vagy akár egy csokor virágot is elhelyezhetünk. A folyóiratok, magazinok tárolására számtalan, stílusos újságtartó kosár közül válogathatunk, ugyanakkor nem felejtkezhetünk el a táblagépek, laptopok elhelyezéséről sem, amelyhez ölbe, vagy a fotel mellé helyezhető, billenthető vagy fix lappal ellátott laptop tartók alkalmasak.  

Tartalomhoz tartozó címkék: szék szőnyeg lámpa, világítás