A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

OTTHONI DOLGOZÓSAROK

2017. 10. 20. 11:30:13

HALMAR B-30 ÍRÓASZTAL - A-Z Bútor WebáruházHa különálló dolgozószoba nem is, de egy dolgozósarok vagy a számítógép használatához, hivatalos ügyek intézéséhez, dokumentumok tárolásához kialakított hely általában minden otthonban megtalálható akkor is, ha nem onnan dolgozunk. Ennek berendezése pedig néhány bútordarabbal is megoldható.

Jóllehet, bejegyzésünk témája a dolgozósarok, „nagytestvéréről” a dolgozószobáról is érdemes néhány szót ejteni, hiszen kialakításuk, berendezésük szempontjából több közös vonásuk is van. Mindkét esetben a vezérlőelv a harmónia, a praktikum és persze a kényelem együttese legyen. Törekedjünk szellősen elhelyezni a bútorokat úgy, hogy a közlekedési útvonalakon ne ütközzünk akadályokba. Az irattartó szekrények, fiókok kinyitását, a forgószék mozgását lehetőleg semmi ne gátolja, hiszen zavaró és bosszantó lehet, ha félig nyitható fiókban vagy szekrényben vagyunk kénytelenek kotorászni, keresgélni, vagy ha székünket helyhiány miatt csak kisebb mutatvány által tudjuk elfoglalni. A munkakörnyezetünket tegyük személyesebbé fotóval, dekorációs tárggyal, zöld növénnyel, de óvakodjunk attól, hogy ezt eltúlozzuk, kerüljük a vásári kirakodó asztal érzetet. A megvilágítás szempontjából a természetes fény a legjobb, míg a lámpákból az asztali lámpa, állólámpa irányítható, inkább hidegebb fényei alkalmasak a munkavégzéshez.

Dolgozósarok

HALMAR B-34 ÍRÓASZTAL - A-Z Bútor WebáruházHa otthonról dolgozunk, vagy csupán a hivatalos dolgaink intézése a cél, szükségünk lesz néhány alapvető bútorra. Az otthoni dolgozósarok kialakítására ideális a lakás vagy a nappali csendesebb, nyugalmasabb része, amely többféleképpen is elválasztható a tér más funkciójú részétől. Megfelelő méretek esetén élhetünk a térelválasztókkal, ami lehet egy válaszfal, félfal, vagy egy térelválasztó polcrendszer, amely szabad átjárást biztosít a területek között, de egy nappaliban egy-egy szőnyeggel is jelezhetjük az azonos légtérben lévő, különböző funkciójú terek határait.

Az alapvető bútorok közé tartozik az íróasztal, számítógépasztal, a forgó- vagy irodai szék, a tárolók, polcok, irattartószekrények, konténerek.

A falakra függesztett polcok nem csupán tárolásra alkalmasak, helykímélők is, polcaikon irattartókban rendszerezhetjük a különféle dokumentumokat, és néhány személyesebb tárggyal vagy cserepes növénnyel is dekorálhatjuk. Az irattartó szekrények, vagy gurulós, fiókos konténerek szintén jó szolgálatot tesznek a különféle iratok elhelyezésére, egy-egy kisebb méretű modellel jól kiegészíthetjük a dolgozósarkot.

A közvetlen munkaterületünk általában az íróasztal. Amennyiben asztali számítógépet használunk, elegendő helyet kell, hogy biztosítson a monitornak, billentyűzetnek, az egyéb, az adott munkától függő, irodai kellékeknek. A fiókokkal is kiegészített íróasztalok a tárolásra is alkalmasak, ugyanakkor nem szükséges, hogy küllemükben szigorú, kifejezetten irodai megjelenésűek legyenek. Egy hivatalos ügyek intézésére vagy számítógépezésre kialakított dolgozósarokba válasszunk stílusos, könnyed megjelenésű íróasztalt, hozzá pedig akár színes kárpitozású forgószéket, vagy irodaszéket, amelyek vidám színfoltjai, megfelelő funkcióik révén pedig praktikus és komfortos darabjai lehetnek otthonunknak.

Tekintse meg legújabb irodabútorainkat, amelyek a Tempo Kondela termékeivel bővültek.

Tartalomhoz tartozó címkék: forgószék iroda és dolgozószoba