A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

OTTHONI DOLGOZÓSZOBA

2017. 06. 14. 10:36:03

Az otthoni munkavégzéshez, távmunkához, vagy bizonyos ügyeink intézéséhez ideális, ha egy külön szoba áll rendelkezésre, de legalábbis az egyik szoba, a lakótér egy elkülönített része. A szükséges bútorok beszerezése mellett lényeges, hogy nyugalmas és harmonikus munkakörnyezetet teremtsünk, áldozzunk tehát időt a kialakítására.  

fiatalos dolgozósarokValószínűleg nem szorul túl sok magyarázatra, miért is fontos nyugalmas, csendes helyet találni az otthoni munkához, ahol nem zavarnak percenként a családtagok, a televízió zaja, a szomszéd lármája, és ahol mi sem zavarjuk a körülöttünk lévőket. Ha nincs lehetőség az önálló dolgozószoba kialakítására, térelválasztóval, polccal, paravánnal szeparálhatjuk el a munkaterületre szánt részt, olyat, amely lehetőleg világos, természetes fényt is beengedő. A kiegészítők, függönyök, szőnyegek színeinek tekintetében lehetünk merészebbek, hiszen a harmonikus, inspiráló környezet jó hatással van a kreativitásra, a teljesítményre.

A megfelelő bútorokat is célszerű gondosan kiválasztani. Az, „úgysem használjuk, ide jó lesz!” felkiáltással, sebtében beállított asztal és szék kombinációja nem tűnik a legjobb megoldásnak, ne felejtsük el, hogy az otthonról végzett munka közel hasonló körülményeket kíván egy kényelmes, „bejárós” irodában folytatott tevékenységhez. 

Az alapfelszereltség természetesen itt is az íróasztallal és a székkel kezdődik, és egyiken sem érdemes spórolni. Elsőként a széket válasszuk ki, amely lehet forgószék vagy kényelmes irodai szék is. A forgószékből, a parkettagörgős változatok vagy ennek híján az alattuk elhelyezhető padlóvédők megóvják a padlóburkolatot a karcolódástól. A szék legyen a testalkatunkhoz méretezett, több funkcióval ellátott, de legalább magasságában gázlifttel állítható modell. Optimális beállításával a combunk a padlóval párhuzamosan helyezkedik el, míg lábszárunkkal derékszöget zár be, talpunk pedig a padlón van. A megfelelő szék ülőlapjának mélysége akkora, hogy mindössze néhány centit hagy a térdhajlat és az ülőlap eleje között. A kartámasz kényelmes tartást ad a karoknak a számítógép használatakor, ügyeljünk arra, hogy a felkar és az alkar derékszöget zárjon be. A szék kárpitok közül a „lélegző” hálós anyagok, a szövet, a puha textilbőr, vagy a valódi bőr kárpitok nyújthatnak megfelelő kényelmet.

HALMAR B-28 LAPTOP TARTÓ - A-Z Bútor WebáruházÍróasztalból nem szükséges monumentális méretű darabot választani, elegendő olyat, amelyen kényelmesen elfér a számítógépünk, és egyéb szükséges irodai kellékünk. A legjobb, ha az asztalra helyezett monitor karnyújtásnyira van a szemünktől, a felső széle pedig körülbelül a szemmel egy magasságban, vagy kicsivel alatta. Amennyiben laptopot használunk, célszerű kihasználni a mobilizálhatóságát az otthoni munkavégzés során is. Ehhez pedig jó szolgálatot tehet egy laptop asztalka. A több órás íróasztal melletti munkát időnként áthelyezhetjük, tevékenységünk helyét felválthatjuk ennek a praktikus kis kiegészítőnek a segítségével, így a fotelben, kanapén ülve is dolgozhatunk. A laptop asztalkáknak is több változata kapható, az alulról párnázott, ölbe vehető egyszerűbb darabokkal vagy a lábbal felszerelt, állítható magasságú, illetve dőlésszögű modellekkel további munkaállomásokat hozhatunk létre.

A természetes fény mellett az asztali lámpa fontos kelléke az otthoni munkahelynek is, az állítható, közepesen hideg fényű, ugyanakkor tetszetős formájú lámpák irodánk hasznos kiegészítői, amelyek tovább bővíthetőek görgős, asztal alá tolható irattartó szekrénnyel, vagy polcokkal.

Törekedjünk arra, hogy a bútorok harmonizáljanak egymással, hiszen az otthoni irodának sem kell személytelennek lennie. Egy pihenőszék, egy stílusos fotel, vagy egy kisebb kanapé nem csupán a vendégek, ügyfelek fogadására alkalmas, a munka közti szünetekben megpihenhetünk rajtuk, kényelmesen elkortyolhatunk egy csésze kávét vagy lebonyolíthatunk egy-két telefonhívást.

Tekintse meg, webáruházunk irodabútor kínálatát, amely a Tempo-Kondela termékeivel, így például számítógépasztalok kínálatával bővült.

Tartalomhoz tartozó címkék: forgószék iroda és dolgozószoba