A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

POLC MINDENHOL

2018. 01. 30. 15:07:22

TEMPO K ADEN KÖNYVESPOLC, FEHÉR - A-Z Bútor WebáruházA polcoknak, polcrendszereknek gyakorlatilag a lakás összes helyiségében helyük van, legalábbis mindenhol, ahol tárolásra van szükség. A polcok nem csupán hasznos, funkcionális, kiegészítő elemek, hanem dekorációs célt is szolgálnak. A megfelelő forma, szín és méret kiválasztása mellett fontos az elhelyezésük, hogy segítségükkel miként rendszerezzük a kisebb-nagyobb tárgyakat.

Ma már a hagyományosnak vagy klasszikusnak mondható polcok kínálata is számtalan, sajátos formájú, színes, ötletes megoldású modellel egészült ki, a mi dolgunk pedig nem több mint kiválasztani a legmegfelelőbbet.

A zárt polcokkal szemben a nyitott polcok nem nyomják össze a teret, átláthatóbbak, a rajtuk elhelyezett tárgyak könnyebben elérhetőek. Ugyanakkor a zárt és nyitott polcok kombinációjával játékos hatást érhetünk el, különösen, ha színeiben is eltérő, egymással harmonizáló elemekből állnak, nem beszélve arról, hogy a zárt részekbe pakolhatjuk azt, amit nem szeretnénk szem előtt tartani. A gyakran használatos tárgyakat érdemes könnyen elérhető magasságba helyezni, az alsó vagy középső részekre, míg a magasabb régiókba azokat, amelyeket nem, vagy csak nagyon ritkán veszünk igénybe.

TEMPO K ALIS KÖNYVESPOLC, AMERIKAI CSERESZNYE - A-Z Bútor WebáruházA polcokból választhatunk mobil vagy beépített fajtát, előbbiek a kis zugok, falfelületek optimális bútorzatát adják, míg mobil társaik egyszerűen elmozdíthatóak a helyiség átrendezésekor vagy költözéskor is. A modern lebegőpolcok könnyed, légies hatást keltenek, de mivel az alátámasztásuk nem jelentős, inkább a könnyű tárgyak elhelyezésére alkalmasak. Mindemellett látványos felületeket alakíthatunk ki, ha kihasználjuk a háttér és a polcok színének kontrasztját, például ha sötét színű falra, háttérre világos színű polcokat helyezünk, vagy fordítva. A harmónia szempontjából ideális lehet a színtelen, üveg dekorációk elhelyezése, amelyek mellett jól mutatnak a tér domináns színei alapján válogatott, hasonló árnyalatú tárgyak. A dekorációs elemek, könyvek elrendezése egyébként is központi kérdés a nyitott polcok esetében. A zsúfoltság, a rendezetlenség sokat ronthat a látványon. Érdemes tehát a szimmetriára és szellős elhelyezésre törekedni, a nagyobb darabok impozánsabban hatnak, mint a sok kicsi, utóbbiakat célszerűbb egy kosárkában, mutatós dobozban tartani, vagy legalább csoportosítva elhelyezni. TEMPO K SALVI KÖNYVESPOLC, SONOMA TÖLGY/FEHÉR - A-Z Bútor WebáruházA könyvek is jobban mutatnak ezeken a helyeken, ha magasságuk szerint rendezzük őket, a soraikat egy-egy tárggyal megszakítva tesszük szellőssé az összhatást. Aki a hagyományos, szögletes könyvespolcok helyett inkább fiatalos, modern darabokkal szeretné feldobni otthonát, választhat színes, illetve hajlított vonalú, aszimmetrikus megoldású modelleket is, dobozelemes polcokat, illetve olyan skandináv stílusú tárolókat, amelyek polcokkal, kosarakkal, zárt részekkel, fiókokkal is kombináltak. A megfelelő belmagasságú helyiségekben a plafonig érő polcozással helyet spórolhatunk, míg egy dolgozósarok esetében jó megoldás lehet a polcok alatt beépített világítás is.

A térbe állított könyvespolcok, polcrendszerek, dobozelemes modellek kiváló térelválasztókként is funkcionálnak, persze csak abban az esetben, ha a leválasztással élhető, optimális méretű területeket nyerünk, amelyek között biztosított a kényelmes átjárás.

Tekintse meg webáruházunk polc kínálatát!