A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

RAGYOGÓ OTTHON GLAMOUR STÍLUSBAN

2021. 09. 21. 13:53:37

Csillogó, ragyogó, varázslatos, ugyanakkor kifinomult és elegáns – ez a glamour. A stílus, amely a lakberendezésben ügyesen ötvözi az art deco, a klasszikus, a barokk és a modern jegyeket. Jellemzője a pompa és a csillogás, jóllehet nem a vagyont, a megfizethetetlenséget fejezi ki.

AMORINO FOTEL, HALVÁNYLILA - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZSokkal inkább a fényes vagy csillogó kényelem élvezetét, miközben felkavaró, már-már giccsbe hajló, de ügyesen balanszírozott eklektikájával nyűgöz le. Szinte minden korosztály számára vonzó lehet, ha ízlésesen és a megfelelő arányok betartásával alkalmazzuk. Ennek a stílusnak sincsenek rigorózus szabályai, inkább jellemzőkről, nem kizárólagos anyag- vagy színhasználatról beszélhetünk, amelyhez saját igényeinket és ízlésünket adagolhatjuk. A glamour stílusú berendezés megenged egy kis barokk, minimál vagy akár klasszikus, illetve rusztikus elemet is, míg a legkedvesebb partnere az elegáns art deco. A lényeget a kiegészítők adják, a dekorációk, a világítás, a kárpitok, textilek, a burkolatok felelősek a ragyogó, csillogó látványért.

Fényes színek és anyagok

A glamour előszeretettel használja a fehéret, a feketét, a bézst, az ekrüt, a fémszíneket, köztük az aranyat, ezüstöt, vagy a pasztellszíneket, például a lila, a rózsaszín, a kék halvány árnyalatait. Vannak olyan bútorok, elemek, kiegészítők, amelyeket irányított fénnyel emel ki, ezért az erősebb színek is teret kaphatnak. Például egy fényes anyagú smaragdzöld, vagy ezüstszürke fotel, fémbetétekkel díszített, mélykék puff, vagy aranyszínű vázzal kialakított, csillogó, üveg lerakóasztal. UNIVERSE KWADRAT LERAKÓASZTAL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZ

Kedvelt anyaga a selyem, a bársony, vagy a csillogó felületű kárpitok, textilek, a szőrme, a toll, a gyöngyház hatású anyagok A csillogó kristály, az üveg és a tükör nélkül viszont elképzelhetetlen egy glamour stílusú enteriőr. A tükör kiváltképp hangsúlyt kap, nem csak a stílus kedvence, fókuszba is helyezi az adott falrészt és optikailag növeli a teret. Különböző formájú, kisebb tükrökkel játékos és látványos kompozíció alakítható ki, a különleges keretekkel ellátott, vagy színezett üvegű darabokkal extra dekorációs lehetőségeket használhatunk ki.

ITALO FOTEL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA berendezésnél a legjobb, ha kiválasztunk egy meghatározó elemet, egy színt vagy mintát, amely nem teljesen uralja a teret, csak megadja a vezérfonalat, amelyre „felfűzhetőek” lesznek a továbbiak. A fő szín mellé ideális, ha választunk még két másikat is, amelyek egymással összhangban vannak, de egyikük csillogó, ám kisebb hangsúlyt kap. Például a fekete és fehér mellé aranyat, a sötétkék-fekete mellé ezüstöt, vagy fehér és halványszürke mellé az aranyat. A szögletes formák helyett előnyösebbek a lekerekített, gömbölyded megoldások, mind a bútorok, mind a kiegészítők tekintetében.

A megvilágítás fontos szerepet kap, egyrészt a lámpák külleme, másrészt a funkciójuk miatt. Fényükkel kiemelnek, erősítik a színek és felületek csillogását, ugyanakkor a gyöngyökkel vagy kristályokkal díszített csillárok önmagukban is pompás látványt nyújtanak. Azonban az aránytévesztés könnyen átmehet giccsesbe, ezért kerüljük a túlzásokat a lámpák tekintetében is: érdemes egy nagyobb lámpacsalád elemeit variálni.

A stílusnál jól működnek az art deco, vagy a fényes felületű minimál bútorok, puha, hosszúszálú szőnyeggel, üveg lerakóasztallal, kandallóval, földig érő, fényes függönnyel.

Egy glamour stílusú berendezés sok, feltűnő elemet tartalmaz, amelyek a látványnak rendelődnek alá, de fontos, hogy a saját személyiségünk is megjelenjen benne.

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezési stílusok