A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

RENDEZZÜK BE A NAPPALIT PRAKTIKUSAN

2019. 09. 16. 15:31:44

A nappali kényelmének és praktikus használatának is alapja az átgondolt térrendezés, a közlekedők, a bútorok méretének, egymáshoz való távolságának tervezettsége. Annál is inkább, mert általában itt van szükség több, különböző funkció összehangolására a pihenéstől kezdve a kikapcsolódáson át a társasági tevékenységekig. A berendezéséhez nem kell szigorú szabályokat követni, ugyanakkor nem árthat néhány tippel gazdagodni.

Alapvető bútorai közé tartoznak a kanapék és a fotelek, amelyek gyakorlatilag minden nappaliban megtalálhatóak. Lehetőleg ne egy sorban helyezzük el őket, mert ezzel nehézkessé válik a beszélgetőpartnerek egymás közti kommunikációja, míg célszerű elrendezésükkel nem okozhat kényelmetlenséget társalgáskor a szemkontaktus és testhelyzet felvétele. A tökéletes kényelem érdekében kanapéból célszerű olyat választani, amelynek ülőrésze 55-60 cm közötti mély, ha pedig ez a méret 75-80 cm, akkor már a fekvés is kellemes rajta. Foteleknél legalább 90x150 cm helyigénnyel kalkuláljunk, illetve ennél nagyobbal, amennyiben lábtartós modellt vagy kiegészítőként használatos puffot szeretnénk bevetni a lazulás érdekében. A szoba mérete és a zavartalan közlekedés figyelembevételével választhatunk sarokkanapét, vagy akár két kisebb kanapét is, egymással párhuzamosan, szemben, illetve L alakban elhelyezve. Az ülőalkalmatosságok tévétől való megfelelő távolságát befolyásolja a képernyő mérete, illetve képi felbontása is, ettől függően a képernyő átmérőjének két-háromszorosával számoljuk a szükséges távot.

A dohányzóasztal vagy lerakóasztal a szoba fókuszpontja lehet, kiválasztásakor is ügyeljünk a méretekre és lehetőleg olyan hosszúságú modellt válasszunk, amely az ülőgarnitúra hosszának kétharmadánál nem nagyobb, és a köré elhelyezett foteltől, kanapétól körülbelül negyven centiméterre tegyük, hogy lehetőleg körbejárható legyen. A lerakóasztalok trendi darabjai manapság több, különböző méretű és magasságú szettet alkotnak, így praktikusan használhatóak külön-külön vagy együtt is.

A túlzsúfoltság optikailag összenyomja a teret, ezért a kisebb nappalikat lehetőség szerint érdemes szellősen berendezni karcsú, egyszerűbb vonalvezetésű bútorokkal, helytakarékos, többfunkciós darabokkal és a pakolás szempontjából előnyös, padlótól plafonig érő, nyitott polcokkal.

A nagyméretű nappaliba viszont bátran választhatunk nagyméretű bútorokat, az érvényesülésükhöz érdemes a faltól 30-40 cm távolságban elhelyezni őket, illetve nagyobb közlekedő részeket is hagyni.

Tartalomhoz tartozó címkék: nappali