A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

SZELÍD ÁRNYALATOK, STÍLUSOS OTTHONOSSÁG

2021. 08. 19. 13:21:06

A manapság igen népszerű, természetes, tömör fa bútorok mellett a fa hatásúak is teret nyernek. Költségkímélőbb megoldást nyújtanak, ugyanakkor hasonlóan látványos és trendi darabjai lehetnek otthonunknak. A megfelelő színekkel kombinálva stílusos és harmonikus tereket kapunk.

A fa- vagy fa hatású bútorok központi elemei az idei év cottage, vagy más néven vidéki stílusának. Nyugalmat és otthonosságot erősítő hatásával érthető módon a városiak körében is méltán népszerű, az idei év egyik erős trendje. A burkolatok és a rusztikus bútorok egyaránt jellegzetesen fából vagy annak utánzatából készülnek. A felületükre jellemző a direkt koptatás vagy a láttatott faerezet, de igen divatos a fehérre, kékre, sötét- vagy világosszürkére festésük is. A mustársárga mellett az időtlen szürke egyébként is az év színe, amely hidegebb vagy melegebb árnyalataiban is elegáns és modern hatású, kifejezetten jól érvényesül mellette a natúr fa, ahogy a pasztell színek is.

XAVIER ÉTKEZŐASZTAL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZA világos fa árnyalatok most nagyon divatosak, jól társíthatóak az organikus formákkal csakúgy, mint a régmúltat idéző kiegészítőkkel vagy a skandináv stílusú bútorokkal. A vidéki stílus harmonikusan keveri a régit és az újat, és nem áll távol tőle az eklektika, amely lehetővé teszi a modern életformához való igazodást. Fontos jellemzője a kényelem és a hagyományok újjáélesztése. Az ilyen stílusú lakások hangsúlyos tere a konyha vagy az ebédlő, ahol a nagyméretű, rusztikus étkezőasztal a családi összejövetelek központi eleme. Az asztalok formájukban lenyűgözően egyszerű vonalvezetésűek, erőteljes, fa hatású asztallapokkal, letisztult formájú, sok esetben fekete, porszórt fém lábakkal. Az étkezőasztalokhoz megjelenésükben hasonló, ám kisebb méretű dohányzóasztalok a nappalik izgalmas kiegészítői lehetnek. A kerek, ovális vagy négyszögletes formák néhol üveggel kombináltak, de jellemzően mentesek mindenféle díszítő elemtől.

Pasztell finomságok

A textíliák színei visszafogottak, a csíkos, a virágmintás darabok népszerűek, ám a finom pasztellek is nagyon jól működnek ezzel a stílussal. Utóbbiak a színek egészen világos, kis telítettségű árnyalatai, a színmélységük hasonló, ezért bátran használható egyszerre több is belőlük. A leggyakoribbak a világos rózsaszín, sárga, kék, zöld és lila.

AMORINITO FOTEL - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZLehet, hogy elsőre elképzelhetetlen egy púderrózsaszín lerakóasztal, vagy legyezőfotel, levendula függöny, esetleg mentaszínű szék a lakásunkban, de a megfelelő párosításokkal és hátérrel vonzó, egyedi összeállítások születhetnek. A menta egyébként is az utóbbi évek trend színe, friss, halvány árnyalatában trendi falszín is, amelyet lágy, halvány színekkel érdemes kombinálni. A púderrózsaszínnel is kellemes, amely egyébként a világosszürkével vagy halvány kékkel is szelíd párost alkot. A pasztellt fehérrel társítva üdítő hatást érhetünk el, érdemes legalább két, de inkább több pasztell árnyalatot használni, lehetőleg ugyanabban a tónusban. A pasztellek remekül kombinálhatóak a természetes anyagokkal, a világos vagy közepes árnyalatú fával, rattannal vagy kővel is.