A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

SZŐNYEGEK, AMELYEKKEL AZ ŐSZ SEM LESZ KOMOR

2016. 09. 07. 16:10:38

Az Esprit őszi szőnyeg kollekciója

BOHÓ NAPPALIA szikrázó, forró nyár után általában nehezen barátkozunk meg az ősszel. Aranyló színei, bágyadt melege szerethető, ám nedves, ködös, fénytelen napjai sokunkat lelomboznak. A napfény szűkmarkúan adagolva és ritkábban örvendeztet meg bennünket jótékony hatásával, míg a szürkeség, a téli hónapokhoz közeledve többször tesz komorabbá. Ám legyen bármilyen szomorú is az időjárás, otthonunkba vidám őszi hangulatot teremthetünk színes szőnyegekkel.

Az Esprit Home idén négy, egyedi stílusú szőnyegkollekcióval rukkolt elő, top minőségű, attraktív és szerfelett változatos kárpitjaival, a városi lét mindennapjainak fesztelen, optimista és emlékezetes momentumaira fókuszálva. Ennek megfelelően az őszi összeállítás darabjait is a városi élet ihlette. A tervezők elsősorban a színekre fókuszáltak, amikor a kreációkat megálmodták, azzal a nem titkolt céllal, hogy szőnyegeikkel az ősz szomorkás hangulatát kompenzálva a déli, egzotikus tájak mintázatait és a vidámságot csempésszék otthonunkba. A kollekcióban a déli tájak vidám mintázata jelenik meg, az etno mellett pedig a kontrasztos struktúrák, az inspiráló, felvillanyozó színek mintha egy világjáró hazahozott emlékeiből teremtették volna meg e sajátos összeállítást.

A kollekció Tara elnevezésű darabjai levélmotívumokkal vannak leszórva, de az ősz színeit kijátszva a kék, a neon zöld, vagy éppen a lila és türkiz izgalmas párosításaival tréfálnak meg.

A 100% gyapjúból, kézzel szőtt Ethnic Chic, Luna valamint Massoni szőnyegek többszínű, illetve szürke-fekete árnyalatban teremtenek dél-amerikai hangulatot, míg az Artisan Pop kézzel tűzött, 100% új-zélandi gyapjúból készült darabjai vonal- és színjátékukkal szereznek különleges élményt. A nyári kollekcióból már ismert Purl és az őszi Knob, szintén kézzel szőtt szőnyegei trendi, melírozott hatásúak, ám ezúttal főként a szürke, zöld és narancs színeit keverik bravúrosan, az egyszínű Fluffy pedig nagy szálmagasságának köszönhetően biztosít puha, süppedős érzetet.

Hogyan válasszunk szőnyeget?

ESPRIT TARA SZŐNYEG, TÖBBSZÍNŰ - A-Z Bútor WebáruházA megfelelő szőnyeg kiválasztásakor érdemes néhány dolgot végiggondolni, hiszen a szőnyeg nem csak funkciójában, hanem küllemében, stílusában is befolyásolja a komfortérzetünket.

A legfontosabb talán az, hogy a szőnyeget mindig a bútorhoz válasszuk, és soha ne fordítva. A méret tekintetében nemcsak a szoba nagyságát kell figyelembe venni, hanem az adott lakótérben a bútorok elhelyezését is. Így például a nappaliban célszerű, ha a szőnyeg legalább a kanapé vagy ülőgarnitúra első lábai alatt van, vagy teljesen alatta, így rendszerezettebb és kényelmesebb összhatást kapunk. Több szőnyeget csak akkor tegyünk le, ha a nagyobb térben elkülönített bútorcsoportok elhelyezésére van lehetőségünk, amennyiben az ülőgarnitúra, fotel, dohányzóasztal együttese mellett például olvasósarok is van a szobában.  Ha megoldható, a szőnyeg mellett 45 cm szabad padlófelület maradjon, kisebb nappalikban ez lehet 20 cm is. A hálószoba esetében is érdemes hasonlóan gondolkodni, az ágyunknál legalább 45 cm-rel legyen nagyobb, ha kisebb ennél, akkor jelentőségét veszti, bármilyen stílusos, pihe-puha szőnyeggel leptük meg magunkat. Az ebédlőasztal alá helyezett szőnyeg esetén optimális, ha az asztalt a szélétől mérve kb. 60 cm-rel körbeveszi, így az étkezőszékek lábai is kényelmesen elférnek rajta. Míg a közlekedők, bejáratok padlójának nagy részén lefektetett, strapabíró szőnyeg nem csak feldobja e helyeket, biztonságosabbá is teszi őket.

Az őszi prospektus itt lapozható, itt pedig a 2016-os Esprit Lookbook tölthető le

Tartalomhoz tartozó címkék: Esprit szőnyeg