A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

SZŐNYEGET MINDENHOVA!

2020. 09. 24. 12:53:46

A szőnyeg vitathatatlanul az egyik legfontosabb eleme a szobának: a zajcsökkentésen, a hőszigetelésen túl, nagyban befolyásolja az adott tér hangulatát, az uralkodó színeket és formákat. Abszolút főszereplője a nappalinak, hálónak, gyerekszobának, sőt ma már az étkező és a terasz fontos kelléke, bejáratok praktikus dísze.

ESPRIT AARON KELIM SZŐNYEG - A-Z BÚTOR WEBÁRUHÁZ

A drága és egyedi, kézi szövésű vagy csomózású szőnyegek mellett óriási kínálata van a költségkímélőbb, gépi szőnyegeknek. A szőtt, hurkolt, vagy éppen tűzött darabok kerek vagy szögletes formái megannyi árnyalatban és mintával kaphatóak. (Kapcsolódó bejegyzésünk Egy kis szőnyegtörténet címmel olvasható.)

Éppen ezért nem könnyű eldönteni, hogy milyen szőnyeget is vásároljunk, főként, hogy célszerű helyiségenként más-más kritériumoknak megfelelő modellt választani. Mindenesetre fő szabály, hogy akkor vágjunk bele, amikor már véglegesedett a berendezés, a bútorok mérete és elhelyezése.

Ha a teret szeretnénk optikailag tágítani, akkor a világos szőnyeg lehet a megoldás, mintázat szempontjából inkább a kisméretű motívumokkal díszített darabokkal. Ezzel szemben a sötét színű és/vagy nagymintás szőnyegek a tágas terekben mutatnak jól. A színei lehetőleg harmonizáljanak a fotelével, ülőgarnitúráéval, illetve a többi textíliáéval. Egy-egy árnyalata megjelenhet a függönyön, a takarón, díszpárnán vagy akár a tapétán is. A szőnyeg vizuálisan összeköthet vagy szétválaszthat különböző területeket a szobán belül, így például a nappaliban kialakított home office vagy az olvasósarok bútorait.

Divatos megoldás a különböző szőnyegek harmonikus és tervezett elhelyezése úgy, hogy pici takarásokkal, kicsit egymásra csúsztatva jelennek meg, a véletlenszerűség benyomásával, mégis összehangoltan.

A hálóban választhatunk egy nagyméretű, puha szőnyeget, amelyen kényelmesen elfér az ágy, és az éjjeliszekrények is, és az ágyból való kilépéshez is bőven jut belőle. Ugyanakkor elegendő lehet két kisebb modell is az ágy egyik vagy mindkét oldalára, hogy felkeléskor a lágy, bolyhos anyagba süppedhessen a lábunk.

ANIMAL FESTIVAL GYEREK SZŐNYEG - A-Z BÚTOR WEBÁRHÁZA gyerekszobában a rövid vagy közepes szálhosszal készült kárpit lehet a praktikus, lehetőleg minél nagyobb méretben, a sok kisebben könnyen megbotlanak a kisgyerekek. A kicsik szobájába lehetőleg olyat válasszunk, amely nem tartalmaz egészségre káros anyagokat, nem szöszölődik, és antiallergén.  

Manapság már megszokott, hogy az étkezőket, sőt a teraszokat is szőnyeggel borítjuk. Az előbbinél optikailag egységbe vonja az étkezőasztalt és a székeket, ha egy nagyobb darab kerül alájuk, amely akkora, hogy a szék is rajta marad kihúzott állapotában is. A teraszok esetében kifejezetten kültérre alkalmas kárpitok közül válogathatunk, amelyeket nem csak a kerti bútorokkal, hanem a lakás stílusával is összehangolhatunk.

Környezetbarát szennyfogók

Az első benyomás otthonunkról már a bejáratnál megszülethet, mégis sokszor méltatlanul elhanyagoljuk a szennyfogó szőnyegeket, más néven a lábtörlőket. Pedig az ízléses, színes vagy mintás darabok a lakás nélkülözhetetlen belépői. A jó nedvszívó, kaparó tulajdonságok mellett az esztétikum és a környezetbarát jellemzők is egyre fontosabbá válnak napjainkban. A PVC mentes szőnyegek nem csak minőségi, hanem környezetkímélő termékek is. Az úgynevezett Opticoat (OC) hátoldallal készült szennyfogók nem tartalmaznak PVC-t, lágyítókat, ftalátokat és klórt sem, környezetbarátabb alternatíváját kínálva a hagyományos, csúszásmentes vinyl hátoldalú társaiknak. Webáruházunkban bevezetésként már kaphatók a Trinity és a Sunrise szennyfogó szőnyegek, amelyek a környezetkímélő Opticoat hátoldallal rendelkeznek, strapabíróak, esztétikusak, nem hagynak nyomot a kezelt padlózatokon, használhatóak vinyl padlókon is. Tisztításuk egyszerű, mosógépben kímélő (gyapjú) programon moshatóak.

Tartalomhoz tartozó címkék: szőnyeg