A kényelmes vásárlás és az igényeinek megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással. Ezzel meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt biztosít. Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Menü

TÉLI KLASSZIKUSOK

2016. 11. 09. 15:15:12

Az Esprit téli szőnyegkollekciója

ESPRIT MYSTERIA SZŐNYEG, FEHÉR - A-Z Bútor WebáruházLehet szeretni vagy sem, de a télnek is megvan a maga varázsa, hiszen a szállingózó hópelyhek szépségét, a bágyadt napfény és a korai sötétedés kontrasztját, a kinti hideg után a lakás melegének örömét ez az évszak ajándékozza nekünk.  Mintegy kompenzálva a tél ridegségét, ilyenkor különösen fontossá válik otthonunk kényelme, puhasága, amelyet egy jól választott szőnyeggel fokozhatunk.

Az Esprit Home 2016-ban négy egyedi stílusú szőnyegkollekcióval rukkolt elő, magas minőségű, elragadó és szerfelett változatos kárpitjaival, elsősorban a városi lét mindennapjainak könnyed, optimista és feledhetetlen pillanataira összpontosítva. A téli összeállítás különböző darabjain a letisztult klasszikus, romantikus és egzotikus mintázatok jelennek meg elsősorban, a pasztell árnyalatok egy csipetnyi ragyogással fűszerezettek, a tél komorságát a világos pink, szürke, lila árnyalatokkal ellensúlyozva.

A kollekció Mysteria szőnyege egy igazi jolly joker, fehér alapon, romantikus, világosszürke mintáival többféle stílusú berendezés ideális kísérője lehet. Az egzotikus motívumokkal készült Paisley Style és It Piece, a lila és szürke árnyalatait keverő, hangsúlyosabb megjelenésű szőnyegek kiválóan alkalmasak a nappali fókuszpontjának kiemelésére, de jól mutatnak akár a hálószoba karakteresebb elemeként is. Az „éjjeli virágokat” a Nocturnal Flowers fekete, fehér és rózsaszín színkombinációban hozza otthonunkba, egyedi, modern, igazán markáns megjelenésével.

A téli kollekció a divatos szürke árnyalatokból kínál talán a legtöbb változatot: a kézzel szőtt, strukturált motívumokkal operáló Dune, a selymes puhaságával hódító Whistling Sand, a juta és gyapjú keverékből készült Gobi, a játékos rácsozású Wanda, vagy a szürke-fehér színnel melírozott Knob bármelyikét szívesen látnánk viszont bármely lakótérben.

Kis szőnyegszótár

Szőnyegvásárlást megelőzően fontos, hogy felmérjük hova, mekkora szőnyeget szeretnénk, ugyanakkor azt sem árthat, ha van némi fogalmunk a leggyakoribb szőnyegfajtákról.

Shaggy

VIDÁM NAPPALIManapság igen népszerű, hosszú szálú szőnyeg, amelynek legalább 3 cm a szálmagassága. Kifejezetten kényeztető, kellemes érzés lépkedni e pihe-puha kárpiton, különösen nappaliba, hálószobába ideálisak. A hosszabb szálú fajták megőrzik a lenyomatokat, illetve hajlamosak a „kócosságra”, ezért kicsit több törődést igényelnek, mint más szőnyegek.

Hurkolt szőnyeg

Plüss-szerű kinézetüket a vágatlan hurkok adják, míg a nyírt változatoknál a letűzött hurkok nyírtak, szálaik pedig nem nyílnak szét a speciális hőkezelés miatt. A nyírt-hurkolt szőnyegeknél pedig az adott minta alapján a tűzött hurkokat csak bizonyos helyeken vágják el, így a megmaradt hurkolás adja a szőnyeg mintázatát.

Berber

Az eredetileg színezetlen gyapjúból készült hurkolt szőnyegről kapta a nevét, ma már sokkal inkább gyűjtőneve a geometriai mintázatú, tarka, nem egyenletes felületű szőnyegeknek, amelyek strapabíróságuk miatt tulajdonképpen, bármely helységben használhatóak.

FUTÓSZŐNYEGFutószőnyeg

A 180 cm-nél keskenyebb szőnyegeket soroljuk ide, amelyeket előszobákban, folyosókon, lépcsőkön ideálisak.

Csomózott szőnyeg 

Különböző csomózási technikával fűzik a szálakat az általában impregnált alapszövetbe, készülhetnek gépi vagy kézi csomózással.

Tűzött szőnyeg

Kézi vagy gépi technológiával is előállítható. A szőnyeg szálait egyenként tűzik a kifeszített alapszövetbe, így egyedi mintázatú és kivitelezésű, nyírással akár különböző szálmagasságú formák is létrehozhatóak.

Axminster szőnyeg

A kézi csomózású szőnyegek készítéséhez hasonló, gépi eljárással készült, vastag, de puha felületű szőnyeg (pl. zsenília).

A téli prospektus itt lapozható, itt pedig a 2016-os Esprit Lookbook tölthető le

Tartalomhoz tartozó címkék: Esprit szőnyeg